Verhalen

Regelmatig doen wij verslag van evenementen of andere werktrajecten van Refugee Talent Hub en schrijven wij over onderwerpen die wij belangrijk vinden. Een verzameling van deze verhalen is hier te vinden.

Verhalen

Regelmatig doen wij verslag van evenementen of andere werktrajecten van Refugee Talent Hub en schrijven wij over onderwerpen die wij belangrijk vinden. Een verzameling van deze verhalen is hier te vinden.

24 mei 2024

Veldreis Turkije en Griekenland: “Vertel ons verhaal”

Als je bij Refugee Talent Hub werkt – en dat doe ik nu al zes jaar met veel plezier – verkeer je continu in verschillende ‘werelden’: die van werkgevers, die (…)

17 mei 2024

We verspillen talent

De purpose, de droom of de stip op de horizon: als je weet waar je heen wilt, dan kom je er wel. Dan heb je iets om naartoe te werken. (…)

8 mei 2024

Een tweede leven in Nederland

Binnen drie jaar vijftig mensen met een vluchtelingachtergrond aan een baan helpen, dat was de ambitie van Rabobank in april 2022. In januari 2024 behaalden ze dit doel. Als partner (…)

3 mei 2024

Een baan: het begin van een langere weg

Onlangs sprak ik Mustafa en Tanya. Mustafa, een getalenteerde architect uit Sudan, woont in Leiden en vond zijn weg via de Talent Academy van Arcadis. Tanya, directeur mobiliteit bij Arcadis, (…)

26 april 2024

Spreidingsbeleid remt arbeidsdeelname statushouders

In een onlangs gepubliceerd artikel in het Nederlands vakblad voor beleidsgerichte economie, betogen Ids Baalbergen en Anet Weterings dat het spreidingsbeleid van statushouders de arbeidsdeelname van deze groep afremt (let (…)

19 april 2024

‘Live your ambition’ in de praktijk

Ingenieursbureau TAUW is sinds 2023 partner van Refugee Talent Hub. Sinds zeven maanden is Mohammed, na een meet-and-greet, werkzaam in het team van Elroy Houthuijzen-Diaz Chavez (teammanager/projectmanager team Bodem & (…)

11 april 2024

De afschaffing van de 24-weken-eis: hoe zat het ook alweer?

Eerder schreven wij al een artikel over de afschaffing van de zogenaamde 24-weken-eis. De afschaffing hiervan geeft werkgevers meer mogelijkheden om asielzoekers aan te nemen. Maar hoe zat het ook (…)

5 april 2024

We moeten elkaar de ruimte geven

ISS, partner van Refugee Talent Hub, is sinds de oprichting in 1901 uitgegroeid tot wereldwijde speler in facilitaire dienstverlening, met meer dan 350.000 medewerkers. Het verbinden van mensen en plaatsen (…)

Zoek verhaal

Ben je op zoek naar een verhaal over een bepaalde partner of een specifieke activiteit? Zoek hier je verhaal met een trefwoord.