Nu online: ons magazine WERK

Wij hebben een verrassing voor jou: WERK, een spiksplinternieuw magazine van de Refugee Talent Hub en onze partner VluchtelingenWerk Nederland.

Eigenlijk hadden we je ons magazine WERK persoonlijk willen overhandigen tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Dag van de Arbeid, 1 mei. Vanwege het coronavirus is dit helaas niet mogelijk en vandaar dat dit pareltje je nu via deze weg bereikt.

De coronacrisis heeft iedereen en alles in zijn greep. Dat is niet alleen merkbaar in het dagelijkse leven, maar vooral ook op de werkvloer. Angst en onzekerheid overheersen: Ben ik nog wel nodig? Moet ik vrezen voor mijn baan? En maak ik als werkzoekende nog wel kans op de arbeidsmarkt?

Terechte vragen die ons doen beseffen hoe belangrijk en noodzakelijk het hebben van werk is. Een baan is zoveel meer dan alleen maar geld verdienen. Een baan betekent ook structuur, sociale contacten en zelfontplooiing. Bovendien geeft het hebben van werk je het gevoel nodig te zijn en erbij te horen

Een baan is meer dan alleen maar geld verdienen

Het zijn precies deze onderwerpen waar WERK dieper op ingaat. Aan de hand van verhalen, interviews en columns van werkgevers, werkzoekenden en vrijwilligers proberen wij de waarde van werk een gezicht te geven.

Wij hopen van harte dat u WERK met aandacht en plezier leest, en dat het u inspireert, aan het denken zet, en wie weet, een beetje troost biedt in deze onzekere tijden.

WERK lezen? Dat kan op onze gloednieuwe campagnesite.