Openbaar vervoerbedrijf GVB

Amsterdam groeit en dus groeit het GVB. Steeds meer inwoners, toeristen en bezoekers worden dagelijks door het GVB vervoerd, dit loopt inmiddels op tot meer dan 800 ritten per werkdag. Het GVB is dus altijd op zoek naar (vluchtelingen)talent.

Op 5 juni op locatie bij de werkplaatsen in Diemen werden vluchtelingentalenten van harte welkom geheten door de algemeen directeur, Alexandra van Uffelen en daarna werden de diverse afdelingen van het GVB gepresenteerd. Een mooi inkijkje in het bedrijf met bevlogen medewerkers.

Na een korte rondleiding op de werkplaats was er ruim tijd voor gesprekken tussen medewerkers van het GVB en vluchtelingen. De gesprekken verliepen geanimeerd en er werden veel vragen gesteld. Zo was er bijvoorbeeld interesse voor de functie van buschauffeur en voor de technische functies. Diversiteit aan functies genoeg bij het GVB. Er zijn afspraken gemaakt voor vervolggesprekken, of zoals een vluchtelingentalent het verwoordde: “het worden spannende weken”. Het kan bijna niet anders dan dat hier een aantal goede matches uitkomen.