ABN AMRO: Online Speeddate-session voor Risk Data Analist Hypotheken

ABN AMRO: Online Speeddate-session voor Risk Data Analist Hypotheken (Amersfoort)

Intro

Al vanaf 2017 is ABN AMRO actief op zoek naar statushouders die met hun talent de bank sterker maken. Op donderdagmiddag 29 april tussen 15.30 en 17.00 uur wordt wederom een speeddate sessie georganiseerd. Tijdens de online speeddate sessie kom je in contact met hiring managers en recruiters. Met als doel? Een betaalde baan! Kom je ook? Voorbereiding voor deze speeddatesessie vindt op maandag 26 april plaats, vanaf 15.30-17.00 uur. Tijdens deze prepsessie zal je Tips&tricks ontvangen om je kansen op succesvolle interviews met de hiring managers te vergroten.

Over de rol Risk Data Analyst

Je werkt met betrouwbare data over de gehele ABN AMRO hypotheekportefeuille Je helpt product management en de commercie bij de ontwikkeling van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten. Je analyseert primair vanuit risicomanagement-optiek, maar zult ook kansen detecteren die waarde voor de klant en bank toevoegen met behoud van het risicoprofiel. Je adviseert en ondersteunt de beleidsmakers met betrekking tot acceptatie, beheer, preventief beheer en bijzonder beheer. Je ondersteunt het senior management van de bank met rapportages en kennis over de hypotheekportefeuille. Je zit zelf meteen aan tafel en jij en je analyses hebben impact op de besluitvorming binnen de bank.

Wat verwachten we van jou?

Wil je werken voor een van de grootste banken van Nederland? En voldoe je aan de volgende criteria?

Relevante HBO/WO achtergrond ((een kwantitatieve, economische of (technisch) bedrijfskundige opleiding)

Minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Goede beheersing van de Nederlandse taal (in woord en geschrift) is een MUST Engels is een pre.

Je hebt kennis van en affiniteit met analyse- en rapportagetools, zoals SAS, Python, R en/of SQL.

Je hebt sterke analytische vaardigheden en weet de kernboodschap uit jouw analyse te bepalen en over te brengen aan interne klanten

Je kunt vanuit je eigen specialiteit uitstekend samenwerken met collega’s met vanuit andere specialismes.

Je weegt in je adviezen het klant- en bankbelang zorgvuldig af.

Over ABN AMRO

ABN AMRO is een van de grootste banken van Nederland. De bank bedient klanten binnen retail, private banking en corporate banking. De bank opereert internationaal. In Nederland biedt ABN AMRO aan klanten een uitgebreid en compleet pakket aan producten en diensten via verschillende kanalen, zoals de Mobiel Bankieren-app en Internet Bankieren.

Over de afdeling Risk Analytics (Amersfoort)

Het team Risk Analytics is onderdeel van ABN AMRO Hypotheken (AAH), een dochteronderneming van ABN AMRO gevestigd in Amersfoort. Dit team bestaat uit 15 professionals en is binnen de eerste lijn verantwoordelijk voor het risicomanagement van Hypotheken. Het team werkt actief samen met de commerciële teams en beleidsteams binnen hypotheken en verschillende tweede lijn risicomanagement afdelingen. Het team is nauw betrokken bij vernieuwingen en nieuwe productontwikkelingen. Wij helpen de commercie om hun doelen te halen op een prudente wijze die past bij het gematigd risicoprofiel die ABN AMRO nastreeft. Aan de reporting zijde zijn wij verantwoordelijk voor alle kredietrisico rapportages voor hypotheken en leveren wij informatie en kennis aan de voorzieningen en kapitaal (Basel) keten. Zowel terugkijkend als vooruitkijkend. Tot slot is Risk Analytics nauw betrokken bij projecten voor de implementatie van wet- en regelgeving, zorgplicht en andere richtlijnen op het vlak van onder andere preventief beheer.

Meld je aan!

Meld je dan voor 17 april 15.00 uur aan voor de speeddate sessie van Data specialisten. Vergeet niet jouw CV toe te voegen. Na een pre-selectie door ABN AMRO en de Refugee Talent Hub, hoor je of je voor de speeddates wordt uitgenodigd.

Er zijn verschillende speeddate-sessie diezelfde dag. Je kan je maar voor 1 aanmelden!

ABN AMRO: Online Speeddate-session voor Risk Data Analist Hypotheken
  • When
  • 29 april 2021
  • Time
  • 15:30 — 17:00
  • where
  • Online
  • Partner
  • ABN AMRO