Refugee LinkUp campagne gelanceerd

Vol trots introduceren we Refugee LinkUp. Deze campagne hebben we samen met creatief bureau 180 Amsterdam ontwikkeld. Met Refugee LinkUp vragen we aandacht voor het feit dat veel statushouders geen relevant professioneel netwerk hebben. Terwijl juist een goed netwerk vaak de sleutel is tot een baan in Nederland…

Voor de campagne koppelen we 25 mensen met een groot netwerk aan 25 statushouders die nog niet zo’n groot netwerk hebben. Dat doen we op LinkedIn, hét zakelijke sociale media platform. De 25 mensen met een groot netwerk delen gedurende twee weken hun LinkedIn profiel met een statushouder. Anke den Ouden, General Manager van Microsoft Nederland, doet bijvoorbeeld mee, naast Nadine Beister, HR Directeur van Achmea, Pauline Bieringa, Managing Director Triodos Bank en Joost Looij, Directeur ICT van Enexis.

80.000

Deze 25 koppels zijn het gezicht van de campagne, maar het draait zeker niet alleen om hen. Zij staan symbool voor zo’n 80.000 (!) statushouders die dolgraag willen werken. En die geholpen zouden zijn met een netwerk.

Wat kun jij doen?

Als eerste: help ons zoveel mogelijk bereik te krijgen met deze campagne! Dit kun je doen door de komende twee weken de LinkedIn posts van de koppels te reposten. Dan werkt het algoritme van LinkedIn op z’n best; als we dit met z’n allen doen, dan zien zo veel mogelijk mensen het. Je vindt deze posts vanzelf in je LinkedIn timeline via onze socials. Wil je daar niet op wachten, ga dan direct naar onze Refugee LinkUp pagina. Wil je meer doen? Je eigen netwerk inzetten? Op onze campagnepagina vind je tips en inspiratie!