EBN: Nieuw mentortraject van start

De Refugee Talent Hub en Energie Beheer Nederland (EBN) starten na een succesvolle eerste editie voor de tweede keer een mentortraject.

‘Ongelooflijk leerzaam’. Zo noemde één van de medewerkers van EBN de deelname aan het mentortraject. ‘Ik heb mijn mentee niet alleen kunnen steunen, ik heb ook veel van hem geleerd: het was een mooie manier van wederzijds delen van ervaringen.’

Het mentortraject is niet het eerste event dat EBN en Refugee Talent Hub samen zijn gestart. Vorig jaar is er o.a. een meet-and-greet georganiseerd en is bij EBN de prachtige expositie met het thema 'Talent' tentoongesteld. In mei is het eerste mentortraject gestart. Negen enthousiaste EBN’ers zijn gedurende een periode van twee maanden (en sommigen nog steeds) mentor geweest van een mentee met een vluchteling-achtergrond. De koppels hebben hun kennis, ervaring en netwerk gedeeld. Denk hierbij aan het finetunen van een CV of LinkedIn profiel, mentoren die hun mentee in contact brengen met hun netwerk of tips geven over waar wel (of juist niet) te kijken voor een baan. En soms werd er ook “gewoon even gekletst” zodat de mentee zijn of haar Nederlands kon verbeteren. Een mentor vroeg halverwege het traject: “Hoe help je je mentee zonder het van ze over te nemen?” Ervaring leert dat het een kwestie van geduld is, je aan het tempo van je mentee proberen aan te passen en -soms- op je handen gaan zitten.

Tijdens de evaluatie met de mentoren kwam unaniem naar voren dat ze het allemaal zo nog een keer zouden willen doen. “Een echte eyeopener” aldus een mentor, anderen noemden het traject ‘waardevol’, ‘een wederzijds leerproces’ en ‘een mooie manier om je steentje bij te dragen’. Ook de mentees waren erg tevreden over het traject, "Alleen al het wekelijks oefenen van mijn nederlands tijden het bellen met mijn EBN mentor hielp mij, en dan was het ook nog erg gezellig." aldus een mentee. Des te meer reden om een tweede mentortraject te starten! Afgelopen woensdag 28 oktober is dan ook het tweede mentor traject van start gegaan. 13 enthousaiste EBN medewerkers en 13 Vluchtelingtalenten hebben elkaar (online) ontmoet. 10 weken lang zullen zij leren van elkaar en we zijn erg benieuwd naar de ervaringen!

EBN is een bedrijf in de energiesector, waarvan de aandelen voor 100% in handen zijn van de Nederlandse staat. Er werken ruim 130 mensen bij EBN: kennis, kunde en slagkracht zetten ze al 55 jaar in om een actieve en significante bijdrage te leveren aan ons toekomstige duurzame energiesysteem. Daarmee geeft EBN verbindende kracht aan de energietransitie en zetten ze maatschappelijke ambities om in realiteit. Dat is wat ze doen en dat is hun drive: Energising the Transition. Daarbij heeft EBN diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel, in de gedragscode wordt vermeld: de organisatie biedt alle medewerkers gelijke kansen, zonder te discrimineren naar geslacht, herkomst, leeftijd, seksuele oriëntatie, religie of andere discriminerende factoren. EBN bevordert een aantrekkelijke werkomgeving, waarin wederzijds respect, openheid en integriteit hoog in het vaandel staan. Benieuwd naar wat EBN nog meer doet? Klik hier.