Partners

Refugee Talent Hub werkt nauw samen met een groot en groeiend aantal werkgevers.

Zakelijk partners

Hieronder staat een korte beschrijving van wat we doen met elke partner.
Wilt u ook een partner worden?

Word een partner

Accenture

Accenture is partner van het eerste uur en een van de founding partners. Met Accenture zijn meerdere (women) mentortrajecten georganiseerd. Dit jaar is het eerste learningprogramma (een intensief werkervaringsprogramma van 6 maanden) van start gegaan waaraan ongeveer 25 professionals met een vluchtelingenachtergrond deelnemen.

Lees meer

Rabobank

"Growing a better world together"; dat is waar Rabobank zich hard voor maakt. Rabobank heeft al meer dan 80 professionals met een vluchtelingenachtergrond aangenomen. Ook de komende jaren zet ze deze ambitie voort, met de focus op bloei en behoud van alle medewerkers met een vluchtelingachtergrond. Daarnaast detacheert Rabobank jaarlijks een medewerker bij Refugee Talent Hub.

Lees meer

FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft grote ambities en concrete plannen als het gaat om vluchtelingen en werk. En de eerste resultaten zijn geboekt.

Lees meer

KPMG

KPMG biedt hoogwaardige dienstverlening op het gebied van Assurance en Advisory. We werken sinds 2019 samen aan het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt voor professionals met een vluchtelingenachtergrond. KPMG biedt basic IT workshops aan en is vaste partner bij de Finance Academy.

Lees meer

Ministerie van BZK

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) werkt aan brede maatschappelijke en politieke opgaves. Het departement beschermt de nationale veiligheid en waarborgt de grondwet en koninkrijksrelaties. Samen met Refugee Talent Hub heeft de organisatie meerdere vluchtelingentalenten binnen IT-takken verwelkomt en neemt het ministerie een voortrekkersrol op zich binnen Rijksoverheid.

Lees meer

Arcadis

Arcadis is een toonaangevende internationale organisatie die ontwerp-, engineering- en adviesdiensten levert voor een duurzame gebouwde en natuurlijke omgeving. Met meer dan 36.000 mensen in ruim 70 landen zetten we ons in om de leefomgeving over de hele wereld te verbeteren. "Talent Academy drijft statushouders naar succes en werkt actief mee aan het creëren van gelijke kansen in de maatschappij. We zijn Founding Partner van Refugee Talent Hub en maken deel uit van het bestuur. We zoeken profielen in de sectoren infrastructuur, water, milieu en gebouwen."

Lees meer

EY

EY is wereldwijd toonaangevend op de gebieden assurance, tax, transaction en advisory services. EY's purpose is 'Building a better working world' en de organisatie biedt verschillende trainingen, 1-op-1 adviesuurtjes en jaarlijkse mentortrajecten. Ook is EY een van de partners van de Finance Academy.

Lees meer

ManpowerGroup

Sinds 2020 is ManpowerGroup partner van Refugee Talent Hub. De uitzendorganisatie biedt kansen voor talenten met een vluchtelingenachtergrond via onder meer een IT-track via haar IT-tak Experis. Ook ondersteunen ManpowerGroup medewerkers talenten in hun arbeidsproces via mentorprogramma's, georiganiseerd door Refugee Talent Hub en Tent Partnership for Refugees.

Lees meer

Van Oord

Van Oord heeft Refugee Talents concreet ondersteuned met mentoring activiteiten en het organiseren van netwerk events.

Lees meer

Unilever

Unilever werkt aan een eerlijkere, meer inclusieve wereld – in hun bedrijf, via hun merken en in de samenleving als geheel. Daarom is Unilever een langdurige partner van Refugee Talent Hub. Door hun stageplekken open te stellen voor vluchtelingstudenten, en door verschillende informatiesessies en coachingprogramma's te organiseren, werkt Unilever aan een samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt.

Lees meer

EBN

Meerdere bijeenkomsten en mentortrajecten met als doel vluchtelingen met interesse in de energietransitie een stap dichterbij werk te brengen.

Lees meer

180 Amsterdam

180 Amsterdam opent de deur naar de creatieve sector in Nederland voor professionals met een vluchtelingenachtergrond. Daarnaast zet 180 Amsterdam creative campagnes op om de missie van Refugee Talent Hub te ondersteunen.

Lees meer

ABN AMRO

ABN AMRO zet zich in voor 'Banking for better, for generations to come'. Actieve partner sinds 2018 die sterke commitments nastreeft met betrekking tot het in dienst nemen van vluchtelingtalent. ABN AMRO streeft naar een cultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn. Ook voor de komende jaren zegt ABN AMRO toe om 50 professionals met een vluchtelingenachtergrond aan te nemen. Om dit te bereiken organiseren we meerdere speeddates met elk jaar een mooi resultaat.

Lees meer

Achmea

Achmea is een coöperatieve verzekeraar, vermogensbeheerder en (financieel) dienstverlener. Achmea zet zich in voor Duurzaam Samen Leven. Samen organiseren we jaarlijks mentorprogramma's en kennismakingen tussen mensen met een vluchtelingenachtergrond en hiring managers.

Lees meer

Microsoft

Microsoft en Refugee Talent Hub werken samen sinds 2019 aan kansen voor talenten met een vluchtelingenachtergrond in de IT-sector. Het softwareconcern organiseert daarom, samen met Refugee Talent Hub en opleider ITPH, de Microsoft Azure Academy, een opleidingstrack dat deelnemers klaarstoomt voor een Cloud-carriere. Hierin pakt Microsoft nadrukkelijk een voortrekkersrol in werkgeversland door haar partnernetwerk actief bij de samenwerking en het aannemen van Azure talenten te betrekken.

Lees meer

TenneT

Werk mee aan de energietransitie! TenneT biedt betaalde werkervaringsplaatsen (vooruitlopend op een contract) aan technici en engineers met vluchtverleden om te werken op hoogspanningsstations die verspreid zijn door het hele land.

Lees meer

VodafoneZiggo

VodafoneZiggo is een communicatie provider en een werkgever die iedereen de ruimte geeft zich te ontwikkelen. Door verschillende activiteiten te organiseren, zal VodafoneZiggo vluchtelingtalent blijven opleiden en op hun werkvloer verwelkomen.

Lees meer

Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden is een financiele dienstverlener en enthousiaste partner van Refugee Talent Hub sinds 2021. Hun kernwaarden zijn Care, Clear en Commit. Dit voeren ze ook door in onze samenwerking. We organiseren regelmatig IT mentoring programma's. Sinds 2022 is NN ook partner bij de Finance Academy.

Lees meer

Signify

Een diverse werkvloer is voor Signify van cruciaal belang voor succes op de lange termijn. Daarom blijft Signify WGP plekken open stellen voor de kandidaten van de Refugee Talent Hub en informatie sessies organiseren voor vluchtelingtalent.

Lees meer

Talent voor Transitie

Talent voor Transitie en de Refugee Talent Hub hebben samen het programma Divers Energietalent opgericht, voor statushouders die aan de slag willen in de energietransitie. De eerste dertien mensen zijn in 2021 aan de slag gegaan, in 2022 volgen er meer.

Lees meer

Ministerie van SZW

Werving, selectie en begeleiding van drie tot zes statushouders in 2021.

Lees meer

IKEA

IKEA en Refugee talent Hub zijn sinds 2021 partners. Via het programma Skills for Employment (2021-2023) biedt het woonwarenhuis biedt leerwerkstages aan voor talenten met een vluchtelingenachtergrond in verschillende winkels door heel het land. Ook beïnvloedt IKEA de beeldvorming rondom vluchtelingen en werk via het changing de narrative programma. Verder neemt het bedrijf nadrukkelijk een voortrekkesrol in op dit thema binnen werkgeversland.

Lees meer

SWECO

Sweco geeft concreet invulling aan haar visie: "transforming society toegether" in het partnerschap met Refugee Talent Hub. Elk jaar worden er 10 kandidaten direct aangenomen binnen een grote diversiteit aan afdelingen en worden er minimaal hetzelfde aantal Refugee Talents voorzien van een mentor om gezamelijk stappen te kunnen zetten naar uiteindelijk een betaalde baan!

Lees meer

TomTom

Werving en selectie van medewerkers met een vluchtelingenachtergrond, kennisdeling over (werken in de) IT.

Lees meer

Hoogwegt

Hoogwegt is een maatschappelijk betrokken familiebedrijf dat op vele manieren wil bijdragen aan het welbevinden van vluchtelingen in Nederland, de Verenigde Staten en Polen. Hoogwegt zet in op baan- en opleidingskansen op het gebied van IT en Finance.

Lees meer

Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV biedt kansen voor talent in de engineering consultancy. De diversiteit aan afdelingen, het internationale karakter en een stevige inzet op Diversity & inclusion zorgen voor een ambitieuze agenda!

Lees meer

Prowareness

Gratis gecertificeerde trainingen en coaching voor statushouders, op het gebied van agile werken

Lees meer

PepsiCo

PepsiCo is een van de grootste voedingsmiddelen- en drankenbedrijven ter wereld en zet zich sinds 2022 in om talenten met een vluchtelingenachtergrond binnen de organisatie verwelkomen. Het bedrijf beidt baankansen in haar fabrieken in Noord-Holland en op het hoofdkantoor in Utrecht. Daarnaast ondersteunen PepisoCo-collega's talenten in hun arbeidsproces via women mentorprogramma's, georganiseerd door Refugee Talent Hub en Tent Partnership for Refugees.

Lees meer

SAP

Bij SAP geloven we dat een divers team effectiever is in het ondersteunen van onze klanten en partners. Daarom zijn we samen met Refugee Talent Hub hard op zoek naar klantgerichte en innovatieve professionals, die we werkervaringsplekken kunnen aanbieden.

Lees meer

Pon

Pon is een belangrijk wereldwijd concern op het gebied van mobiliteit. Samen met Pon zetten we ons in voor baankansen voor monteurs en engineers met vluchtverleden bij Pon-bedrijven, en proberen we diversiteit en inclusie onder Pon-bedrijven meetbaar te maken.

Lees meer

G-Star

G-Star is een denim-merk dat grenzen verlegt van denim-design, altijd gericht is op de toekomst en samen met Refugee Talent Hub een diverse en inclusieve workforce wil creëren.

Lees meer

TwynstraGudde

De adviseurs van TwynstraGudde delen kennis, energie, ervaring en hun netwerk met statushouders via mentortrajecten en workshops.Vanuit het House of Impact-programma werkt TwynstraGudde aan haar ambitie om betekenisvol te bouwen aan een wereld waarin welzijn voor de samenleving en leefbaarheid van de aarde voorop staan. Als onderdeel van het programma biedt TwynstraGudde mentortrajecten aan voor talenten met een vluchtelingenachtergrond. https://www.twynstragudde.nl/inzichten/een-krachtiger-mvo-beleid-met-house-of-impact

Lees meer

SBM Offshore

Kansen voor statushouders met interesse in de energietransitie. En SBM Offshore deelt kennis, netwerk en ervaring via mentorprogramma's en workshops.

Lees meer

5Miles

5miles organiseert online cursussen om de kandidaten van Refugee Talent Hub de kans te geven hun digitale skills te verbeteren op een inspirerende manier. Bij 5miles organiseren we bijvoorbeeld Excel, PowerPoint, Power BI, VBA, Teams, Outlook, en PowerApps trainingen.

Lees meer

Shell

Shell offers talents with a refugee background an immersive 4-month Learning Program focusing on hard skills and soft skills training, to work towards paid employment. In the past 1.5 year, 50 successful participants joined Shell as new colleagues, creating life changing opportunities and truly embedding DE&I in the organization.

Lees meer

Deloitte

Deloitte is een van de grootste aanbieders van professionele dienstverlening op het gebied van accountancy, belastingadvies, consultancy, risk advisering en financiële advisering. Samen organiseren we mentorprogramma's en de ambitie is om nog meer impact te maken.

Lees meer

Enexis

Enexis Groep maakt duurzame energievoorziening mogelijk in Nederland en creërt kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt voor mensen die hun thuisland moesten verlaten.

Lees meer

NTT

Bij NTT Netherlands B.V. vinden we diversiteit en inclusiviteit belangrijk, daarom werken wij samen met Refugee Talent Hub. Voor professionals met een vluchtelingachtergrond organiseren wij meet-and-greets, mentorprogramma's en 1-op-1 sessies.

Lees meer

EQUANS

Voor deze grootste technische dienstverlener van Nederland werken wij samen op het gebied van baankansen voor engineers en monteurs.

Lees meer

AWS re/Start

Amazon Web Services (AWS) is the world’s most comprehensive and broadly adopted cloud platform, offering over 200 fully featured services from data centers globally. Millions of customers—including the fastest-growing startups, largest enterprises, and leading government agencies—are using AWS to lower costs, become more agile, and innovate faster.

Lees meer

Vitens

Om iedere dag 1 miljard liter drinkwater van topkwaliteit te winnen, zuiveren en leveren heeft Vitens mensen met passie en vakkennis nodig. Door het organiseren van recruitment events, kennissessies en het opstarten van een mentor programma komt Vitens graag in contact met talenten die een bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Ook werken we samen om het draagvlak te versterken en meer enthousiasme te verkrijgen voor het werken met talenten die een vluchtelingenachtergrond hebben.

Lees meer

Cosis, de Zijlen en VanBoeijen

Cosis, de Zijlen en Vanboeijen zijn drie zorginstellingen die zich richten op gehandicaptenzorg.

Lees meer

Ctac

Ctac is een warme organisatie die hard werkt aan een diverse en inclusieve werkvloer. Door informatiesessies, mentorprogramma's en meet-and-greets te organiserten, creëert Ctac kansen voor professionals met een vluchtelingenachtergrond.

Lees meer

Bunchmark

Bunchmark is een innovatief HR bureau gericht op ontwikkeling van mensen en organisaties. Bunchmark helpt de Refugee Talent Hub (gratis) om het beste uit de medewerkers en teams te halen zodat wij succesvol kunnen zijn en onze groeistrategie kunnen waarmaken.

Lees meer

Roland Berger

Roland Berger is sinds 2022 partner van Refugee Talent Hub en heeft een vliegende start gemaakt. Met deze gerenommeerde strategy consultant werken we samen op het gebied van opleidings- en baankansen voor studenten met vluchtverleden, strategy trainees en staf functies.

Lees meer

OchtendMensen

De jonge adviseurs van OchtendMensen delen kennis, energie, ervaring en hun netwerk met statushouders via mentortrajecten en workshops.

Lees meer

Essent

Energieleverarcier Essent is partner sinds 2020 en ondersteunt talenten met een vluchtelingenachtergrond in de richting van betaald werk via frequente mentorprogramma's. Essent medewerkers delen via deze weg hun kennis, kunde en netwerk.

Lees meer

Leen Bakker Kwantum

Woonwinkels Leen Bakker en Kwamtum werken samen met Refugee Talent Hub sinds 2022 en bieden kansen in de winkels, magazijnen en op het hoofdkantoor.

Lees meer

Triodos

Triodos Bank is opgericht vanuit de overtuiging dat geld positieve veranderkracht heeft. Samen werken we aan het vergroten van kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt voor mensen met een vluchtelingenachtergrond. We organiseren mentorprogramma's, meet-and-greets en inspiratiesessies.

Lees meer

ANWB

The Royal Dutch Touring Club ANWB, known simply as ANWB, is a travelers' association in the Netherlands, supporting all modes of travel.

Lees meer

TAUW

Samen met TAUW organiseert Refugee Talent Hub recruitment events, met als doel het aannemen van talenten met een vluchtelingenachtergrond. Daarnaast werken we samen om het draagvlak te versterken en enthousiasme binnen TAUW te vergroten voor het werken met talenten met een vluchtelingenachtergrond

Lees meer

Sociaal partners

Hieronder staat een korte beschrijving van wat we doen met elke partner.
Wilt u ook een partner worden?

Word een partner

Boost Amsterdam

BOOST is een ontmoetingsplek in Amsterdam Oost waar vluchtelingen en buurtbewoners samen werken aan integratie. Het kantoor van de Refugee Talent Hub is gevestigd in BOOST.

Lees meer

New Bees

NewBees matcht nieuwkomers met traineeships bij lokale ondernemers en organisaties, waarbij talent en gelijkwaardigheid centraal staan. NewBees en de Refugee Talent Hub werken (oa) samen aan kansen voor 100 statushouders in Gelderland.

Lees meer

New Dutch Connections

New Dutch Connections inspireert en motiveert jonge vluchtelingen om opnieuw in zichzelf te geloven door ze te koppelen aan bedrijven, coaches en maatjes. NDC en de Refugee Talent Hub werken (oa) samen in CodeMasters trajecten: vluchtelingen leren coderen in tien weken.

Lees meer

UAF

Het UAF ondersteunt hoogopgeleide vluchtelingen bij studie en werk. UAF en de Refugee Talent Hub verwijzen actief kandidaten door naar elkaar, en werken oa nauw samen als het gaat om kansen voor tandartsen.

Lees meer

Stichting Mano

Stichting Mano helpt kwetsbare Rotterdammers mee te doen in de samenleving. Stichting Mano en de Refugee Talent Hub zoeken de samenwerking als het gaat om Rotterdamse kansen.

Lees meer

Welcome App

De Welcome App is een platform waar al het aanbod voor nieuwkomers samenkomt en contact tussen nieuwkomers en lokale organisaties / initiatieven / individuen tot stand komt. Alle activiteiten van de Refugee Talent Hub verschijnen ook op de Welcome App.

Lees meer

Tent Partnership for Refugees

The Tent Partnership for Refugees is mobilizing the private sector to improve the lives and livelihoods of 30 million refugees around the globe. The Refugee Talent Hub is preferred implementing partner of Tent Partnership for Refugees in The Netherlands.

Lees meer

Forward incubator

At Forward Incubator we believe in the talent of newcomers and their potential to build bridges. That is why we empower newcomers to launch their businesses. The Refugee Talent Hub and Forward Incubator promote each others activities amongst newcomers.

Lees meer

Vrije Universiteit Amsterdam

De VU verbindt de kennis van wetenschappers, beleidsmakers, maatschappelijke partners en vluchtelingen in de Refugee Academy. De Refugee Talent Hub werkt samen met de Refugee Academy en elk jaar zijn er stagemogelijkheden voor VU-studenten bij de Refugee Talent Hub.

Lees meer

Hack Your Future

HackYourFuture is een programmeeropleiding voor vluchtelingen, waarmee zij zich tijdens hun beginperiode in Nederland in zes maanden tijd kunnen omscholen tot programmeur. HackYourFuture en de Refugee Talent Hub brengen elkaars activiteiten onder de aandacht bij nieuwkomers.

Lees meer

Education for You

Edu4u zet zich met onderwijs op maat in voor de toekomst van nieuwkomers in Nederland. Edu4You brengt kansen van de Refugee Talent Hub onder de aandacht van studenten met een vluchtelingenachtergrond - vooral als het gaat om stages.

Lees meer

Vluchtelingenwerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. VluchtelingenWerk Nederland is een van de founding partners van de Refugee Talent Hub; we werken veel samen en versterken elkaars activiteiten waar mogelijk.

Lees meer

Talents for the Netherlands

Talents for the Netherlands heeft als missie bedrijven toegang te geven tot hoogwaardig arbeidspotentieel dat door hun achtergrond als vluchteling veelal buiten de reguliere arbeidsmarkt valt. Talents for the Netherlands en de Refugee Talent Hub brengen elkaars activiteiten onder de aandacht van nieuwkomers.

Lees meer

Universiteit Utrecht

De HU en UU werken aan kennisvermeerdering op het gebied van bevorderen van duurzame arbeidsparticipatie van vluchtelingen, onder andere blijkend uit de aanstelling van bijzonder lector Leendert de Bell op dit thema. De Refugee Talent Hub werkt nauw met de UU/HU samen.

Lees meer

Impact Matters

Impact matters verbindt ideële organisaties met professionals. Zo ook voor de Refugee Talent Hub: een aantal Salesforce professionals helpt ons met de verdere verbetering van onze back office.

Lees meer

Netwerk pro

Netwerkpro is een een sociale onderneming die zich richt op het verbeteren van de professionele positie van vrouwen. Netwerkpro en de Refugee Talent Hub brengen elkaars activiteiten onder de aandacht van vrouwelijke nieuwkomers.

Lees meer

COA

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor de opvang van asielzoekers in Nederland. Het COA en de Refugee Talent Hub verzorgen samen werkbezoeken voor 500 kansrijke asielzoekers.

Lees meer

BrandedU

BrandedU personal branding institute is an empowering ecosystem for high potential professional women (25-40y) to grow, get inspired and connect with likeminded women so they advance in their careers and increase their leadership capabilities. BrandedU provides valuable support for female refugee talent in the various events of the Refugee Talent Hub.

Lees meer

Het Twenteportaal

Het Twenteportaal is een online platform voor werkgevers. Het Twenteportaal wil samen met de klanten, die zij liever partners noemen, sociaal ondernemen makkelijker én leuker maken. In de regio Twente, werken The Refugee Talent Hub en Het Twenteportaal samen.

Lees meer

Gemeente

Gemeenten begeleiden statushouders naar werk. De Refugee Talent Hub werkt daarin met veel gemeenten samen - onder andere de Gemeente Amsterdam.

Lees meer

Maratan

Maratan is een social impact startup gericht op het voorzien in de behoeften van bedrijven van het aantrekken en binden van betrouwbaar en getalenteerd personeel. De missie van Maratan is om op een duurzame manier bedrijven te voorzien van betrouwbaar getalenteerd personeel en tegelijkertijd sociale impact te creëren door mensen aan werk te helpen.

Lees meer

Pharos

Pharos is een landelijk expertisecentrum dat bijdraagt aan het terugdringen van grote gezondheidsverschillen. Dat doen zij door nationale en internationale kennis (wetenschappelijke kennis, praktijkkennis van zorgverleners, beleidsmakers en andere professionals) te verzamelen, te verrijken en te delen. Met de training 'Statushouders gezond aan het werk' kunnen partners van Refugee Talent Hub trainingen krijgen over begeleiding voor duurzame arbeidsparticipatie in het kader van gezondheid statushouders.

Lees meer