Informatiebijeenkomst 18 januari: werkervaringstraject Rijkswaterstaat

De informatiebijeenkomsten vindt plaatst op vrijdag 18 en vrijdag 25 januari. Op deze dag ontvang je meer informatie over het programma en heb je de kans om vragen te stellen. Wil jij je persoonlijk ontwikkelen, de Nederlandse taal beter leren beheersen en werkervaring opdoen? Solliciteer dan voor het werkervaringstraject Vluchtelingtalenten ICT, Techniek en Inkoop.

Informatiebijeenkomst 18 januari: werkervaringstraject Rijkswaterstaat

Wanneer
18 January 2019

Tijd
00:00 tot 00:00

Waar
Utrecht

Gesloten

Werkervaringsprogramma
Rijkswaterstaat is continu op zoek naar nieuw talent. Speciaal voor statushouders met een opleidingsachtergrond in ICT, techniek en inkoop heeft Rijkswaterstaat in samenwerking met Refugee Talent Hub een werkervaringsprogramma ontwikkeld. Wil jij je persoonlijk ontwikkelen, de Nederlandse taal beter leren beheersen en werkervaring opdoen? Solliciteer dan voor het werkervaringstraject bij Rijkswaterstaat voor Vluchtelingtalenten met een achtergrond in ICT, Techniek en Inkoop.

Het programma duurt een jaar en bestaat uit twee fases van ieder een half jaar. In de eerste fase maak je kennis met de organisatie en volg je een taal- en cultuurprogramma. Je onderzoekt wat je unieke talent is en hoe je dat kunt inzetten in je werk. Deze fase begint met een introductie van een maand. Daarna loop je twee maanden mee in onze organisatie. In de drie maanden die daarop volgen ga je echt aan de slag met (eenvoudige) eigen taken.

Doorloop je de eerste zes maanden goed? En verwachten we dat je kunt groeien tot zelfstandig adviseur? Dan stroom je door naar de tweede zes maanden van het programma. De deelname aan het programma kan na zes maanden dus ook stoppen. Tijdens fase 2 doe je werkervaring op binnen Rijkswaterstaat en vervolg je het taal- en cultuurprogramma waarmee je in eerste fase al begonnen was.

Tijdens het volledige programma zijn er veel (intervisie)bijeenkomsten, waarin je ervaringen uit kunt wisselen met andere vluchtelingtalenten. Je leert wat Rijkswaterstaat allemaal doet en hoe het werkt binnen onze organisatie. Er is een intensieve taaltraining, je kunt deelnemen aan talentworkshops en we begeleiden je bij interculturele communicatie. Ook krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor of coach en sollicitatie ondersteuning. Door dit programma heb je je kansen op het vinden van een baan die aansluit bij jouw vakgebied en talent flink vergroot.

Eisen
• Je bent statushouder en werkt en denkt op hbo- of academisch niveau.
• Je hebt affiniteit met techniek, ICT, industriële automatisering, datascience, datamanagement, cybersecurity, (bedrijfskundige) informatica of inkoop.
• Je bent gemotiveerd om samen met anderen te werken aan je ontwikkeling en daarbij kritisch naar jezelf te kijken.
• Je beheerst de Nederlandse taal op B1-niveau en hebt de potentie om snel door te groeien naar B2- en uiteindelijk C1-niveau.
• Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied en wilt graag weten hoe je deze ontwikkelingen kunt toepassen in het werk.
• Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris

Het programma richt zich in eerste instantie op jouw verdere ontwikkeling en dus volg je dit programma met behoud van je uitkering. Je hebt hiervoor wel toestemming nodig van de gemeente waar je staat ingeschreven als statushouder

Dienstverband

Tijdelijk voor maximaal twee keer zes maanden. Na de eerste zes maanden bekijken we of je in aanmerking komt voor het vervolg van nogmaals zes maanden. De deelname aan het programma kan na zes maanden dus ook stoppen.

Minimaal aantal uren per week

36

Maximaal aantal uren per week

36

Schrijf je vóór dinsdag 15 januari om 12.00 uur in voor de informatiebijeenkomst van 18 januari. Je moet de informatiebijeenkomst bijgewoond te hebben om het werkervaringstraject te kunnen volgen. Inschrijven kan via de knop hiernaast.

Kan je 18 januari niet? Dan is er nog een informatiebijeenkomst op 25 januari. Inschrijven voor de informatiebijeenkomst 25 januari kan via deze link: Informatiebijeenkomst 25 januari

Let op! Aan de hand van je CV (gelieve in het Nederlands) wordt een selectie gemaakt en wordt je uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst. En zul je een email ontvangen met verdere informatie betreft de bijeenkomst.

Deelnemen event

De inschrijving is gesloten.