Podcast Tip: Ons Kruispunt Kwartiertje

Collega’s Wilma Roozenboom en Samina Ahmed waren onlangs te gast in de video podcast ‘Ons Kruispunt Kwartiertje’. In deze podcast deelt Kevin de Groot verhalen met nieuwkomers of mensen die veel met nieuwkomers werken.

Wilma en Samina praten met podcast-host Kevin de Groot over het werk van Refugee Talent Hub en waarom het zo belangrijk is. Er wordt gesproken over de toegevoegde waarde van mentorprogramma’s, het vinden van mentoren en hoe Refugee Talent Hub mensen bij haar missie betrekt. Samina deelt haar eigen verhaal en vertelt hoe ze Wilma ontmoette tijdens een evenement, wat uiteindelijk leidde tot de rol van programmamanager bij Refugee Talent Hub.

Samina: "Ik vond het leerzaam om mee te doen aan deze podcast. Het laat zien dat je gewoon natuurlijk kunt spreken en gewoon jezelf kunt zijn. Ik heb mijn ervaring gedeeld over hoe ik mijn weg vond naar een betaalde baan."

Welke boodschap wil je meegeven aan de luisteraars?

“Blijf vertrouwen in jezelf, want uiteindelijk lukt het wel. Ik heb laten zien dat het mogelijk is om je doelen en dromen te bereiken, hoe groot de uitdagingen ook zijn - Laat je dromen vliegen, geef ze vleugels en wees wie je wilt zijn."

Benieuwd naar het gesprek? Check dan hier de video van deze inspirerende podcast! 🌟