Meet & Greet: Dental Care Professionals

Refugee Talent Hub organiseert in samenwerking met Dental Care Professionals op 5 maart van 13.15 -16.00 uur een Meet & Greet voor tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten. Ben jij een tandarts, mondhygiënist of een tandartsassistent? Wil je je graag registreren in de BIG-register, maar in de tussentijd ook de juiste handvatten krijgen door te werken in een Nederlandse tandartsenpraktijk? Terwijl je het proces van de BIG-registratie doorloopt kan Dental Care Professionals je aan een baan helpen in een tandartsenpraktijk. Werkzaamheden die aanvankelijk worden verricht zijn met name mondhygiënische behandelingen. De werkzaamheden kunnen later worden uitgebreid.

Meet & Greet: Dental Care Professionals

Wanneer
5 March 2019

Tijd
13:15 tot 16:00

Waar
Bussum

Gesloten

Meet Dental Care Professionals (DCP)
Dental Care Professionals ondersteunt tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten bij het vinden van een baan in een tandartspraktijk of andere mondzorgpraktijk. Dental Care Professionals heeft een groot aanbod van vacatures, door heel Nederland.

De mogelijkheden voor tandartsen die (nog) geen BIG-registratie hebben
Tandartsen die buiten de EU zijn opgeleid moeten voordat ze aan de slag kunnen gaan in Nederland als tandarts in de BIG-register staan ingeschreven. Allereerst moet de Algemene Kennis- en Vaardigheden Toets met goed gevolg worden afgelegd. Daarna kan de tandarts zich aanmelden voor de Beroepsinhoudelijke toets. Dit registratieproces duurt gemiddeld tweeënhalf tot drie jaar.

Dental Care Professionals kan de tandarts in de tussentijd aan een baan helpen in een tandartspraktijk. De werkzaamheden die aanvankelijk worden verricht zullen met name mondhygiënische behandelingen zijn. De werkzaamheden kunnen verder worden uitgebreid onder supervisie van een BIG-geregistreerde verantwoordelijke tandarts, als deze de niet-BIG-geregistreerde tandarts daartoe bekwaam acht.

Door te werken in een Nederlandse tandartspraktijk leert de buitenlandse tandarts het Nederlandse systeem goed kennen. Zo kan hij of zij ervaren wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen behandelmethodieken in Nederland en in het land van herkomst. Daar waar er verschillen zijn kan hij of zij leren van de andere behandelaars in de praktijk. Zo wordt ook duidelijk waar de focus moet liggen voor een goede voorbereiding op de Beroepsinhoudelijke toets.

Wat ga je doen?
Gedurende de middag zul je meer te weten komen over het werken als tandarts in Nederland. Daarnaast zal je de kans krijgen om een persoonlijk een-op-een gesprek te voeren met de recruiter van Dental Care Professionals om te zien of er een mogelijke match is.

Agenda

Ochtend Groep:
10.00 – 10.15 uur: inloop
10.15 – 10.30 uur: welkom
10.35 -11.05 uur: presentatie groep 1 / interviews groep 2
11.10 – 11.40 uur: presentatie groep 2 / interviews groep 1

Middag Groep:

13.15 – 13.30 Inloop
13.30 – 13.45 Welkom/ presentatie
13.50 – 14.20 presentatie groep 3 / interviews groep 4
14.25 – 14.55 presentatie groep 4 / interviews groep 3

Bereid je voor op het gesprek
Stuur voorafgaand aan het gesprek je cv per mail naar Marlies van der Vooren, mvandervooren@dcprofs.nl.

Tijdens het gesprek wordt nader ingegaan op een aantal onderwerpen, zoals:

  • Opleidingen
  • Werkervaring
  • Persoonlijke eigenschappen
  • Wensen ten aanzien van de werkomgeving
  • Gewenste regio en reisbereidheid
  • Ambities

Tijdens het gesprek worden de mogelijkheden toegelicht en kunnen eventueel al direct passende vacatures worden besproken. Dental Care Professionals introduceert de kandidaat bij de praktijk, begeleidt het sollicitatieproces, en blijft na plaatsing contact onderhouden.

Voor wie?
Tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten met vluchtelingachtergrond die graag in een Nederlandse tandartspraktijk aan de slag willen gaan.

Geadviseerd wordt om een dienstverband aan te gaan voor 32 uur, zodat er ruimte blijft voor de voorbereiding op de AKV- en Beroepsinhoudelijke toets en eventuele bijscholing.

Heb je interesse? Schrijf je dan in als je:

  • Nederlands spreekt op B1 of B2 (NT2) niveau
  • Gemotiveerd bent om aan het werk te gaan in een tandartspraktijk
  • Voornemens bent je te registreren in de BIG-register of al BIG-geregistreerd bent
  • Er geen bezwaar tegen hebt als je werkzaamheden in eerste instantie beperkt zijn tot preventieve behandelingen op het gebied van mondhygiëne

De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel in voor de Meet & Greet Dental Care Professionals. De deadline voor inschrijven is 27 februari om 12.00 uur.

Deelnemen event

De inschrijving is gesloten.