Creatieven ontmoeten elkaar

Op vrijdag 15 november kwamen circa honderd statushouders en twintig Amsterdamse creatieve bedrijven bij elkaar voor een bruisende middag vol ontmoetingen, workshops en plezier. De Telegraaf was erbij en deed verslag.

In vier parallelle workshops gingen mensen aan de slag: financiële kandidaten maakten een jaarrekening, de IT-ers toonden hun vaardigheden door Agile te knikkeren. Potentiële receptionisten pakten goodiebags in en stonden mensen te woord, en de creatieven presenteerden hun portfolio’s. Een van de deelnemers vond ter plekke een oude – uit het oog verloren – vriend uit Jemen terug.

Sander Volten is directeur van reclamebureau 180kingsday. Na een Meet & Greet met de Refugee Talent Hub op hun kantoor, deze zomer, was ie verkocht. Hij nam de Syrische editor en animator Gandy Mansour in dienst en activeerde zijn relaties in de creatieve om dit grootser aan te pakken. Samen gaven ze een interview aan Adformatie; Sander sprak daarnaast ook nog met FONK. De Nationale Postcode Loterij werd benaderd en reageerde enthousiast: ook zij komen graag in contact met mogelijke statushouders met een vluchtelingachtergrond. De bijeenkomst vond plaats op hun kantoor in Amsterdam.

Het streven is om alle aanwezige kandidaten minimaal 1 meeloopdag aan te bieden na vandaag. En van daaruit natuurlijk banen. Want, aldus Sander Volten: “Wij hebben zo’n 25 verschillende nationaliteiten in dienst. Mensen van over de hele wereld. En vooral de nieuwe en verschillende perspectieven maken ons werk beter en met meer originele inzichten.”

Wordt vervolgd!

Lees hier het artikel van telegraaf.