De nevenfunctie van Zina Agovic

Zina Agovic, vice president human resources bij Signify en bestuurslid bij Refugee Talent Hub, vertelt in de rubriek ‘De nevenfunctie van…’ van Management Scope over haar drijfveren.

Waarom wilde u bestuurslid worden bij Refugee Talent Hub?

‘Dat heeft voor een belangrijk deel met mijn persoonlijke achtergrond te maken. Ik ben zelf in 1992 uit Bosnië gevlucht. Samen met mijn vader, moeder en broer. Ik was toen 17 jaar. We hadden een mooi leven in Bosnië en mijn ouders hadden goede banen. Toen de oorlog uitbrak, veranderde alles.

We zijn net op tijd ontkomen uit onze woonplaats Zvornik, waar niet veel later een bloedbad plaatsvond. Uiteindelijk zijn we in Limburg terechtgekomen. In Nederland hebben we alle kansen gehad. Ik ben naar school gegaan, heb gestudeerd. Maar makkelijk was het niet. Voor mijn ouders was het bijvoorbeeld best moeilijk om passend werk te vinden. Ik zal nooit vergeten hoe mijn vader stond te trillen van geluk toen hij eindelijk weer een baan had. “Ik mag weer voor jullie zorgen”, zei hij. Een emotioneel moment. Werk is zo belangrijk.’

Lees het volledige interview hier.