Er is geen betere investering dan vluchtelingen helpen werk te vinden

Een paar weken geleden berichtten we al over de toezegging voor banen en opleidingen voor meer dan 250.000 vluchtelingen tijdens de Tent European Business Summit in Parijs op 19 juni. Deze inspirerende quotes van CEO’s en gastheren/-vrouwen van de Summit vonden we te waardevol om niet te delen.

In deze quotes lees je de passie en toewijding van de deelnemers van de Tent European Business Summit. Ze bieden hoop en daadkracht voor alle vluchtelingen - professionals die toevallig ergens anders geboren zijn. En in combinatie met ons event Nieuwkomers & werk, zien we hier ook absoluut ‘let’s crash the ceiling’ in terug!

Gideon Maltz, CEO van de Tent Partnership for Refugees: “De overweldigende steun van het Europese publiek aan Oekraïense vluchtelingen in de eerste weken van de Russische invasie wordt nu geëvenaard door de bedrijfsgemeenschap die slimme, strategische en duurzame investeringen doet om Oekraïense en andere vluchtelingen te laten integreren op de arbeidsmarkt. Door deze inspanningen vullen bedrijven hun arbeidstekorten op en krijgen ze de beschikking over geweldig talent, terwijl vluchtelingen de kans krijgen hun leven opnieuw op te bouwen en te integreren in hun gemeenschappen. Als Rusland had gehoopt dat de uittocht van Oekraïners een destabilisatie zou betekenen voor Europa, laat de summit vandaag juist zien dat Europa sterker en welvarender wordt door het opnemen van Oekraïense en andere vluchtelingen.”

Kelly Clements, plaatsvervangende Hoge Commissaris van de UNHCR, de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties: “Tent heeft samen met hun partners op een krachtige manier laten zien dat er overweldigende steun is vanuit het bedrijfsleven, hun klanten en medewerkers voor het in dienst nemen van vluchtelingen. Als vluchtelingen een baan hebben, kunnen ze de weg terugvinden naar zelfredzaamheid waardoor ze hun gezinnen weer kunnen ondersteunen. Vluchtelingen zijn innovators, belastingbetalers, medewerkers, consumenten, investeerders en ondernemers. Er is geen betere investering dan vluchtelingen helpen werk te vinden of de vaardigheden te krijgen die ze nodig hebben om zich op de arbeidsmarkt te presenteren. Het is gewoon een goede zakelijke beslissing. De UNHCR dringt er bij bedrijven op aan om naar voren te komen en over de hele wereld waardig werk te creëren voor vluchtelingen.”

Jacob Aarup-Andersen, CEO van ISS en medegastheer van de Tent European Business Summit: “Bij ISS zijn we trots op onze diverse en inclusieve cultuur waarin collega's vanuit de hele wereld op waarde worden geschat. Dat heeft ertoe geleid dat we ons er direct na het uitbreken van de oorlog voor hebben ingezet Oekraïense vluchtelingen te verwelkomen in ons personeelsbestand. Door middel van ons partnerschap met de Tent Partnership for Refugees, plaatselijke autoriteiten en andere belangrijke partners kan ISS met trots zeggen dat we sinds vorig voorjaar al honderden vluchtelingen in Europa in dienst hebben genomen. Onze toezegging om nog ten minste 1000 extra vluchtelingen, waaronder Oekraïense vrouwelijke vluchtelingen, in dienst te nemen, versterkt onze voortdurende inzet om een echt verschil te maken voor mensen en gemeenschappen door middel van financiële stabiliteit en een gevoel van 'erbij horen'.”

Najat Vallaud-Belkacem, Director France van de ONE Campaign en lid van de adviescommissie van Tent: “De uitzonderlijke golf van solidariteit waar we sinds het begin van de oorlog in Oekraïne getuige van waren, mag niet afzwakken en moet worden uitgebreid naar alle vluchtelingen ongeacht hun herkomst. Vluchtelingen verrijken onze gemeenschappen en onze economieën. Ik vind het fantastisch om te zien dat zo veel bedrijven naar voren komen met initiatieven of hun bestaande toezeggingen uitbreiden voor het werven en opleiden van vluchtelingen. Zij geven het goede voorbeeld en onze hoop is dat er nog veel meer bedrijven dat voorbeeld zullen volgen.”

Paul Polman, Business Leader, Campagnevoerder, voormalige CEO van Unilever, en medegastheer van de Tent European Business Summit: “Toen ik een paar maanden geleden de eer kreeg om met Hamdi Ulukaya en andere vooraanstaande zakelijke leiders gastheer te worden van de Tent European Business Summit, kon ik me niet voorstellen op welke schaal bedrijven vandaag op zouden komen voor Oekraïense en andere vluchtelingen. Ik ben de bedrijven die meedoen aan deze cruciale beweging, intens dankbaar en ik heb bewondering voor de vele vluchtelingen uit Oekraïne en andere delen van de wereld die hun leven opnieuw proberen op te bouwen. Hun talent en doorzettingsvermogen is een geweldig voordeel voor bedrijven die een capabel en vastbesloten personeelsbestand willen opbouwen.”

Dominika Bettman, General Manager Microsoft Polen en medegastvrouw van de Tent European Business Summit: "De miljoenen Oekraïense vluchtelingen die door Polen en de rest van Europa zijn opgevangen sinds het begin van de oorlog, zijn voornamelijk vrouwen die kampen met kinderopvangproblemen. Veel van die vrouwen proberen toegang te krijgen tot de plaatselijke arbeidsmarkt, maar worden daarbij gehinderd door professionele en sociale uitdagingen. Opleiding is een belangrijk opstapje voor deze enthousiaste en getalenteerde vrouwen die op zoek zijn naar werk. Microsoft is er trots op deel uit te maken van het beslissende moment van vandaag met onze toezegging om samen met onze partners in heel Europe tot 2025 ten minste 5.000 Oekraïners op te leiden."

Chris Heutink, Executive Board Member, Randstad: "Sinds 2011 zet Randstad zich met onze programma's in voor het ondersteunen van het werkende leven van meer dan 103.400 migranten en vluchtelingen overal ter wereld. Als 's werelds grootste bedrijf in werving en selectie blijven we ons inzetten om vluchtelingen en migranten in contact te brengen met carrières en kansen die voor hen en hun gezinnen geweldige mogelijkheden bieden voor een vrijere, veiligere toekomst. Nu we onze eerdere doelstelling voor drie jaar al na één jaar hebben bereikt, kunnen we met trots melden dat we deze inspanningen verder gaan uitbreiden door vóór 2025 de loopbanen van nog eens 50.000 vluchtelingen en migranten te ondersteunen. Binnen deze talentpool kunnen we 40.000 vluchtelingen en migranten aan werk helpen en training bieden aan 10.000 mensen. Wij denken dat we hiermee onze overtuiging dat betekenisvol werk voor iedereen van essentieel belang is, ten volle uitdragen."

Anthony Capuano, President & CEO van Marriott International: "Bij Marriott International geloven we in het goede doen en het maken van een positieve en duurzame impact op de gemeenschappen waarin we zakendoen. In Europa hebben we onder andere vluchtelingen uit Oekraïne gesteund sinds het begin van de oorlog. Onze focus op het creëren van werkgelegenheid heeft er al toe geleid dat meer dan 970 vluchtelingen zijn aangenomen in tientallen van onze hotels in de regio. Marriotts doel om nog eens 1.500 vluchtelingen aan te nemen in Europa bouwt voort op het werk dat we doen om kansen voor vluchtelingen in de VS te creëren en benadrukt onze vastberaden inzet om mensen op de eerste plaats te zetten en economische kansen te bieden aan vluchtelingen en ondervertegenwoordigde bevolkingsgroepen."

Lees ook: Toezegging banen en opleidingen voor meer dan 250.000 vluchtelingen

Lees ook: Why hiring refugees is good for business