Een baan: het begin van een langere weg

Onlangs sprak ik Mustafa en Tanya. Mustafa, een getalenteerde architect uit Sudan, woont in Leiden en vond zijn weg via de Talent Academy van Arcadis. Tanya, directeur mobiliteit bij Arcadis, is al jaren betrokken bij de samenwerking met Refugee Talent Hub en zet haar kennis en ervaring in om talenten zoals Mustafa te helpen.

Via een vriend hoorde Mustafa over de evenementen van Refugee Talent Hub. Hij meldde zich aan en schreef zich in voor diverse activiteiten. “Toen ik hoorde over het programma van Arcadis, twijfelde ik of ik daar zou thuishoren. Maar toch besloot ik mij aan te melden. Tijdens het sollicitatiegesprek werd mij duidelijk dat dit een kans was om weer productief te kunnen zijn en hoopte ik te mogen deelnemen aan de Talent Academy.”

Talent Academy

De Talent Academy van Arcadis is een programma van zes maanden met een betaalde baan als doel. Het programma biedt professionals met een vluchtelingenachtergrond de kans om ervaring op te doen binnen de werkomgeving van Arcadis. Er ligt een sterke nadruk op ervaringsleren, waarbij deelnemers actief betrokken zijn bij echte projecten. Daarnaast krijgen deelnemers Nederlandse taaltraining en gaan ze aan de slag met hun soft skills.

Mustafa werd geselecteerd en startte in de zomer van 2023. “In het begin wist ik niet precies wat ik kon verwachten. Tot mijn verrassing werd ik meteen onderdeel van het team. Ik kwam in een professionele omgeving terecht waar ik gelijk aan de slag kon. Dat was voor mij heel fijn, dat geeft je voldoening.”

Tanya knikt: “Het hele idee is om mensen gelijk te laten meedoen aan projecten, want daardoor leren ze hoe Arcadis werkt, hoe de klanten denken en wat de werkwijze is. Arcadis is flexibel: je krijgt de ruimte om je eigen werk te vinden. Dat is niet per se anders voor iemand met een Nederlandse achtergrond of een professional die ergens anders is geboren.”

Worstelingen

Die werkwijze kan best uitdagend zijn, zo merkte ook Mustafa. Hij worstelde met de Nederlandse werkcultuur en de taal. “Het is moeilijk om op detailniveau goed te communiceren. Daarnaast is de Nederlandse werkcultuur heel anders dan ik gewend was.” Tijdsmanagement en efficiënt werken waren thema’s waar Mustafa flink aan moest wennen. Gaandeweg leerde hij zijn tijd beter te managen en begon hij zijn draai te vinden. En daar speelt de organisatie een grote rol in, legt Mustafa uit: “Het fijne bij Arcadis is dat je de ruimte krijgt om te ontdekken wat bij je past, waardoor je je plek kunt vinden.”

Het begin van een langere weg

Een echte ‘Arcadian’ die uitstraalt alsof hij al jaren niets anders doet, zo komt Mustafa over tijdens dit gesprek. Inmiddels is hij er aan het werk als Junior Architect. Ondanks dit succesverhaal, wordt in ons gesprek ook duidelijk dat dit pas het begin is van een langere weg. “Ik ben nu aan het werken, maar ik wil ook graag een sociaal leven opbouwen met kennissen en vrienden. Maar de ervaring van een vluchteling zijn is gewoon traumatisch, ik merk dat het tijd kost om de stap te maken naar een geïntegreerd persoon.”

Mustafa heeft zijn toekomst scherp voor ogen: “Ik hoop over enkele jaren nog steeds bij Arcadis te zijn. Ik hoop tegen die tijd op meer verantwoordelijkheid en ik zie mijzelf 100% Nederlands spreken. Daarnaast hoop ik op een actiever sociaal leven. Daarna wil ik teruggeven: andere vluchtelingen helpen of op een andere manier van waarde zijn.”

Open de deuren

Arcadis zet zich al jaren in om het arbeidspotentieel van nieuwkomers te benutten. Tanya legt uit hoe Arcadis dit doet: “Voor ons betekent dit simpelweg dat we deuren openen voor individuen met de juiste skills en capaciteiten. Er zijn immers talloze mensen met waardevolle kennis en ervaring die ons bedrijf kunnen versterken.” Volgens Tanya is het noodzakelijk dat werkgevers de manier van denken veranderen over mensen met een vluchtelingenachtergrond. “Laten we allemaal genieten van wat zij te bieden hebben. Het is een gemiste kans als we deze talenten niet benutten.”

Dat is niet altijd makkelijk, geeft Tanya toe: “Het brengt uitdagingen met zich mee: niet alleen voor nieuwe medewerkers, maar ook voor Nederlandse collega’s: hoe kunnen we zorgen dat we het potentieel uit onze nieuwe medewerkers met een vluchtelingenachtergrond kunnen halen? Een collega en ik hadden hier laatst een gesprek over. We realiseren ons dat als vluchtelingen naar Nederland komen, we niet alleen van hén mogen verwachten dat ze zich aanpassen. Wij moeten ons óók aanpassen: als werkgever, werknemer en als ontvangende samenleving.”

Een ander verhaal vertellen

Tanya ziet nog veel kansen voor de toekomst. “We zijn heel blij met de stappen die we maken, maar we beseffen ons ook dat we meer kunnen doen. Want het effect van de Talent Academy is groot: het is goed voor nieuwkomers in Nederland, voor ons als bedrijf en uiteindelijk profiteert de hele samenleving ervan. Dat verhaal wordt op dit moment te weinig verteld en ik hoop dat we daar verandering in kunnen brengen.”