• 3 maart 2023
  • Starts at 15:00
  • Amersfoort, Amsterdam, Online
  • OchtendMensen
  • Gesloten

Mentorprogramma OchtendMensen – onderdeel van TwynstraGudde

OchtendMensen en de Refugee Talent Hub organiseren een mentortraject. Hiervoor zoeken we naar kandidaten met een vluchtelingenachtergrond. Wil je met een jonge professional sparren over welke stappen je kunt zetten in je loopbaan? Wil je je netwerk uitbreiden? Meld je dan aan voor het nieuwe mentorprogramma van OchtendMensen.

Over OchtendMensen

Wij zijn OchtendMensen. Wij brengen vol enthousiasme beweging, met beide benen op de grond. Wij zetten resultaten neer binnen de grote maatschappelijke thema’s van nu en van de toekomst: Onderwijs, Zorg & Gezondheid, Energie & Duurzaamheid en Maatschappij & Overheid en Stad, Natuur & Mobiliteit. Met een team van 60 jonge professionals werken OchtendMensen mee in verschillende projecten en programma’s. Dit doen OchtendMensen niet alleen in de ochtend en altijd met de energie van een nieuwe dag.

Over het mentorprogramma

OchtendMensen biedt een professioneel mentortraject aan en is daarvoor op zoek naar mentees die graag hun afstand tot de arbeidsmarkt willen verkleinen en/of graag geholpen willen worden in de zoektocht naar een mogelijke baan. In het mentortraject worden de jonge professionals van OchtendMensen gekoppeld aan jou voor een periode van vier maanden. In deze vier maanden ga je met je mentor onder andere aan de slag met de volgende onderwerpen:

• Waar sta jij op de Nederlandse arbeidsmarkt?

• Wat is jouw talent, kennis en kunde?

• Wat wil je bereiken op de Nederlandse arbeidsmarkt? Welke route wil jij gaan bewandelen om daar te komen?

Daarnaast gaan we ook praktisch aan de slag met bijvoorbeeld het verbeteren van je cv, begeleiding bij het maken van een professionele LinkedIn-pagina en het voorbereiden en plannen van netwerkgesprekken om jezelf beter te presenteren op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Wat verwachten we van jou?

• Enthousiasme en volop energie om stappen te zetten op de Nederlandse arbeidsmarkt

• Je hebt een open, proactieve houding en je wilt je graag ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied

• Je hebt een vluchtelingenachtergrond en een hbo of wo denkniveau

• Je beheerst de Nederlandse taal op minimaal B1 niveau

• Je bent gemotiveerd om deel te nemen. Je maakt tijd vrij voor drie live momenten met alle deelnemers. Daarnaast heb je wekelijks contact met jouw mentor, waarvan je elkaar een keer in de drie weken live ontmoet.

• Je beschikt over een computer (met camera) en internet, dit is soms nodig voor de video calls.

Belangrijke data (verplichte aanwezigheid):

Vrijdag 3 maart van 15.00 tot 17.00 uur: live kick off event in Amsterdam

Woensdag 15 maart 13.00 – 14.00 uur : online check-in

Donderdag 13 april 15.00 - 17.00 uur: live workshop in Amersfoort

Woensdag 11 mei van 14.00 – 15.00 uur : online check-in

Vrijdag 9 juni 15.00 – 17.00 uur : live slotevent in Amersfoort

Meld je snel aan voor dit traject en let op dat jouw CV is geüpload. Aanmelden kan tot zondag 5 februari, 23.00 uur. Mocht je zijn geselecteerd, dan verwachten we dat je bij de kick-off, check-ins en het closing event van het traject aanwezig bent. We kijken uit naar jouw deelname en maken er samen een succes van!

Vorig programma:Wil je meer weten over hoe het vorige mentorprogramma van OchtendMensen ging? Lees dan hier Het verhaal van twee mentoren en een mentee, en hier kan je meer lezen over de coördinator van het vorige mentorprogramma .