BNR Nieuwsradio: Zijn vluchtelingen de oplossing?

Er is een schreeuwend tekort aan arbeidskrachten. Nederland ontving vorig jaar meer dan 20.000 nieuwe vluchtelingen en je zou zeggen: stuk voor stuk potentiele werknemers. Zijn vluchtelingen de oplossing? BNR Nieuwsradio wijdde een uitzending aan dit vraagstuk.

Statushouders vinden snel werk, maar dat zijn vaak tijdelijke- of parttimebanen. Bovendien werkt twee derde van de statushouders onder hun eigen opleidingsniveau. Mardjan Seighali van het UAF stelt dat het talent van vluchtelingen vaak niet wordt erkend en herkend. De taal is een obstakel. Ook is het voor vluchtelingstudenten wennen aan een nieuw onderwijssysteem en moeten de vluchtelingen verschillende bureaucratische barrières overwinnen. Werkgevers spannen zich steeds meer in om de hoogopgeleide vluchteling aan te nemen, maar volgens Seighali kan dat beter:

“Ik vind dat ze het wel nog meer moeten en willen, maar ik zie wel steeds meer bereidheid. Duale trajecten waarin wordt geïnvesteerd in kennis en talent. Daar heb je veel baat bij in de organisatie en in de samenleving. Zelfs al is het niet voor je eigen organisatie. Het belastinggeld komt toch weer terug in je eigen portemonnee.”

Marion Dirks werkt bij Tempo-Team outsourcing. Zij is verantwoordelijk voor het plaatsen van statushouders in de logistieke sector. Binnen die logistieke projecten worden ook de leidinggevenden door Tempo-Team gecoacht in het inzetten van en omgaan met statushouders.

“Statushouders hebben net iets meer aandacht nodig in het begin. Om die drempel te overwinnen om aan het werk te gaan. Om te wennen aan de Nederlandse cultuur op de werkvloer. Het arbeidsritme. Dat is wel even extra investeren.”

De inburgeringscursus zit volgens Marion in de weg. Veel mensen zijn drie jaar bezig en dat maakt de drempel nog hoger om aan het werk te gaan. Bovendien zijn werkgevers bang om te veel te moeten investeren en weten zij niet hoeveel het opbrengt om statushouders aan te nemen.

“Mijn ervaring binnen deze groep is dat ze heel trouw, loyaal en collegiaal zijn. Wat ik het mooie vind aan deze groep is dat ze binnen het team bijdragen aan meer wederzijds respect. We leren van elkaar. We zijn een inclusieve samenleving en dat zie je nu ook terug in onze teams. Met elkaar samenwerken geeft ook echt andere inzichten. Als je ziet wat werk kan doen met mensen en hoe mensen kunnen groeien ben je als werkgever sowieso apetrots om deze mensen in je team te hebben.”

Luister de uitzending hier.