This website uses cookies to improve the user experience. Privacyverklaring

  • XSRF-TOKEN-protection
  • Browsersessie-ID
  • Cookie consent preferences
  • Analytics storage
  • Ad user data
  • Ad personalization
  • Ad storage

Over ons

Wij zijn Refugee Talent Hub, een werkgeversinitiatief. Wij brengen vluchtelingen en werkgevers dichter bij elkaar met betaalde banen als doel.

Ons verhaal

Wij zijn Refugee Talent Hub, een werkgeversinitiatief. Al sinds 2016 brengen wij vluchtelingen en werkgevers dichter bij elkaar met betaalde banen als doel. Veel werkgevers willen het talent en het vakmanschap van vluchtelingen graag benutten, maar weten hen niet goed te vinden. Andersom geldt dat ook. Veel vluchtelingen in Nederland staan te popelen om aan het werk te gaan. Toch blijkt het niet altijd makkelijk om een baan te vinden. Als je nieuw bent, heb je bijvoorbeeld vaak een klein netwerk en is het moeilijk om werkgevers te ontmoeten.

Onze droom is een Nederland waarin werkgevers de talenten van vluchtelingen zien en benutten en vluchtelingen dus de juiste kansen hebben op de arbeidsmarkt.

De waarde van werk

Werkgevers met een divers personeelsbestand zijn aantoonbaar succesvoller dan andere werkgevers. Teams worden innovatiever door nieuwe perspectieven, collega’s leren van elkaar. Organisaties zijn daardoor wendbaarder en toekomstproof.

Voor een nieuwkomer draait een baan om veel meer dan geld verdienen. Het hebben van werk betekent ook structuur, sociale contacten en het gevoel nodig te zijn en erbij te horen. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat werk in hoge mate bijdraagt aan een snelle integratie, zelfredzaamheid en zelfstandigheid. 

Onze aanpak

Samen met diverse werkgevers werken wij aan een wereld waarin de talenten van mensen gezien en benut worden.

Een van de belangrijkste belemmeringen in de zoektocht naar werk, is het ontbreken van een netwerk. Werkgevers en vluchtelingen ontmoeten elkaar simpelweg niet. Tijdens onze activiteiten staat de ontmoeting daarom centraal: een mooie manier voor werkgevers en kandidaten om elkaar persoonlijk te leren kennen en voorbij het cv te kijken.

Daarnaast ondersteunen wij werkgevers bij het creëren van een zgn. refugee-friendly werkvloer. Onze expertise daarin hebben wij verdeeld over de volgende pilaren: draagvlak, recruitment, en retentie.

En we zetten ons in voor een kanteling van de maatschappelijke beeldvorming. Vluchtelingen zijn immers gewoon professionals die toevallig ergens anders geboren zijn.

Activiteiten

Alle activiteiten worden aangeboden op maat, aansluitend bij de specifieke wensen van werkgevers. Afhankelijk van wat een werkgever wil bereiken en waarin de werkgever professionals met een vluchtelingenachtergrond wil ondersteunen, kiezen we voor bepaalde typen activiteiten.

Meet-and-greets

Trainingen

Opleidingstrajecten

Meet-and-greets

Trainingen

Opleidingstrajecten

Meet-and-greets

Trainingen

Opleidingstrajecten

Meer weten over de activiteiten die je als werkgever aan kunt bieden?

Lees meer

Refugee-friendly werkvloer

Met alleen het organiseren van activiteiten voor vluchtelingen, kom je er niet. Aan de werkgeverskant is het belangrijk om aandacht te hebben voor diversiteit en inclusie, oftewel: hoe zorg je voor een ‘refugee-friendly werkvloer’? Samen met werkgevers werken wij aan het versterken van intern draagvlak rondom diversiteit op de werkvloer en besteden we specifiek aandacht aan het werken met vluchtelingen. 

Maandelijkse werkgeverssessie

Trainingen

Draagvlak

Maandelijkse werkgeverssessie

Trainingen

Draagvlak

Maandelijkse werkgeverssessie

Trainingen

Draagvlak

Meer weten over een refugee-friendly werkvloer?

Lees meer

Maatschappelijke beeldvorming

Wij zien vluchtelingen als professionals die ergens anders geboren zijn. Mensen met talenten, met nieuwe of andere perspectieven. Mensen die iets toe kunnen voegen aan organisaties en aan onze maatschappij.

Onze impact

Team

Wij zijn voor wie we werken: een diverse mix van talenten, persoonlijkheden en achtergronden. Allemaal betrokken - we werken vol energie aan dat ene doel: de kloof tussen werkgevers en vluchtelingen verkleinen.

Batsheba White

Senior partnershipmanager
Met veel enthousiasme en energie probeer ik een gelijk speelveld te creëren waarbij werkgevers en nieuwkomers elkaar ontmoeten, elkaars waarde zien, begrijpen en benutten. Dit doe ik onder andere via workshops en het ontwikkelen van kennisproducten.

Dennis Aarnink

Programmamanager & communicatie
Mensen en culturen fascineren mij eindeloos. Door de diversiteit aan mensen en organisaties met wie ik dagelijks mag werken, is Refugee Talent Hub voor mij dé plek om mij verder te ontwikkelen. Met een positieve en open blik, houd ik mij bezig met onze programma’s en communicatie.

Eva Huson

Senior partnershipmanager
Als journalist schreef ik veel over migratie en vluchtelingen in het Midden-Oosten en Afrika; sinds 2020 pas ik die kennis toe bij Refugee Talent Hub. Ik krijg energie van gezamenlijk stappen zetten richting onze droom: kijken waar we kansen kunnen creëren. Het liefst met een goede kop koffie!

Houda Zaït

Partnershipmanager
Mijn persoonlijke missie bij Refugee Talent Hub is om in samenwerking met werkgevers te leren hoe je de talenten van nieuwkomers het beste kan inzetten en benutten. Dat leer je in eerste instantie door gewoon te beginnen en te doen, daar ga ik helemaal voor!

Jan-Simon Rotgans

Senior partnershipmanager
Ik houd van de ongekende veerkracht van mensen. Van de gedrevenheid die ik zie in onze kandidaten. En van de betrokkenheid die ik zie bij onze corporate partners. Met mijn commerciële en arbeidsmarktkennis zorg ik voor duurzame verbinding tussen vluchtelingen en werk.

Juliet van Vliet

Programmamanager (Accenture)
Reizen en het leren kennen van andere culturen is iets wat ik heel erg leuk vind. Daarom vind ik mijn werk zo waardevol: de diverse ervaringen en verhalen zijn ontzettend inspirerend. Naast mijn werk loop ik graag hard en geniet ik ervan om nieuwe hotspots in Amsterdam te ontdekken met vrienden en familie.

Lana Savic

Partnershipmanager
Ik kom oorsponkelijk uit Bosnië, waar ik me vroeger al bezighield ik met sociale vraagstukken. Een menselijke purpose in mijn werk is daarom heel belangrijk voor me: ik ben ontzettend gedreven om impact te maken en zie altijd de mens achter een vraag.

Naiem Zayeri

Programmamanager
Als voormalig vluchteling is het voor mij extra waardevol om bij Refugee Talent Hub te werken: ik begrijp de uitdagingen die vluchtelingen tegenkomen. Mijn werk vervult me met vreugde omdat het me de kans geeft anderen te helpen en bij te dragen aan een inclusieve gemeenschap.

Paul Kaldenberg

Programmamanager (Rabobank)
Gedetacheerd zijn vanuit Rabobank heeft mij de mogelijkheid gegeven om te proeven aan een ander type carrière: betekenisvol werk, met mensen en voor mensen. De bevlogenheid van iedereen – collega’s, werkgevers en nieuwkomers – geeft mij spirit. Wat een verbinding; ik geniet van elk moment!

Ria Yetsenga

Communicatie
Ik wil werken aan een betere wereld. Een wereld met gelijke kansen voor iedereen. Mijn gedrevenheid om een verschil te maken, combineer ik met mijn ervaring met communicatie, en mijn liefde voor taal en verschillende culturen. Mijn motto is dromen én doen: Don’t call it a dream, call it a plan.

Sabine de Frémery

Senior partnershipmanager
Ik ben dol op mensen, reizen en culturen en vind het belangrijk om iets te betekenen voor de maatschappij. Voor mij zijn resultaten en verbinding cruciaal in alles wat ik doe; ik draag graag bij aan oplossingen die de menselijke en de zakelijke kant ten goede komen.

Salar Ashari

Fotograaf/ Sociale media/ Back office
Ik geloof sterk in het belang van het in beeld brengen van de talenten van vluchtelingen, en ik vind het geweldig om daar een rol in te spelen. Ik wil graag de vluchtelingengemeenschap versterken en nieuwe kansen ontdekken. Buiten mijn werk ben ik een enthousiaste yoga liefhebber en hardloper.

Samina Ahmed

Programmamanager
Refugee Talent Hub is als een tweede familie voor mij. Ik ondersteun graag andere mensen en kom hier helemaal tot mijn recht. Ik geniet er enorm van als ik een glimlach op iemands gezicht kan toveren. Want het leven is onvoorspelbaar, maar met doorzettingsvermogen en humor kom je een heel eind.

Valérie van de Luitgaarden

Coördinator Projecten en Programma Team
Mijn droom is een tafel waaraan iedereen een plek heeft. Iedere dag werk ik daaraan - samen met mijn diverse en getalenteerde team. Ik zorg dat de processen goed verlopen, dat mijn team efficiënt en effectief werkt, en vind het belangrijk dat iedereen zich gehoord, gewaardeerd en gestimuleerd voelt.

Wilma Roozenboom

Directeur
Bij Refugee Talent Hub komt alles bij elkaar wat ik belangrijk en leuk vind. Heel concreet en constructief werk, in een complex en gepolitiseerd werkveld. De werelden van corporates, nieuwkomers en maatschappelijke organisaties bij elkaar brengen. En dat met een topteam – wat wil je nog meer?

Yasmijn Fataie

Programmamanager (Rabobank)

Yavuz Aksen

Programmamanager
Ik houd van mensen en sociale omgevingen. Daarom vind ik Refugee Talent Hub zo’n fijne plek. Door onze programma's kan ik mijn vaardigheden inzetten om iets te betekenen voor de wereld, en tegelijkertijd iets van anderen leren. We zijn rijker en krachtiger als we samenwerken!

Bestuur

Ons bestuur bestaat uit zeer betrokken senior managementprofessionals die ons aanmoedigen, stimuleren en constructief kritisch meekijken met wat wij doen.

Charlotte van Thienen

HR Director at Accenture the Netherlands
"Vluchtelingtalenten zijn een verrijking voor de arbeidsmarkt en ik ervaar het als zeer waardevol dat ik mijn kennis en ervaring mag inzetten in mijn bestuursfunctie bij Refugee Talent Hub."

Harm Albert Zanting

Directeur Water & Milieu bij Arcadis
"Er zit volop talent in alle mensen die nieuw in Nederland aankomen."

Manon van Beek

CEO TenneT
"Ik heb al zoveel ambitieuze, veerkrachtige en leergierige vluchtelingtalenten mogen ontmoeten dat ik me met volle overtuiging inzet om vluchtelingtalenten in te zetten in het bedrijfsleven."

Nynke Jansen

Docent Engels en zelfstandig HR Professional
"Refugee Talent Hub biedt vluchtelingen perspectief en versnelde integratie door werk, en biedt werkgevers toegang tot gedreven medewerkers met enorme veerkracht; een prachtige win-win situatie."

Zina Agovic

Vice President Human Resources bij Signify
"De rol van bestuurslid bij Refugee Talent Hub past goed bij mij en bij wat ik wil teruggeven aan de maatschappij."

Raad van Vrienden

Onze Raad van Vrienden bestaat uit een groep gemotiveerde oud-kandidaten, die ons met raad en daad bijstaan. Zoals goede vrienden dat doen.