Webinar Van Gogh Museum

Wil jij meer weten over het werken bij een maatschappelijke organisatie, een goed doel of een culturele instelling? Dan is dit je kans! De Refugee Talent Hub organiseert een reeks webinars met musea en andere culturele instellingen, ontwikkelingsorganisaties, milieu- en gezondheidsorganisaties en andere maatschappelijke doelen. Het wereldberoemde Van Gogh Museum is de eerste in de reeks.

Over het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is een museum over het leven en werk van Vincent van Gogh en de tijd waarin hij leefde. Het museum heeft de grootste collectie Van Gogh kunstwerken ter wereld. De verzameling van het Van Gogh Museum bevat meer dan tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van Vincent van Gogh. Daarnaast zijn er ook veel kunstwerken van tijdgenoten van Van Gogh in de collectie, waaronder werk van Claude Monet, Paul Gauguin en Edvard Munch.

Het Amsterdamse Van Gogh Museum is bekend over de hele wereld en trekt veel bezoekers. Het museum is nu gesloten in verband met corona, maar in normale tijden komen er ongeveer 6.000 bezoekers per dag.

Inhoud van de webinar

In een digitale bijeenkomst van ongeveer 90 minuten wordt verteld hoe het Van Gogh Museum een tentoonstelling opbouwt, van begin tot eind. Ook hoor je wat het werken in een museum inhoudt en wat voor soort banen er zijn in een museum – van beveiliger tot conservator, van business analyst tot rondleider en van shopmedewerker tot marketeer.

De voertaal van deze online bijeenkomst is Nederlands. Als je je aanmeldt, sturen we je ruim op tijd een link voor deelname. Daarvoor heb je een internetverbinding en een laptop of telefoon nodig. De deadline voor aanmelding is dinsdag 6 april.

Webinar Van Gogh Museum
  • When
  • April 8, 2021
  • Time
  • 10:00 — 11:30
  • where
  • online