‘Personal Branding’ en LinkedIn. Een workshop gegeven door Adyen

Vrijdag 11 oktober organiseerde de Refugee Talent Hub, in samenwerking met het internationale betalingsplatform Adyen, een LinkedIn workshop. Op het kantoor van Adyen in Amsterdam werd iedereen persoonlijk geholpen bij het verbeteren van zijn of haar ‘Personal Branding’ en LinkedIn pagina.

Op vrijdag 11 oktober vond er een LinkedIn workshop plaats in het kantoor van Adyen in Amsterdam. Op 11 verdiepingen hoogte, uitkijkend over heel Amsterdam leerde 27 statushouders alles over ‘personal branding’ en hoe ze zichzelf het beste online kunnen neerzetten.

De workshop begon met een rondleiding door het kantoor van Adyen. Hier werd er van alles verteld over de verschillende functies binnen Adyen zoals de programmeurs, designers en office managers. Daarnaast werd er dieper ingegaan op de werkzaamheden van Adyen, de veiligheid en snelheid van betalingen en hoe ze kunnen opereren in een internationale markt.

Hierna was het tijd voor de workshop, waarin er vooral gefocust werd op ‘personal branding’ en het creëren van een eigen online identiteit. Hoe kan je jezelf het beste neerzetten? Daarnaast benadrukte een medewerken van Adyen: “Denk nooit dat je de tijd van een recruiter verspeeld. Dat is ons werk. Wij vinden het leuk om karakters te doorgronden en voor iedereen een bijpassende baan te vinden. Wees eerlijk op LinkedIn en laat zoveel mogelijk van je karakter zien.

Na de workshop werd iedere statushouder gekoppeld aan een werknemer van Adyen om samen aan de LinkedIn profielen te werken. Een uur lang werd er hard gewerkt om de profielpagina’s op allerlei verschillende fronten te verbeteren. Accounts werden aangemaakt, ingevuld en LinkedIn gegevens werden uitgewisseld. Aan het einde van de middag was er zelfs een professionele fotograaf aanwezig die van iedereen een nieuwe profielfoto maakte. Zo ging iedereen met een volledig geüpdatet profiel naar huis en kan er wel gezegd worden dat de workshop een groot succes was!