Ontmoet: Florien ten Hove, Microsoft

Een tijdje geleden spraken wij Florien ten Hove, HR interim manager bij Microsoft. Lees hieronder het interview.

Florien: “Microsoft werkt al sinds 2017 samen met de Refugee Talent Hub. We zijn begonnen met een aantal LinkedIn-trainingen. Een groep van ongeveer vijftien vluchtelingen krijgt een korte introductie op het gebruik van LinkedIn: wat moet er in je tagline staan, waar letten recruiters op etc. En daarna gaan ze een op een met vrijwilligers van Microsoft aan de slag om hun eigen LinkedIn profiel te verbeteren. Inclusief een goede foto. Dat werkt erg goed, voor alle betrokkenen. Medewerkers van Microsoft hebben een ochtend vol interessante gesprekken met mensen die ze niet dagelijks tegenkomen. En de aanwezige nieuwkomers lopen naderhand naar buiten met een verbeterd LinkedIn profiel en een uitgebreider professioneel netwerk.”

“Super dat ik iets kan bijdragen”

Het is niet voor niks dat uitgerekend Florien gevraagd is om de samenwerking met de Refugee Talent Hub te coördineren vanuit Microsoft. Zij is zeer betrokken bij onderwerpen als migratie, vluchtelingen en asiel. Een deel van haar vrije tijd besteedt ze aan een organisatie die mensen in Griekse vluchtelingenkampen helpt. Florien: “Ik vind het super dat ik ook vanuit mijn werk in Nederland iets kan bijdragen. En dat Microsoft zich inzet in diversiteit en het skillen van nieuwkomers door middel van de LinkedIn-trainingen en de Azure Academy. De reden dat ze dit doen, is tweeledig: de maatschappelijke verantwoordelijkheid en door mensen de juiste handvatten te geven of bij te scholen in de IT die vervolgens bij partners van Microsoft aan de slag kunnen.” Uit die tweede reden is de Microsoft Azure Academy voor statushouders voortgekomen.

18 deelnemers aan de Azure Academy

En dus startten Microsoft en de Refugee Talent Hub, in samenwerking met opleidingsinstituut ITPH en de Johan Cruijf Arena de Azure Academy voor statushouders. Inmiddels zijn er 18 deelnemers gestart. Eind 2019 ronden zij hun opleiding af en stromen ze naar verwachting door naar een baan bij een van de partners van Microsoft.

De Azure Academy is een zes maanden intensieve training in zowel hard-en soft skills. De eerste 14 weken maken deelnemers kennis met de grondbeginselen van Azure en moeten ze een aantal examens halen. Daarmee verkrijgen ze certificaten en de titel Microsoft Azure Administrator Associate. Na deze 14 weken gaan ze aan de slag met een business case. Tenslotte doen ze 8 weken praktijkervaring op bij partners van Microsoft. Zo kunnen ze alle opgedane kennis in de praktijk toepassen – en zich in de kijker spelen met het oog op een baan bij het desbetreffende bedrijf. In het hele traject zullen ook de soft skills van de talenten worden ontwikkeld, denk bijvoorbeeld aan persoonlijk leiderschap, interculturele communicatie en presentatievaardigheden. Het uiteindelijke doel is dat deelnemers duurzaam instromen op de arbeidsmarkt.

Netwerk en motivatie

Gevraagd naar tips voor werkzoekenden zegt Florien: “Ik denk dat een van de waardevolle tips is om te bouwen aan je netwerk. Het klinkt afgezaagd, maar het is echt waar. Een netwerk is nodig. En dat kan ook via gesprekjes met je buurman, in de sportschool,  via LinkedIn, of via via – het maakt niet uit, als je maar mensen leert kennen.” En specifiek voor de Azure Academy: “Je motivatie is belangrijk. Waarom wil je in deze sector werken? Waarom wil ik deze Academy volgen en wat wil ik daar dan verder mee? Hoe ga ik aan een bedrijf uitleggen waarom ik dit wil? Hoe kan ik mijn motivatie uitleggen? Helder voor ogen hebben waar je heen wilt, dat helpt.”