Meet & Greet The Office Operators (TOO)

Op maandag 10 december organiseerden The Office Operators (TOO) en de Refugee Talent Hub een Meet & Greet voor vluchtelingtalenten met interesse in event ondersteuning.

TOO groeit hard: het bedrijf werd opgericht in 2010 met slechts 2 locaties en heeft nu in totaal 29 locaties in Nederland en België. The Office Operators verhuurt volledig verzorgde kantoorruimte, en biedt huurders receptiewerk en ondersteuning bij evenementen. Werken bij TOO betekent veel contact met mensen: je ontvangt klanten en wijst hen de weg, maakt zalen klaar voor vergaderingen en lunches, ruimt congreszalen op tussen evenementen door, beantwoordt vragen van gasten etc. TOO heeft regelmatig vacatures en maakt graag kennis met vluchtelingtalenten met interesse in dit soort werk. Vandaar de Meet & Greet op 10 december.

Tijdens de Meet & Greet die de Refugee Talent Hub samen met TOO organiseerde, kregen de nieuwkomers de kans om kennis te maken met het bedrijf en daarna in twee rollenspellen zelf aan de slag te gaan. In de eerste ronde werd de nieuwkomers gevraagd om de vergaderzaal op te ruimen en klaar te maken voor een volgende meeting, aan de hand van een gedetailleerde checklist die aan hen werd uitgedeeld. Hierbij moesten de deelnemers echt oog voor detail hebben, alles moest perfect op elkaar zijn afgestemd, van de pennen en schriften tot de waterflessen en glazen. Ruben Sanders, area manager van TOO: “Je moet de vergaderzaal als een 5-sterren hotel zien. De klant betaalt ons voor een 5-sterren behandeling en wij moeten ervoor zorgen dat onze service op die manier wordt geleverd.”

Na een korte pauze begonnen de deelnemers aan hun volgende taak, om zowel hun vriendelijkheid als hun professionaliteit te testen. In deze ronde stonden de deelnemers aan de welkomstbalie van TOO staan. Ze kregen een korte instructie van een TOO-medewerker en toen was het hun beurt. Opstaan als gasten binnenkomen, mensen welkom heten, telefoontjes opnemen en correct doorschakelen. Deze activiteit varieerde van opstaan telkens als een klant binnenloopt, tot het beantwoorden van telefoontjes op de TOO manier.

Een heel praktische en leuke manier om te zien wat het betekent om een TOO-medewerker te worden. Een van de deelnemers uit deze Meet & Greet is inmiddels in gesprek met TOO over een dienstverband; een andere kandidaat was al in een eerder stadium voorgesteld.