Meet: Hord en Carel, Rabobank

Vijf jaar geleden vluchtte Hord vanuit Syrië naar Nederland. Hij solliciteerde voor een beurs aan de Nyenrode Business University en rondde daar afgelopen jaar zijn master af. Na de master begon Hord als Program Management Support bij Rabobank. De Refugee Talent Hub spreekt Hord en zijn manager, Carel, over de weg naar een baan, begeleiding vanuit Rabobank en de waarde van werk.

Hord Wbi studeerde Banking & Insurance aan de Universiteit van Damascus. Na zijn vlucht solliciteerde hij voor een studiebeurs aan de Nyenrode Business University. Hord was een van de eerste studenten die het Digital Business and Innovation track volgden. De master rondde hij als een van de eersten van zijn jaar, met excellente resultaten, af. Ondertussen werd hij ook Scrummaster en volgde hij extra cursussen op het gebied van data. Een veelbelovende starter dus. Toch was het niet genoeg om direct na de studie een baan te vinden. Hij ging naar verschillende Meet & Greets, workshops en andere werkgerelateerde activiteiten. Tijdens een training bij Rabobank ontmoette hij Carel. Daarmee begon het allemaal. 

Carel ter Ellen, geboren in Brabant en getogen in Den Haag, vertelt dat hij na zijn studie vrij gemakkelijk aan een baan kwam. Het hebben van een netwerk was daarin doorslaggevend. Hij werd zelfs ‘gevraagd’ bij Rabobank te komen werken. Een heel andere weg naar werk dus, dan de weg van veel werknemers met vluchtelingenachtergrond. Toch begeleid Carel nu Hord en dat gaat goed. Wederzijds lijken de twee veel van elkaar te kunnen leren. 

Carel begeleidt Hord door hem te wijzen op kansen die hij kan benutten en mensen die hij daarvoor kan spreken. Terwijl Hord tijdens het interview vertelt over zijn studie in Banking, denkt Carel na. Ineens veert hij op: “Misschien moet ik je in contact brengen met iemand die een project op wil zetten op het gebied van Islamic Banking. Ik denk dat deze ontwikkelingen interessant kunnen zijn voor jou en Rabobank in de toekomst. Ik weet dat er heel andere regels zijn in Islamic Banking, dus misschien kun je je daarin specialiseren.”

Hord geeft aan dat dit soort momenten typerend zijn voor de begeleiding die hij krijgt, maar dat nog belangrijker is dat hij altijd op Carel af kan stappen wanneer hij een vraag heeft. “We zijn altijd open en eerlijk tegen elkaar. Dat is belangrijk.” 

Afgelopen vrijdag kreeg Hord te horen dat zijn contract bij Rabobank verlengd werd. “Dat verwarmde mijn hart. Werk geeft me stabiliteit, hoop en een doel in het leven. Hoop zorgt ervoor dat je iedere dag weer je bed uitkomt.” 

Carel vertelt dat hij belangrijke lessen geleerd heeft van Hord: “Van Hord heb ik geleerd om verder te kijken dan het normale. Het loont echt om vluchtelingen aan te nemen. Niet alleen op menselijk aspect. Je kunt positief verrast worden. De blijdschap die Hord in het team brengt is geweldig. Hij ziet dit als een goede kans en wil er echt voor gaan. De inzet die hij toont wordt echt gewaardeerd. Soms werkt hij misschien zelfs te hard, maar dat vertel ik hem ook.”

Naast kansrijk, is het aannemen van vluchtelingen ook uitdagend. 

Carel: “De taal is nog steeds een uitdaging. Je moet een extra stap zetten om het te laten werken, maar laten we eerlijk zijn: het is meer dan alleen financiën. We zijn menselijk en we opereren in een Nederlandse samenleving. We moeten mensen zichzelf laten ontwikkelen en kansen laten pakken. Als je discrimineert betaal je daar uiteindelijk voor als samenleving. Iedere organisatie heeft daarom een verantwoordelijkheid om die extra stap te zetten. Het is geen verrassing dat het moeilijk is, maar als je dat weet, wat is dan het probleem?