Luchtvaart sector zet deuren open

Refugee Talent Hub is in samenwerking met Luchtvaart Community Schiphol 'Het Schiphol programma' gestart, waarbij Vluchtelingtalenten in twee weken tijd de mogelijkheid krijgen om een kijkje in de keuken te nemen bij de verborgen beroepen op Schiphol.

Luchtvaart sector zet deuren open

Wanneer
11 September 2018

Tijd
14:00 tot 17:00

Waar
Schiphol

Inschrijven

Refugee Talent Hub is in samenwerking met Luchtvaart Community Schiphol een programma gestart, waarbij Vluchtelingtalenten in twee weken tijd de mogelijkheid krijgen om een kijkje in de keuken te nemen bij de verborgen beroepen op Schiphol. Bedrijven op de luchthaven zetten hun deuren open voor Vluchtelingtalenten om kennis te maken met de bedrijven op Amsterdam Airport Schiphol en de ‘onbekende’ beroepen op de Luchthaven.

Luchtvaart Community Schiphol (LCS)
LCS ontwikkelt programma’s op maat en de praktijk op de luchthaven is hierbij het uitgangspunt. In 2016 heeft LCS zich nadrukkelijk gepositioneerd als netwerkorganisatie. LCS Heeft een sterk netwerk van bedrijven, onderwijs en (overheids-) organisaties. Gezamenlijk worden activiteiten uitgevoerd om de arbeidsmarkt op de luchthaven om de arbeidsmarkt duurzaam te versterken. Voor verschillende doelgroepen zet LCS-programma’s op om mensen een kans te geven op de luchthaven. Het uitgangspunt van LCS is ‘samen mensen in beweging brengen’, ditmaal in samenwerking met Refugee Talent Hub.

Voor wie? Vluchtelingen die geïnteresseerd zijn in werken op de luchthaven en voldoen aan de onderstaande criteria.

Criteria

  • Affiniteit met Horeca / Hospitality / Logistiek/ Schoonmaakwerk/ Catering
  • B1 en/of B1 niveau Nederlands/ Engels
  • Teamplayer
  • Flexibel
  • Service gerichte houding
  • Bij voorkeur al 8 jaar in Nederland, maar mag ook minder
  • Niet met Justitie in aanraking zijn geweest
  • Bereid zijn om te werken en leren

Er kunnen zich max. 15 Vluchtelingtalenten aanmelden voor het intake/selectie moment en er kunnen max 8 kandidaten mee doen aan het Programma.

Wat ga je doen?

Om deel uit te maken van het programma zal er allereerst een intake/selectie dag worden georganiseerd op 11 September om 14.00 – 17.00 uur. Als je eenmaal bent geselecteerd maak je in een periode van twee weken kennis met de bedrijven op Schiphol. In deze twee weken vinden minimaal 5 bedrijfsbezoeken plaats om zo de bedrijven op Schiphol beter te leren kennen. Van horeca tot hospitality, logistiek, schoonmaak en catering. Naast de bedrijfsbezoeken krijg je ook een aantal trainingen, om zo je talenten (verder) te ontwikkelen en je kans op de arbeidsmarkt te vergroten.
Een aantal bedrijven hebben vacatures beschikbaar gesteld, op het moment wanneer er aan het einde van het ‘Het Schiphol programma’ een goede match is en er goed gepresteerd is kan je solliciteren op één van deze open vacatures.

Planning/ activiteiten
11 September 2018
14.00 – 17.00 Intake/selectie

18 – 23 September 2018 Start programma
 Bedrijven bezoek op Schiphol
 Trainingen (e.g. hospitality training; sollicitatietraining)
 Nederlandse taaltraining

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar info@refugeetalenthub.com met je naam, telefoonnummer en CV onder vermelding van ‘Schiphol programma’ .

Deelnemen event

Op dit moment heb je je nog niet ingeschreven voor dit event, inschrijven voor Luchtvaart sector zet deuren open kan hier.

Je moet je eerst inschrijven voor de Refugee Talent Hub. Ben je al ingeschreven bij Refugee Talent Hub? Klik dan hier en meld je direct aan voor het event.