Partners | Refugee Talent Hub

Partners

Refugee Talent Hub werkt nauw samen met een groot en groeiend aantal werkgevers.

Corporate partners

Hieronder staat een korte beschrijving van wat we doen met elke partner.
Wil je ook partner worden?

Word partner

180 Amsterdam

180 Amsterdam opent de deur naar de creatieve sector in Nederland voor professionals met een vluchtelingenachtergrond. Daarnaast zet 180 Amsterdam creative campagnes op om de missie van Refugee Talent Hub te ondersteunen.

Lees meer

ABN AMRO

ABN AMRO zet zich in voor 'Banking for better, for generations to come'. Actieve partner sinds 2018 die sterke commitments nastreeft met betrekking tot het in dienst nemen van vluchtelingtalent. ABN AMRO streeft naar een cultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn. Ook voor de komende jaren zegt ABN AMRO toe om 50 professionals met een vluchtelingenachtergrond aan te nemen. Om dit te bereiken organiseren we meerdere speeddates met elk jaar een mooi resultaat.

Lees meer

ANWB

Per maart 2023 werken ANWB en Refugee Talent Hub samen, via activiteiten gericht op intern draagvlak, recruitment en retentie. Doel is om het eerste jaar minimaal zes nieuwkomers te verwelkomen, in eerste instantie bij Wegenwacht en daarnaast op staffuncties (IT).

AWS re/Start

Amazon Web Services (AWS) is the world’s most comprehensive and broadly adopted cloud platform, offering over 200 fully featured services from data centers globally. Millions of customers—including the fastest-growing startups, largest enterprises, and leading government agencies—are using AWS to lower costs, become more agile, and innovate faster.

Accenture

Accenture is partner van het eerste uur en een van de founding partners. Met Accenture zijn meerdere (women) mentortrajecten georganiseerd. Dit jaar is het eerste learningprogramma (een intensief werkervaringsprogramma van 6 maanden) van start gegaan waaraan ongeveer 25 professionals met een vluchtelingenachtergrond deelnemen.

Lees meer

Achmea

Achmea is een coöperatieve verzekeraar, vermogensbeheerder en (financieel) dienstverlener. Achmea zet zich in voor Duurzaam Samen Leven. Samen organiseren we jaarlijks mentorprogramma's en kennismakingen tussen mensen met een vluchtelingenachtergrond en hiring managers.

Arcadis

Arcadis is een toonaangevende internationale organisatie die ontwerp-, engineering- en adviesdiensten levert voor een duurzame gebouwde en natuurlijke omgeving. Met meer dan 36.000 mensen in ruim 70 landen zetten we ons in om de leefomgeving over de hele wereld te verbeteren. "Talent Academy drijft statushouders naar succes en werkt actief mee aan het creëren van gelijke kansen in de maatschappij. We zijn Founding Partner van Refugee Talent Hub en maken deel uit van het bestuur. We zoeken profielen in de sectoren infrastructuur, water, milieu en gebouwen."

Lees meer

Bunchmark

Bunchmark is een innovatief HR bureau gericht op ontwikkeling van mensen en organisaties. Bunchmark helpt de Refugee Talent Hub (gratis) om het beste uit de medewerkers en teams te halen zodat wij succesvol kunnen zijn en onze groeistrategie kunnen waarmaken.

Ctac

Ctac is een warme organisatie die hard werkt aan een diverse en inclusieve werkvloer. Door informatiesessies, mentorprogramma's en meet-and-greets te organiserten, creëert Ctac kansen voor professionals met een vluchtelingenachtergrond.

Lees meer

Deloitte

Deloitte is een van de grootste aanbieders van professionele dienstverlening op het gebied van accountancy, belastingadvies, consultancy, risk advisering en financiële advisering. Wij geloven sterk in de kracht van diversiteit en inclusie en dat verschillende achtergronden, perspectieven en vaardigheden onze organisatie verrijken, en dat ze innovatie stimuleren. Intern hebben we daarom verschillende netwerken die dit ondersteunen, namelijk het Cultural Diversity Network, Neurodiversity Network, Proud, Womens Network en Young Deloitte. 

Lees meer

EBN

EBN (Energie Beheer Nederland)  is een publieke branche organisatie die zich inzet voor de versnelling van de Nederlandse energie transitie. Dankzij de samenwerking met EBN is er voor Refugee Talent Hubde mogelijkheid om het netwerk in de energiesector te verbreden en zo de baankansen van mensen met een vluchtelingenachtergrond te vergroten.  

EQUANS

Voor deze grootste technische dienstverlener van Nederland werken wij samen op het gebied van baankansen voor engineers en monteurs.

EY

EY is wereldwijd toonaangevend op de gebieden assurance, tax, transaction en advisory services. EY's purpose is 'Building a better working world' en de organisatie biedt verschillende trainingen, 1-op-1 adviesuurtjes en jaarlijkse mentortrajecten. Ook is EY een van de partners van de Finance Academy.

Enexis

Enexis Groep maakt duurzame energievoorziening mogelijk in Nederland en creërt kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt voor mensen die hun thuisland moesten verlaten.

Lees meer

Essent

Energieleverancier Essent is partner sinds 2020 en ondersteunt talenten met een vluchtelingenachtergrond in de richting van betaald werk via frequente mentorprogramma's. Essent medewerkers delen via deze weg hun kennis, kunde en netwerk. Bekijk ook het filmpje van ons gezamenlijke Code Together netwerk-evenement!

Lees meer

FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft ambitieuze doelen die ze graag wil verwezenlijken in partnership met Refugee Talent Hub: 2% van alle vacatures zal worden ingevuld door kandidaten met een vluchtelingenachtergrond. Daarnaast heeft FrieslandCampina zich ten doel gesteld om in de komende drie jaar 100 mentees te mentoren in Nederland.

Lees meer

G-Star

G-Star wil graag het nummer 1 denim-merk in de wereld zijn, en verlegt daarbij grenzen in zowel design als innovatie. Ondernemerschap en passie staan daarbij voorop, en we zijn altijd gericht op de toekomst. Bij G-Star is diversiteit en inclusie vanzelfsprekend - vandaar ook onze samenwerking met Refugee Talent Hub.

Lees meer

Hoogwegt

Hoogwegt is een maatschappelijk betrokken familiebedrijf dat op vele manieren wil bijdragen aan het welbevinden van vluchtelingen in Nederland, de Verenigde Staten en Polen. Hoogwegt zet in op baan- en opleidingskansen op het gebied van IT en Finance.

Lees meer

IKEA

IKEA en Refugee talent Hub zijn sinds 2021 partners. Via het programma Skills for Employment (2021-2023) biedt het woonwarenhuis leerwerkstages aan voor talenten met een vluchtelingenachtergrond in verschillende winkels door het hele land. Ook beïnvloedt IKEA de beeldvorming rondom vluchtelingen en werk via het 'changing de narrative' programma.

KPMG

KPMG biedt hoogwaardige dienstverlening op het gebied van Assurance en Advisory. We werken sinds 2019 samen aan het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt voor professionals met een vluchtelingenachtergrond. KPMG biedt basic IT workshops aan en is vaste partner bij de Finance Academy.

Leen Bakker Kwantum

Woonwinkels Leen Bakker en Kwamtum werken samen met Refugee Talent Hub sinds 2022 en bieden kansen in de winkels, magazijnen en op het hoofdkantoor.

LinkedIn

LinkedIn zet zich sinds 2016 in om economische kansen te creëren voor vluchtelingen door te doneren en samen te werken met verschillende non-profitorganisaties, waaronder Refugee Talent Hub. Onze programma's richten zich op coaching, bijscholing, mentoring en ondernemerschap. Ook zetten wij ons in om vluchtelingen te helpen LinkedIn te gebruiken om werk te vinden, toegang te bieden tot loopbaantraining en in contact te komen met werkgevers.

Lees meer

ManpowerGroup

Sinds 2020 is ManpowerGroup partner van Refugee Talent Hub. Als arbeidsbemiddelaar bieden wij kansen voor talenten met een vluchtelingenachtergrond via onder meer een IT-track via Experis-IT. Ook ondersteunen ManpowerGroup-collega's statushouders via mentorprogramma's, georganiseerd door Refugee Talent Hub en Tent Partnership for Refugees.

Lees meer

Microsoft

Microsoft en Refugee Talent Hub werken sinds 2019 samen aan kansen voor talenten meteen vluchtelingenachtergrond in de IT-sector. Het softwareconcern organiseert daarom,samen met Refugee Talent Hub en opleider ITPH Academy, de Microsoft Azure Academy,een opleidingstrack dat deelnemers klaarstoomt voor een carrière in IT. Hierin pakt Microsoft nadrukkelijk een voortrekkersrol in werkgeversland door bewustwording te creëren in de Nederlandse IT-sector en haar klant- en partnernetwerk actief bij de samenwerking en het aannemen van Azure talenten te betrekken.

Ministerie van BZK

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) werkt aan brede maatschappelijke en politieke opgaves. BZK beschermt de nationale veiligheid en waarborgt de grondwet en koninkrijksrelaties. Samen met Refugee Talent Hub hebben we meerdere vluchtelingentalenten binnen IT-takken verwelkomd.

Lees meer

Ministerie van SZW

Gezamenlijke uitvoering van een pilot op het werken met statushouders het Ministerie (2021-2022). Zes statushouders zijn aan de slag gegaan op diverse rollen binnen het Ministerie. Vijf van de zes werken er nu nog, de zesde heeft elders een betaalde baan. Refugee Talent Hub en het Ministerie van SZW zijn in gesprek over opschaling van het programma en inbedding in de organisatie. 

NTT Global

Bij NTT Netherlands B.V. vinden we diversiteit en inclusiviteit belangrijk, daarom werken wij samen met Refugee Talent Hub. Voor professionals met een vluchtelingachtergrond organiseren wij meet-and-greets, mentorprogramma's en 1-op-1 sessies.

Lees meer

Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden is een financiele dienstverlener en enthousiaste partner van Refugee Talent Hub sinds 2021. Hun kernwaarden zijn Care, Clear en Commit. Dit voeren ze ook door in onze samenwerking. We organiseren regelmatig IT mentorprogramma's. Sinds 2022 is NN ook partner bij de Finance Academy.

OchtendMensen

De jonge adviseurs van OchtendMensen – onderdeel van organisatieadviesbureau TwynstraGudde - delen kennis, energie, ervaring en hun netwerk met statushouders via mentortrajecten en workshops.

Lees meer

PepsiCo

 PepsiCo zet zich sinds 2022 in om talenten met een vluchtelingenachtergrond binnen de organisatie te verwelkomen. Het voedingsmiddelen- en drankenbedrijf biedt baankansen in fabrieken in Noord-Holland en op het hoofdkantoor. Daarnaast ondersteunen PepisoCo-collega's talenten in hun arbeidsproces via women mentorprogramma's, georganiseerd door Refugee Talent Hub en Tent Partnership for Refugees. 

Lees meer

Pon

Pon is een belangrijk wereldwijd concern op het gebied van mobiliteit. Samen met Pon zetten we ons in voor baankansen voor monteurs en engineers, en proberen we diversiteit en inclusie onder Pon-bedrijven meetbaar te maken.

Prowareness

Gratis gecertificeerde trainingen en coaching voor statushouders, op het gebied van agile werken

Lees meer

Rabobank

"Growing a better world together"; dat is waar Rabobank zich hard voor maakt. Rabobank heeft al meer dan 80 professionals met een vluchtelingenachtergrond aangenomen. Ook de komende jaren zet ze deze ambitie voort, met de focus op bloei en behoud van alle medewerkers met een vluchtelingachtergrond. Daarnaast detacheert Rabobank jaarlijks een medewerker bij Refugee Talent Hub.

Lees meer

Roland Berger

Roland Berger is sinds 2022 partner van Refugee Talent Hub en heeft een vliegende start gemaakt. Met deze gerenommeerde strategy consultant werken we samen op het gebied van opleidings- en baankansen voor studenten met vluchtverleden, strategy trainees en staf functies.

Royal HaskoningDHV

Bij Royal HaskoningDHV geloven we in gelijke kansen en de kracht van diversiteit - en we zien het potentieel dat individuen van verschillende achtergronden, zoals vluchtelingen hebben. Royal HaskoningDHV biedt kansen voor talent in de engineering consultancy. De verschillende afdelingen, het internationale karakter en een stevige inzet op diversiteit & inclusie zorgen voor een ambitieuze agenda.

Lees meer

SAP

Bij SAP geloven we dat een divers team effectiever is in het ondersteunen van onze klanten en partners. Daarom zijn we samen met Refugee Talent Hub hard op zoek naar klantgerichte en innovatieve professionals, die we werkervaringsplekken kunnen aanbieden.

SBM Offshore

Kansen voor statushouders met interesse in de energietransitie. En SBM Offshore deelt kennis, netwerk en ervaring via mentorprogramma's en workshops.

SWECO

Sweco geeft concreet invulling aan haar visie "transforming society together" in het partnerschap met Refugee Talent Hub. Elk jaar worden 10 kandidaten direct aangenomen op verschillende afdelingen. Daarnaast worden professionals met een vluchtelingenachtergrond gecoacht door mentoren, om gezamelijk stappen te zetten naar uiteindelijk een betaalde baan.

Shell

Shell offers talents with a refugee background an immersive 4-month learning program, focusing on hard skills and soft skills training, to work towards paid employment. In the past 1.5 year, 50 successful participants joined Shell as new colleagues, creating life changing opportunities and truly embedding DE&I in the organization.

Lees meer

Signify

Een diverse werkvloer is voor Signify van cruciaal belang voor succes op de lange termijn. Daarom vinden we het bij Signify zo waardevol om werkervaringsplekken open te stellen voor kandidaten met een vluchtelingenachtergrond.

Lees meer

TAUW

Samen met TAUW organiseert Refugee Talent Hub recruitment events, met als doel het aannemen van talenten met een vluchtelingenachtergrond. Daarnaast werken we samen om het draagvlak te versterken en enthousiasme binnen TAUW te vergroten voor het werken met talenten met een vluchtelingenachtergrond.

TenneT

Werk mee aan de energietransitie! TenneT biedt betaalde werkervaringsplaatsen (vooruitlopend op een contract) aan technici en engineers met vluchtverleden. Wil jij werken op hoogspanningsstations die verspreid zijn door het hele land?

Lees meer

Triodos

Triodos Bank is opgericht vanuit de overtuiging dat geld positieve veranderkracht heeft. Samen werken we aan het vergroten van kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt voor mensen met een vluchtelingenachtergrond. Daarom organiseren wij mentorprogramma's, meet-and-greets en inspiratiesessies.

TwynstraGudde

De adviseurs van TwynstraGudde delen kennis, energie, ervaring en hun netwerk met statushouders via mentortrajecten en workshops.Vanuit het House of Impact-programma werkt TwynstraGudde aan haar ambitie om betekenisvol te bouwen aan een wereld waarin welzijn voor de samenleving en leefbaarheid van de aarde voorop staan.

Lees meer

Unilever

Unilever werkt aan een eerlijkere, meer inclusieve wereld – in hun bedrijf, via hun merken en in de samenleving als geheel. Daarom is Unilever een langdurige partner van Refugee Talent Hub. Door hun stageplekken open te stellen voor vluchtelingstudenten, en door verschillende informatiesessies en coachingprogramma's te organiseren, werkt Unilever aan een samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt.

Van Oord

Van Oord heeft Refugee Talents concreet ondersteuned met mentoring activiteiten en het organiseren van netwerk events.

Vitens

Om iedere dag 1 miljard liter drinkwater van topkwaliteit te winnen, zuiveren en leveren heeft Vitens mensen met passie en vakkennis nodig. Door het organiseren van recruitment events, kennissessies en het opstarten van een mentorprogramma komt Vitens graag in contact met talenten die een bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Ook werken we samen om het draagvlak te versterken en meer enthousiasme te verkrijgen voor het werken met talenten die een vluchtelingenachtergrond hebben.

VodafoneZiggo

Telecomprovider VodafoneZiggo is een werkgever die iedereen de ruimte geeft zich te ontwikkelen. Door verschillende activiteiten met Refugee Talent Hub te organiseren, zal VodafoneZiggo vluchtelingtalent blijven opleiden en op hun werkvloer proberen te verwelkomen.

Lees meer

Maatschappelijke partners

Hieronder staat een korte beschrijving van wat we doen met elke partner.
Wil je ook partner worden?

Word partner

Boost Amsterdam

BOOST is een ontmoetingsplek in Amsterdam Oost waar vluchtelingen en buurtbewoners samen werken aan integratie. Het kantoor van de Refugee Talent Hub is gevestigd in BOOST.

BrandedU

BrandedU personal branding institute is an empowering ecosystem for high potential professional women (25-40y) to grow, get inspired and connect with likeminded women so they advance in their careers and increase their leadership capabilities. BrandedU provides valuable support for female refugee talent in the various events of the Refugee Talent Hub.

COA

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor de opvang van asielzoekers in Nederland. Het COA en de Refugee Talent Hub verzorgen samen werkbezoeken voor 500 kansrijke asielzoekers.

Education for You

Edu4u zet zich met onderwijs op maat in voor de toekomst van nieuwkomers in Nederland. Edu4You brengt kansen van de Refugee Talent Hub onder de aandacht van studenten met een vluchtelingenachtergrond - vooral als het gaat om stages.

Forward incubator

At Forward Incubator we believe in the talent of newcomers and their potential to build bridges. That is why we empower newcomers to launch their businesses. The Refugee Talent Hub and Forward Incubator promote each others activities amongst newcomers.

Gemeente

Gemeenten begeleiden statushouders naar werk. De Refugee Talent Hub werkt daarin met veel gemeenten samen - onder andere de Gemeente Amsterdam.

Hack Your Future

HackYourFuture is een programmeeropleiding voor vluchtelingen, waarmee zij zich tijdens hun beginperiode in Nederland in zes maanden tijd kunnen omscholen tot programmeur. HackYourFuture en de Refugee Talent Hub brengen elkaars activiteiten onder de aandacht bij nieuwkomers.

Het Twenteportaal

Het Twenteportaal is een online platform voor werkgevers. Het Twenteportaal wil samen met de klanten, die zij liever partners noemen, sociaal ondernemen makkelijker én leuker maken. In de regio Twente, werken The Refugee Talent Hub en Het Twenteportaal samen.

Impact Matters

Impact matters verbindt ideële organisaties met professionals. Zo ook voor de Refugee Talent Hub: een aantal Salesforce professionals helpt ons met de verdere verbetering van onze back office.

Maratan

Maratan is een social impact startup gericht op het voorzien in de behoeften van bedrijven van het aantrekken en binden van betrouwbaar en getalenteerd personeel. De missie van Maratan is om op een duurzame manier bedrijven te voorzien van betrouwbaar getalenteerd personeel en tegelijkertijd sociale impact te creëren door mensen aan werk te helpen.

Netwerk pro

Netwerkpro is een een sociale onderneming die zich richt op het verbeteren van de professionele positie van vrouwen. Netwerkpro en de Refugee Talent Hub brengen elkaars activiteiten onder de aandacht van vrouwelijke nieuwkomers.

New Bees

NewBees matcht nieuwkomers met traineeships bij lokale ondernemers en organisaties, waarbij talent en gelijkwaardigheid centraal staan. NewBees en de Refugee Talent Hub werken (oa) samen aan kansen voor 100 statushouders in Gelderland.

New Dutch Connections

New Dutch Connections inspireert en motiveert jonge vluchtelingen om opnieuw in zichzelf te geloven door ze te koppelen aan bedrijven, coaches en maatjes. NDC en de Refugee Talent Hub werken (oa) samen in CodeMasters trajecten: vluchtelingen leren coderen in tien weken.

Pharos

Pharos is een landelijk expertisecentrum dat bijdraagt aan het terugdringen van grote gezondheidsverschillen. Dat doen zij door nationale en internationale kennis (wetenschappelijke kennis, praktijkkennis van zorgverleners, beleidsmakers en andere professionals) te verzamelen, te verrijken en te delen. Met de training 'Statushouders gezond aan het werk' kunnen partners van Refugee Talent Hub trainingen krijgen over begeleiding voor duurzame arbeidsparticipatie in het kader van gezondheid statushouders.

Stichting Mano

Stichting Mano helpt kwetsbare Rotterdammers mee te doen in de samenleving. Stichting Mano en de Refugee Talent Hub zoeken de samenwerking als het gaat om Rotterdamse kansen.

Talents for the Netherlands

Talents for the Netherlands heeft als missie bedrijven toegang te geven tot hoogwaardig arbeidspotentieel dat door hun achtergrond als vluchteling veelal buiten de reguliere arbeidsmarkt valt. Talents for the Netherlands en de Refugee Talent Hub brengen elkaars activiteiten onder de aandacht van nieuwkomers.

Tent Partnership for Refugees

The Tent Partnership for Refugees is mobilizing the private sector to improve the lives and livelihoods of 30 million refugees around the globe. The Refugee Talent Hub is preferred implementing partner of Tent Partnership for Refugees in The Netherlands.

UAF

Het UAF ondersteunt hoogopgeleide vluchtelingen bij studie en werk. UAF en de Refugee Talent Hub verwijzen actief kandidaten door naar elkaar, en werken oa nauw samen als het gaat om kansen voor tandartsen.

Universiteit Utrecht

De HU en UU werken aan kennisvermeerdering op het gebied van bevorderen van duurzame arbeidsparticipatie van vluchtelingen, onder andere blijkend uit de aanstelling van bijzonder lector Leendert de Bell op dit thema. De Refugee Talent Hub werkt nauw met de UU/HU samen.

Vluchtelingenwerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. VluchtelingenWerk Nederland is een van de founding partners van de Refugee Talent Hub; we werken veel samen en versterken elkaars activiteiten waar mogelijk.

Vrije Universiteit Amsterdam

De VU verbindt de kennis van wetenschappers, beleidsmakers, maatschappelijke partners en vluchtelingen in de Refugee Academy. De Refugee Talent Hub werkt samen met de Refugee Academy en elk jaar zijn er stagemogelijkheden voor VU-studenten bij de Refugee Talent Hub.

Welcome App

De Welcome App is een platform waar al het aanbod voor nieuwkomers samenkomt en contact tussen nieuwkomers en lokale organisaties / initiatieven / individuen tot stand komt. Alle activiteiten van de Refugee Talent Hub verschijnen ook op de Welcome App.