Divers Energietalent is een programma van Talent voor Transitie en Refugee Talent Hub, voor energieprofessionals met een vluchtelingenachtergrond. Je komt in dienst bij Talent voor Transitie, volgt een 2-jarig ontwikkelprogramma en wordt gekoppeld aan toonaangevende bedrijven die de energietransitie in Nederland vormgeven. In dit geval is dat Liander: je gaat aan het werk als Engineer Elektra bij Liander. Het is de intentie dat je daarna (of al eerder, bijvoorbeeld na 1 jaar) een contract van Liander krijgt.

Liander

In deze rol ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding en het ontwerp tot aan de oplevering van infrastructurele energieprojecten in de regio. Voorbeelden van projecten zijn: een woon- en kantoortoren die aangesloten moet worden op het elektriciteitsnetwerk, de verbreding van een snelweg waarbij de kabels- en leidingen moeten worden verlegd of een zonnepark dat op het bestaande energienet moet worden aangesloten.

Jij lost de vraagstukken van de klant op door te komen met de beste adviezen en mogelijkheden voor complexe uitbreidingen en vervangingen. Hiermee bouw jij aan het energienet van de toekomst. Dat doe je in een team van Projectmanagers, Uitvoerders, een Projectcoördinator en een aannemer.

Zo draag je bij aan de energie van vandaag en morgen:

  • Je analyseert alle aanvraaggegevens van de projecten en maakt een gedetailleerd concept werkplan/ontwerp;
  • Je voert berekeningen uit en gaat regelmatig naar de projectlocatie om een goed beeld te krijgen van het project;
  • Je maakt planningen en bent verantwoordelijk voor het aanvragen van de benodigde documentatie. Bijvoorbeeld: verkeersplannen, vergunningen, asbest- en bodemonderzoek en zakelijk recht;
  • Je bestelt de benodigde materialen en maakt berekeningen over de verwachte kosten;
  • Je voert overleg met interne en externe partijen over de plannen die je hebt gemaakt.

Gedurende het project signaleer je tijdig knelpunten en kom je met creatieve praktische oplossingen. Ook ben je verantwoordelijk voor de administratie van de projecten; dat is bijna net zo belangrijk als het project zelf.

Een Engineer Elektra van Liander is:

  • nieuwsgierig en energiek;

  • initiatiefrijk, coördinerend, communicatief vaardig, probleemoplossend;

  • in staat om verantwoordelijkheid te nemen over projecten (werkzaamheden hierbij zijn o.a. vertalen van wensen/eisen naar concrete plannen, overleg met opdrachtgever en uitvoerders, onderzoeken uitvoeren);

  • gemotiveerd bij te dragen aan een duurzame, fossielvrije toekomst.

Talent voor Transitie

Naast de opdracht bij Liander, neem je ook deel aan het Talent voor Transitie ontwikkelprogramma. Tijdens dit traject leer je meer over duurzaamheid, de Nederlandse energiewereld en managementvaardigheden. Daarnaast werk je aan professionele en interculturele vaardigheden zoals adviseren, presenteren en de beheersing van vaktaal. Dat doe je samen met de andere trainees die tegelijk met jou starten. Tot slot, maak je deel uit van de energie-community van Talent voor Transitie, een groep waar iedereen van elkaar leert en je een mooi netwerk opbouwt. De ideale start voor jouw energie-carrière!

De opdracht bij Liander duurt in principe een jaar en als het een goede match blijkt te zijn, kun je na dit eerste jaar uitstromen en in dienst gaan bij Liander. Je maakt het traineeprogramma bij Talent voor Transitie in het tweede jaar gewoon af en krijgt daar vanuit Liander de ruimte voor.

Waarom reageren?

Dit programma biedt jou de kans om een plek in de energiewereld te vinden die bij je past en laat je tegelijkertijd aan een breed netwerk bouwen. Een mooie manier dus om (betaald) jouw vermogen in te zetten en de Nederlandse energiesector van binnenuit te leren kennen.

Wil jij de energietransitie helpen versnellen? Heb jij HBO werk/denk niveau, een verblijfsstatus, kennis van techniek en / of interesse om te leren over techniek, een goede beheersing van het Nederlands (B1/B2) en het liefst ook Engels en woon je in de regio Noord-Holland of Zuid-Holland (werkgebied Alkmaar/Amsterdam/Leiden)? Meld je dan snel aan en upload je meest recente CV.

Daarnaast: het is fijn als je een rijbewijs hebt, maar het is geen eis.

Benieuwd hoe andere professionals het traject Divers Energietalent vinden? Lees dan ons interview met deelnemer Yonas Teklay.

Divers Energietalent is een samenwerking van Refugee Talent Hub en Talent voor Transitie. Kijk voor meer informatie op www.talentvoortransitie.nl.

Meer activiteiten