Website gebouwd!

Afgelopen week organiseerde de Refugee Talent Hub, in samenwerking met Accenture, een WordPress workshop in Amsterdam. Twee enthousiaste werknemers van Accenture brachten de statushouders de fijne kneepjes van het website bouwen bij.

Op een regenachtige vrijdagmorgen kwamen twee Accenture werknemers en zeven statushouders bijeen voor de WordPress workshop georganiseerd door de Refugee Talent Hub in samenwerking met Accenture. WordPress is een veelgebruikte methode voor het bouwen van websites.

De workshop bestond uit verschillende onderdelen. Eerst kwamen de basics van het website bouwen aan bod, die iedereen daarna kon oefenen in een tutorial. Hierin maakte iedereen een website voor een zelfverzonnen taco restaurant in Amsterdam. Na deze basisinformatie doken deelnemers verder in op manieren om je website overzichtelijker en mooier te maken. Uiteindelijk werd er nog verteld op wat voor manieren je je website het beste vindbaar kan maken op het internet.

Het leuke van de workshop was het verschil in niveau. Ervaren en onervaren websitebouwers konden elkaar helpen en van elkaar leren. Zo vertelde een deelnemer:

“Ik heb al veel ervaring in het bouwen van websites, maar ben toch gekomen omdat WordPress een nieuwe methode voor mij is. Daarnaast helpen deze workshops mij om nieuwe mensen te leren kennen.” Aan het einde van de workshop had iedereen een website gebouwd voor zijn eigen taco restaurant in Amsterdam.  Door de aanwezigheid van ervaren websitebouwers werden er vragen gesteld die soms zelfs voor de Accenture werknemers lastig te beantwoorden waren! Daarmee was het een heel leerzame workshop voor iedereen. Hartelijk dank aan alle deelnemers en de Accenture coaches. Goed gedaan!