Meet & Greet Van Oord

Op 18 april organiseerde RefugeeTalentHub in samenwerking met Van Oord een Meet & Greet. Lees hieronder een samenvatting van het evenement geschreven door één van de aanwezige medewerkers van Van Oord.

Afgelopen week werd er een Meet & Greet georganiseerd bij Van Oord. Een groep statushouders kregen te mogelijkheid om Van Oord op laagdrempelige wijze in Rotterdam te ontmoeten.

Het evenement begon met een presentatie over Van Oord en ging vervolgens verder in het spelen van een ‘lean game’ met de statushouders en medewerkers van Van Oord. Door middel van samen werken en het gebruik maken van de basis principes van lean werken probeerden drie teams zo snel mogelijk een kwalitatief goede windmolen te bouwen. Het spelen van dit spel stelde Van Oord zo in de gelegenheid om individuele compententies van de deelnemers te ontdekken.

Na het spel genoot de groep van een cabaret show door Bright Richards van New Dutch Connections. Tijdens de Meet & Greet borrel leerden de hele groep elkaar een beetje beter kennen. Van Oord stelde dat de meerderheid van de groep die ze hebben ontmoet een geweldige mentaliteit heeft, zeer gemotiveerd is en graag succesvol wil worden in hun carrière in Nederland. Voor sommigen is het een vernieuwing van hun carrière en hebben al veel werk ervaring. Dit maakt het voor Van Oord een geweldige kans om hun vacatures te vervullen.