Meet & Greet: Accenture

Op 13 juni organiseerde Accenture in samenwerking met de Refugee Talent Hub een Meet & Greet voor 25 vluchtelingtalenten. Tijdens deze Meet & Greet bezochten de deelnemers het kantoor, maakten ze kennis met Accenture doet en leerden ze over de verschillende werkzaamheden en mogelijkheden.

Om meer te weten te komen over wat Accenture in de praktijk doet en hoe het is om er te werken, hebben de deelnemers verschillende speeddates gehad met 12 consultants van verschillende afdelingen.

 “With their different backgrounds, refugees offer companies much potential, different expertise, new perspectives and proven resilience”

Irine Gaasbeek, Country Managing Director Accenture NL

Naast de Meet & Greet voerde Bright Richard een stuk van zijn theatervoorstelling ‘The Bright Side of Life’ op. In dit fragment vertelt Bright over zijn ervaringen met het verlaten van zijn vaderland en het vinden van een nieuw thuis in Nederland.

‘‘As a refugee, when you come into contact with someone who boosts your confidence and challenges you to look at yourself from a different perspective, you feel as though almost anything is possible’’

Accenture bevestigd opnieuw haar voortdurende steun voor vluchtelingen in Nederland. Tijdens de eerste Dutch Businnes Summit for Refugees van Tent partnership for refugees hebben zij zich toegewijd om 100 vluchtelingen aan te nemen, 150 nieuwe mentorschapsmogelijkheden te creëren en sterker te investeren in de integratie van vluchtelingen werk in Nederland voor 2025, als onderdeel van hun strategie voor Inclusion en Diversity.