Een Meet & Greet op anderhalve meter

“Ik ben echt onder de indruk van het talent dat ik vandaag gezien heb”, aldus een recruiter van FrieslandCampina. Zij was één van de negen FrieslandCampina-medewerkers die aanwezig was bij de Meet & Greet op 11 juni. Daar ontmoetten zij zeven kandidaten met een technische achtergrond. FrieslandCampina is hard op zoek naar technisch talent, zoals bijvoorbeeld operators en QC engineers.

Samen met FrieslandCampina dachten we na over een mogelijkheid om elkaar te ontmoeten in tijden van het coronavirus. De conclusie: er gaat niets boven een live ontmoeting. Wanneer de Meet & Greet plaats zou vinden in de fabriek van FrieslandCampina in Beilen, zouden we de anderhalve meter afstand niet kunnen bewaren. Daarom zaten we op een externe locatie. De grootste zaal die in Beilen te huur is. Op (meer dan) anderhalve meter afstand waren zestien stoelen opgesteld in een kring: zeven kandidaten en negen medewerkers van FrieslandCampina. Met looproutes, het behouden van je eigen stoel en andere regels werden de coronamaatregelen nageleefd. Je zou bijna denken dat dat de ruimte voor informele gezelligheid weg zou nemen, maar niets was minder waar: het was gezelligheid op en top!

De Meet & Greet startte met een welkom van Geraldine Fraser, Global HR Director van FrieslandCampina en Martin ten Bloemendal, Mobility Manager. Daarna vertelde Mohamad Khdeer, zelf statushouder en werkzaam bij FrieslandCampina, over zijn ervaringen in het werkveld. De rest van de middag vonden persoonlijke gesprekken plaats. Contactgegevens werden uitgewisseld en zelfs vervolggesprekken werden al gepland. Eén van de kandidaten mailde later: “Ik ben met een leuk en positief gevoel terug naar huis gegaan.”