Meet & Greet Vistra

Donderdag 9 augustus heeft er een interessante Meet & Greet plaatsgevonden bij Vistra, een partner van het eerste uur van Refugee Talent Hub.

Ditmaal was de Meet & Greet in een financieel jasje gestoken en hebben 15 Vluchtelingtalenten deelgenomen aan deze dag en kennis gemaakt met het internationale bedrijf Vistra gelegen aan de Zuidas.

Niet alleen was het een dag van kennismaking, maar was het ook een dag waarbij Vluchtelingtalenten zich hebben moeten bewijzen bij het oplossen van twee business casussen. Tijdens deze business cases werd meteen de theoretische kennis van de Vluchtelingtalenten getest, waaronder ook de zorgvuldigheid van de talenten. Zo waren er bijvoorbeeld hier en daar een aantal cijfers weggelaten uit de financial statements en balance sheet.

Natuurlijk ging het niet alleen maar om de kennis van de Vluchtelingtalenten, maar stond de dag ook centraal om kennis met elkaar te kunnen maken. Zo zijn Vluchtelingtalenten in gesprek geweest met vier diverse Vistra medewerkers, met verschillende achtergronden. Met veel nieuwsgiergheid en kennis hebben Vluchtelingtalenten geparticipeerd en met veel enthousiasme hebben zij ook hun verhalen en ervaringen gedeeld met elkaar. Goede gesprekken zijn daaruit voortgevloeid. Een mooie draai aan deze dag was dat diegene die goed presenteerde wellicht in aanmerking kan komen met een traineeship bij Vistra, die jaarlijks start in september.

Al met al, veel talent was weer eens aanwezig bij de Meet & Greet. Grote dank aan Vistra voor het organiseren van deze dag. En we zijn erg benieuwd naar welke talent(en) in september aan mogen schuiven bij het traineeship van Vistra.