Ontmoet: Carina van Riemsdijk en Janine Hilbrandie

De Refugee Talent Hub interviewt regelmatig partners en vluchtelingtalenten. Onlangs kreeg ik de kans om een kop koffie te drinken met Carina van Riemdsdijk en Janine Hilbrandie van Vistra Nederland, een partner van de Refugee Talent Hub.

Carina van Riemsdijk is director operations bij Vistra Nederland. Eind 2016 raakte zij via Accenture betrokken bij de Refugee Talent Hub, die toen nog in de oprichtingsfase zat. Vistra ondersteunt de Refugee Talent Hub in natura: ze verzorgen de volledige administratie. Janine Hilbrandie is HR-manager en werkt nu twee jaar bij Vistra Nederland. Janine was direct heel enthousiast over het idee van de Refugee Talent Hub. Janine: “Het is heel belangrijk voor het integratieproces dat je een kans op een baan krijgt en je eigen geld kan gaan verdienen. En niet alleen dat: op die manier bouw je ook een eigen netwerk op en heb je mensen om je heen.”

Meet & Greet

In de zomer van 2018 onstond het plan om het partnerschap met de Refugee Talent Hub uit te breiden door zelf bij Vistra ook statushouders in dienst te nemen. Per september zou een regulier traineeship voor tien tot twaalf mensen van start gaan; het idee was om te bekijken of er misschien een of twee statushouders zouden kunnen meedoen. In augustus is met dat doel een Meet & Greet georganiseerd, waaraan een groep van circa vijftien vluchtelingen met financiële achtergrond deelnamen. Samen met een aantal medewerkers van Vistra gingen zij aan de slag met een concrete business case.

Verwachtingen overtroffen

Janine wist vooraf niet goed wat zij kon verwachten van de Meet & Greet: “Ik moet zeggen dat wij positief verrast waren door de kwaliteit, ambitie, en ook het enthousiasme van de mensen die kwamen. Zij hadden heel veel energie en veel kennis van zaken.” Uiteindelijk kon Vistra drie kandidaten werk bieden: twee statushouders kregen een baan aangeboden en een andere stroomde in het traineeship. Voor werkgevers die overwegen een Meet & Greet te organiseren, zegt Janine nu: “Verwacht een positief kritische groep mensen die graag aan de slag willen.” En aan vluchtelingen op zoek naar werk adviseert ze: “Bezoek veel Meet & Greets. Misschien pas je bij het ene bedrijf iets minder goed, maar dan pas je waarschijnlijk ergens anders juist weer heel goed. Iedereen moet altijd op veel banen solliciteren en met verschillende partijen in gesprek gaan. Dan merk je ook zelf wat bij je past en goed voor je is.”

Vertel het door

De Refugee Talent Hub is een beweging van betrokken bedrijven. Carina: “Ik denk zelf dat, hoe meer partners erbij betrokken raken, hoe beter de Refugee Talent Hub zal werken. Wij zijn er als bedrijf bij gekomen omdat wij het van een andere werkgever gehoord hebben – en op onze beurt vertellen wij het heel graag aan onze eigen partners. Zo werkt het. En daarnaast: succesvolle Meet & Greets trekken meer werkgevers aan. Dus de Refugee Talent Hub moet de successen, groot en klein, blijven communiceren.”