De ‘can do’-mentaliteit van Ctac

Ctac, een Business en Cloud consultancy partner die o.a. Microsoft- en SAP-systemen implementeert, is sinds 2022 partner van Refugee Talent Hub. Karin Megchelsen, Corporate Recruiter, vertelt over hun ervaring met het aannemen van vluchtelingtalent. Wat zijn zij en haar collega’s tegengekomen en welke tips hebben ze voor andere organisaties?

Hoe het begon

Ctac is een ambitieuze organisatie met een enorme drive. Karin vertelt: “Hier zit een mooie club mensen die graag vooruit wil. En we wisten ook dat we meer mensen nodig hadden. Omdat we ervan overtuigd zijn dat een inclusief en divers team leidt tot een succesvollere en meer toekomstgerichte organisatie, was de link met Refugee Talent Hub snel gelegd. Juist deze groep professionals, die vaak niet wordt gezien, vonden we belangrijk om te betrekken bij Ctac.”

Met een plan ‘op een bierviltje’ gingen Karin en haar collega’s aan de slag. “We werken vanuit ons enthousiasme; we doen het gewoon. En dan ervaren we vanzelf wel wat goed gaat en wat beter zou kunnen.”

Diversiteit en inclusie all the way

Dat die ‘can do’ mentaliteit niet alleen iets is wat Ctac zégt dat ze doen, blijkt wel. Is er alleen een unisex toilet en voelen mensen zich daar niet prettig bij? Het wordt geregeld. Is er geen prettige gebedsruimte? Ze gaan direct aan de slag. “Als je diversiteit en inclusie niet op alle vlakken doorvoert, dan laat je wat liggen,” zegt Karin overtuigd. “Het creëren van een werkomgeving waarbij iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, is essentieel. Wij willen dat je je op je gemak voelt hier; of je uit Den Bosch komt of uit Syrië. Je achtergrond is in die zin eigenlijk niet zo relevant.”