Design thinking workshop bij MOBGEN|Accenture Interactive

Op 16 juli organiseerde de Refugee Talent Hub in samenwerking met Accenture Interactive/ MOBGEN een workshop design thinking. Tijdens deze workshop hebben de talenten kennis gemaakt met de basis van design thinking door middel van een business case.

Op 16 juli 2019 organiseerde Accenture Interactive | MOBGEN een workshop design thinking.

De workshop werd afgetrapt met de theoretische uitleg van de design thinking methodiek. Wat houdt design thinking in? Welke fases moeten er worden doorlopen en hoe ziet het in de praktijk uit? Alle vragen werden beantwoord. Na de theoretische uitleg moesten de talenten aan de bak: design thinking in de praktijk toepassen. Er werd een business case voorgelegd en ze moesten een oplossing vinden om met een product te komen dat voldoet aan de behoeftes van de beoogde users. 

De talenten hebben de users, een aantal collega’s van Accenture Interactive die gedurende de dag in drietallen binnen kwamen, goed ondervraagd. Aan het einde van de dag hebben alle groepen namelijk hun “paper prototype” gepresenteerd. De lead van de design chapter (de verantwoordelijk afdeling) was ook aanwezig en was erg onder de indruk van het resultaat en de creatieve ideeën. De dag werd feestelijk beëindigd met de uitreiking van de welverdiende certificaten.