Ik ben werkgever

 • Refugee Talent Hub is een werkgeversinitiatief, voor een door werkgevers.

  Samen met werkgevers organiseren wij activiteiten voor vluchtelingen op de werkvloer, met betaald werk als doel. Hier is meer te vinden over onze aanpak. Alle activiteiten worden aangeboden op maat, aansluitend bij de specifieke wensen van werkgevers. Het actuele aanbod van onze activiteiten is hier te vinden.

 • De onderstaande werkgevers zijn aangesloten bij Refugee Talent Hub. Meer weten of ook deel uitmaken van ons netwerk? Neem contact met ons op.

 • Samen bereiken we meer dan alleen. Daarom werken we - naast onze corporate partners - graag en veel samen met de onderstaande maatschappelijke partners.

 • Veel werkgevers hebben vragen rondom het werken met vluchtelingen. Hoe zit het met de wet- en regelgeving? Waar begin je als je iemand wilt aannemen? En welke begeleiding is eigenlijk nodig?

  Antwoorden op deze en andere vragen vind je in onze gidsen. Op donderdag 30 juni 2022 lanceerden we een publicatie over Vluchtelingen en werk samen met de SER Diversiteit in Bedrijf, tijdens het evenement 'Statushouders aan het werk'. Daarnaast is er ‘Vluchtelingen en Werk: Een praktische gids voor werkgevers’; een handleiding van Refugee Talent Hub en onze maatschappelijke partner Tent Partnership for Refugees.

  Ook te raadplegen zijn dit stappenplan van ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de regelgeving en onze factsheet over het werken met medewerkers met een vluchtelingenachtergrond.

 • Refugee Talent Hub organiseert praktische en gerichte activiteiten om vluchtelingen te ondersteunen in hun zoektocht naar betaald werk. Dit doen wij in nauwe samenwerking met onze partners. Tijdens deze activiteiten staat de persoonlijke ontmoeting centraal. Dat is namelijk de enige manier om echt iemand te leren kennen en verder te kunnen kijken dan het CV. Alle activiteiten zijn maatwerk en staan in verbinding met de doelen en wensen van de werkgever in kwestie.

  Onze activiteiten omvatten o.a.:

  * Workshops - Tijdens onze workshops werk je met vluchtelingen aan het verder ontwikkelen van hun professionele vaardigheden. Denk hierbij aan een LinkedIn training, een seminar over sollicitatiegesprekken of een sessie over het bouwen van een website. Workshops zijn een laagdrempelige manier om in contact te komen met werkzoekende vluchtelingen.

  * Meet & greet - De persoonlijke ontmoeting met werkzoekende vluchtelingen staat centraal tijdens deze activiteit. De sessie kan groter of kleiner zijn, maar is altijd informeel en praktisch ingestoken. In groepjes werken we bijvoorbeeld een business case van een financiële dienstverlener, duiken we de keuken in bij een restaurant of gaan we met een boor in de hand aan de slag bij een technische organisatie.

  * Training - Als werkgever kun je ook een 'crashcourse' aanbieden, waarbij je vluchtelingen in een aantal weken traint op een bepaald onderdeel. Voorbeelden hiervan zijn cloud computing of programmeren. Vluchtelingen doen op deze manier mooie aanvullende vaardigheden op en als werkgever krijg je ook extra inzicht in de kandidaten. Hierdoor weet je ook goed wie bij jou in de organisatie zou passen.

  * Intern trainingsprogramma - Veel organisaties bieden inhouse trainingen aan. Als werkgever kun je vluchtelingen ook mee laten lopen met deze trainingen, waardoor ze specifieke kennis ontwikkelen voor jouw organisatie en branche. Aan het eind zijn ze dan ook klaargestoomd om bij jou aan de slag te gaan.

  * Mentorprogramma - Voor een mentorprogramma matchen we jouw collega's aan vluchtelingen. Samen werk je gedurende een afgesproken periode aan een werkgerelateerd doel. En daarnaast deel je je kennis, ervaring en netwerk met elkaar.

  Onze geplande activiteiten vind je hier.

  Refugee Talent Hub ondersteunt werkgevers ook in het versterken van het draagvlak voor diversiteit in de organisatie (in de bredere zin) en in het werken met vluchtelingen. Daarnaast heb je als werkgever toegang tot een groot netwerk van werkgevers die ons gedachtegoed ook steunen en kun je met hen ervaringen en kennis uitwisselen.

  Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

 • Refugee Talent Hub is een werkgeversinitiatief, voor en door werkgevers. Refugee Talent Hub wordt dan ook financieel gedragen door werkgevers: wij werken met een betaald partnerschap. Afhankelijk van de aard en het aantal gezamenlijke activiteiten doneren onze partners €15.000, €30.000 of €60.000 per jaar. Kleine bedrijven vragen meestal om een andere aanpak. Hen verwijzen wij graag door naar andere organisaties die kunnen voldoen aan hun behoefte.

  Naast een partnerschap zijn ook losse giften, extra donaties en (in sommmige gevallen) in kind bijdragen mogelijk. Neem gerust contact op met ons team om de mogelijkheden te bespreken. Refugee Talent Hub is een ANBI (algemeen nut beogende instelling) en giften aan ANBI’s mag u tot een bepaald maximum van de winst aftrekken.

Ik zoek werk

 • Veel vluchtelingen in Nederland willen graag aan het werk, maar het is vaak moeilijk voor hen om een betaalde baan te vinden. Dit heeft verschillende redenen. Diploma's zijn niet altijd hetzelfde, taal is vaak een struikelblok en het blijkt lastig om werkervaring of vaardigheden van vluchtelingen op waarde te schatten. Daarnaast hebben vluchtelingen vaak te maken met vooroordelen. Maar, misschien wel het belangrijkst: als je nieuwkomer bent, heb je vaak een klein netwerk.

  Dit is jammer en een gemiste kans voor iedereen. Werk gaat namelijk over veel meer dan inkomen. Werk geeft structuur en toegang tot sociale contacten - en je voelt je gewaardeerd en verbonden. Bovendien, als je je talent, kennis en ervaring kunt inzetten, dan heb niet alleen jij daar wat aan, maar ook een werkgever en de maatschappij profiteren daarvan. Een win-win dus!

  Daarom brengt Refugee Talent Hub - een werkgeversinitiatief - jou in contact met organisaties. Want wij geloven dat elke kans op een baan begint met een persoonlijke ontmoeting.

 • Refugee Talent Hub organiseert bedrijfsbezoeken, trainingen, werkervaringstrajecten en andere werkgerelateerde activiteiten. Alle activiteiten hebben als doel om de kans op werk te vergroten. Soms direct, via een recruitment event. En soms indirect, via training van vaardigheden die gewild zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt.

  Hier vind je een uitleg van onze aanpak. En het complete aanbod van onze Nederlands- en Engelstalige evenementen vind je hier.

  Wees welkom bij één van onze activiteiten!

 • Ben je een vluchteling en wil je jouw kans op een baan vergroten? Registreer je snel voor één van onze activiteiten of meld je aan voor onze nieuwsbrief. Op die manier blijf je op de hoogte van onze activiteiten en de activiteiten van onze maatschappelijke partners. Ook kunnen wij jou zo bereiken als werkgevers kandidaten zoeken.

  Verder vind je onze activiteiten op Instagram, LinkedIn en Facebook.

  Heb je nog vragen? Aarzel niet en neem direct contact met ons op.

  Ps. ter voorbereiding op je ontmoeting met werkgevers is het handig om alvast:

  • Je CV klaar te hebben liggen;
  • Je diploma te laten waarderen. Diplomawaardering maakt het voor werkgevers makkelijk om inzicht te krijgen in jouw opleiding. Meer informatie vind je hier;
  • Te werken aan je taal. Tips nodig? Die vind je hier.

Over ons

 • Wij zijn Refugee Talent Hub, een werkgeversinitiatief. Wij brengen vluchtelingen en werkgevers dichter bij elkaar met betaalde banen als doel. Onze droom is een Nederland waarin werkgevers de talenten van vluchtelingen zien en benutten en vluchtelingen dus gelijke kansen hebben op de arbeidsmarkt.

  Veel vluchtelingen in Nederland staan te popelen om aan het werk te gaan. Toch lukt het niet iedereen om een baan te vinden. Als je nieuw bent heb je vaak een klein netwerk en is het moeilijk om werkgevers te ontmoeten. Andersom geldt dat ook. Veel werkgevers willen het talent en het vakmanschap van vluchtelingen graag benutten, maar weten hen niet goed te vinden.

  Een baan draait om veel meer dan alleen maar geld verdienen. Het hebben van werk betekent ook structuur, sociale contacten en het gevoel nodig te zijn en erbij te horen. Uit allerlei onderzoek blijkt dat werk in hoge mate bijdraagt aan een snelle integratie. Bovendien zijn werkgevers met een divers personeelsbestand aantoonbaar succesvoller dan andere werkgevers. Redenen te over om met vluchtelingen aan het werk te gaan.

  Daarom is er sinds 2016 Refugee Talent Hub. Wij brengen werkgevers in contact met werkzoekende vluchtelingen via kleinschalige, op maat gemaakte bijeenkomsten. Daarbij staat de persoonlijke ontmoeting centraal. Bekijk en lees hieronder meer over onze aanpak en concrete activiteiten.

 • Refugee Talent Hub is een werkgeversinitiatief, voor een door werkgevers.

  Samen met werkgevers organiseren wij activiteiten voor vluchtelingen op de werkvloer, met betaald werk als doel. Een van de belangrijkste belemmeringen in de zoektocht naar werk, is het ontbreken van een netwerk. Werkgevers en vluchtelingen ontmoeten elkaar simpelweg niet. Tijdens onze bijeenkomsten staat de ontmoeting daarom centraal: een mooie manier om kandidaten persoonlijk te leren kennen en voorbij alleen het cv te kijken.

  Alle activiteiten worden aangeboden op maat, aansluitend bij de specifieke wensen van werkgevers. Het actuele aanbod van onze activiteiten is hier te vinden. Refugee Talent Hub neemt de werving en selectie voor haar rekening en heeft diverse draaiboeken klaarliggen voor de organisatie; locatie en organisatorische ondersteuning is aan de werkgever.

  Ons aanbod bestaat onder meer uit:

  • Workshop Tijdens onze workshops werk je als werkgever met vluchtelingen aan hun professionele vaardigheden. Denk hierbij aan een LinkedIn-training, crashcourse Excel, fotografieworkshop of sollicitatietraining. Vluchtelingen steken er iets van op en voor werkgevers is het een laagdrempelige manier om kennis te maken met werkzoekende vluchtelingen.

  • Meet-and-greet Tijdens deze activiteit staat de persoonlijke ontmoeting met een groep werkzoekende vluchtelingen centraal en kun je makkelijk en snel kandidaten werven. We komen bijeen in een kleine groep (met vijf personen of meer) of organiseren een groot evenement (met zo’n honderd mensen). Onze meet-and-greets zijn informeel en praktisch en staan in het teken van samen iets doen. Bij een financiële dienstverleners kraken we een businesscase, bij restaurants duiken we de keuken in en bij technisch installatiebedrijven gaan we aan de slag met boren en spouwmuren.

  • Training In een stoomcursus van enkele weken of maanden brengt de werkgever (samen met Refugee Talent Hub) een groep vluchtelingen vaardigheden bij zoals programmeren, technische hard skills of boekhouden. Dit soort ‘klasjes’ vergroten de kansen van vluchtelingen om aan een baan te komen; deelnemende werkgevers ontmoeten mogelijk interessante nieuwe werknemers.

  • Intern opleidingstraject Tijdens een dergelijk programma leiden werkgevers vluchtelingen op in een korte, interne opleiding - met steun van Refugee Talent Hub. Na het succesvol afronden van deze opleiding, kunnen kandidaten meteen aan de slag bij de werkgever.

  • Mentorprogramma Medewerkers van een werkgever worden door ons gekoppeld aan werkzoekende vluchtelingen: een mentee. Gedurende een periode van meestal drie tot zes maanden werken mentor en mentee samen toe naar een concreet, werk-gerelateerd doel en wisselen onderling kennis, netwerk en ervaringen uit.

  Andere ideeen zijn mogelijk, mits ze de kans op betaald werk voor vluchtelingen vergroten. In overleg met de werkgever bepalen we wat passend is.

  Naast bovengenoemde activiteiten, ondersteunt Refugee Talent Hub werkgevers met het versterken van intern draagvlak rondom diversiteit op de werkvloer in het algemeen en het werken met vluchtelingen in het bijzonder. Dat doen we onder andere door middel van de Waarde van Werk campagne waarvan je hieronder een voorbeeld ziet. Ook onderhoudt Refugee Talent Hub een breed netwerk van gelijkgestemde werkgevers en faciliteren wij de uitwisseling van kennis en ervaring tussen werkgevers onderling, rondom vraagstukken uit de praktijk. En daarbij werken we nauw samen met maatschappelijke organisaties zoals VluchtelingenwerkNederland, NewDutchConnections, NewBees en de Stichting voor Vluchtelingstudenten UAF. We noemen onszelf niet voor niets een hub: ons netwerk is wat ons maakt tot wie wij zijn.

 • Het was Accenture die kwam met het idee van Refugee Talent Hub. Deze consultancy firm ompany presenteerde het idee op het World Economic Forum in 2016, waarna Refugee Talent Hub als zelfstandige stichting nog datzelfde jaar het licht zag. Inmiddels is Refugee Talent Hub uitgegroeid tot een actief netwerk van corporates en maatschappelijke organisatie. Als oprichter en partner van het eerste uur, is Accenture nog altijd nauw betrokken bij Refugee Talent Hub. Dat blijkt onder andere uit het feit dat Accenture permanent twee junior medewerkers (en vaak een stagiair) fulltime detacheert bij Refugee Talent Hub, voor de duur van zes maanden tot een jaar. Goed voorbeeld doet goed volgen: sinds 2021 detacheert ook de Rabobank tijdelijk medewerkers bij Refugee Talent Hub.

 • Eva Huson Senior partnership manager
  Salar Ashari Back office medewerker
  Wilma Roozenboom Directeur
  Batsheba White Senior partnership manager
  Lana Podrascanin Savic Partnership manager
  Valérie van de Luitgaarden Account- en projectmanager
  Samina Ahmed Projectmedewerker
  Jan-Simon Rotgans Senior partnership manager
  Pegy Ibrahim Projectmedewerker
  Ria Yetsenga Communicatie
  Sabine de Frémery Senior partnership manager
  Rama Nahawandi Vrijwilliger
  Naiem Zayeri Projectmedewerker
  Grant Azizov Programmamanager (Rabobank)
  Seychella Koolman Programmamanager (Accenture)
  Rojin Tavassoli Stagiaire
  Frederique ten kate Programmamanager (Accenture)
  Daniel te Vaarwerk Programmamanager (Rabobank)
 • ‘Ik heb al zoveel ambitieuze, veerkrachtige en leergierige vluchtelingtalenten mogen ontmoeten dat ik me met volle overtuiging inzet om vluchtelingtalenten in te zetten in het bedrijfsleven’
  — Manon van Beek
  ‘Vluchtelingtalenten zijn een verrijking voor de arbeidsmarkt en ik ervaar het als zeer waardevol dat ik mijn kennis en ervaring mag inzetten in mijn bestuursfunctie bij de Refugee Talent Hub.’
  — Charlotte van Thienen
  ‘Er zit volop talent in de groep mensen die nieuw in Nederland is aangekomen’
  — Harm Albert Zanting
  ‘De Refugee Talent Hub biedt vluchtelingen perspectief en versnelde integratie door werk en werkgevers toegang tot gedreven medewerkers met enorme veerkracht, een prachtige win-win situatie’
  — Nynke Jansen
  ‘De rol van bestuurslid bij de Refugee Talent Hub past goed bij mij en bij wat ik wil teruggeven aan de maatschappij’
  — Zina Agovic