Ontmoet: Hélène van Melle, Tent Partnership for Refugees

Hélène van Melle is de Director of European Partnerships van Tent Partnership for Refugees. De Refugee Talent Hub werkt nauw samen met Tent Partnership for Refugees.

Tent Partnership for Refugees

Hélène: “Tent Partnership for Refugees is een coalitie van meer dan 130 ondernemingen die vluchtelingen ondersteunen. Opgericht door Hamdi Ulukaya, een Amerikaanse ondernemer met migratieachtergrond. Wij helpen bedrijven met het bepalen van een effectieve, pragmatische aanpak en laten ze van elkaar leren. Dat doen we internationaal: we kijken waar organisaties actief zijn en helpen hen inzien hoe ze de meeste impact kunnen hebben op vluchtelingen, bijvoorbeeld door direct aannemen, of door hulp bij het opzetten van een eigen onderneming, maar we kijken ook naar mogelijkheden in internationale productieketens in Afrika, Azië of het Midden Oosten en hoe daarbij projecten voor vluchtelingen op te zetten zijn. De Refugee Talent Hub is een van de uitvoerende partners van Tent Partnership for Refugees in Nederland. Een samenwerking waar ik erg blij mee ben.”

Accenture en de Refugee Talent Hub

Hélène is bedrijfseconome met twintig jaar werkervaring bij Accenture en een aantal jaar in HR bij andere werkgevers. Hélène: “Ik ben altijd al bezig geweest met talentontwikkeling en performance management – dus met mensen, hun talenten en hoe ze presteren. Toen ik bij Accenture werkte, zag ik de Refugee Talent Hub van dichtbij ontstaan.  Ik was direct enthousiast en heb gekeken of ik hierbij een rol kon spelen. Vanuit Accenture kreeg ik de mogelijkheid om bij te dragen aan het uitbouwen van de Refugee Talent Hub; ik ben betrokken geweest bij de eerste teamvorming, contacten met bedrijven en vluchtelingen en de groei van de database. Dat deed ik tot maart 2018.”

Ook in haar nieuwe rol bij Tent Partnership for Refugees blijft Hélène zich inzetten voor vluchtelingen. Hélène: “Je merkt hoeveel je kunt betekenen voor anderen met relatief weinig moeite. Gewoon door de inzet van de kennis die je hebt van je eigen land en hoe het bedrijfsleven hier werkt, door de contacten die je hebt en die met elkaar te verbinden. Zo geef je mensen een kans op een nieuwe start, een baan in een nieuw land. Dat je op die manier zoveel kunt betekenen ontdekte ik bij de Refugee Talent Hub en toen dacht ik: ja ik wil heel graag verder in dit werkveld.”

Rol van private sector

Hélène: “Daar komt bij: ik ben er vooral heel erg van overtuigd geraakt dat het de private sector is die echt een grote rol kan spelen in het verder helpen van vluchtelingen in Nederland, of waar ook ter wereld. Ik denk dat die rol nog altijd onderbelicht is. Veel bedrijven zijn onbekend met het aannemen van medewerkers met een vluchtelingachtergrond. Ze zouden daar meer voor moeten openstaan en zich veel actiever moeten opstellen. Er zijn zoveel kansen, zoveel goede mensen met talenten die nu nog onbenut blijven. En bedrijven hoeven dat echt niet alleen te doen, het kan samen met collega-ondernemers. Leren van elkaar, samen optrekken.”

Taal en mentor

Dat geldt zeker ook voor Nederland en (dus) voor de Refugee Talent Hub. Hélène: “Ik denk dat we in Nederland die werkgevers die iets doen voor vluchtelingen nog meer samen moeten brengen.” Om van elkaar te leren en te horen wat werkt. En wat is dat dan, wat werkt? Hélène: “Een focus op taal. En een mentor, die helpt en begeleidt en zijn of haar netwerk openstelt. Dan gaan de dingen rollen.”