Verhalen

Regelmatig doen wij verslag van evenementen of andere werktrajecten van Refugee Talent Hub en schrijven wij over onderwerpen die wij belangrijk vinden. Een verzameling van deze verhalen is hier te vinden.

Verhalen

Regelmatig doen wij verslag van evenementen of andere werktrajecten van Refugee Talent Hub en schrijven wij over onderwerpen die wij belangrijk vinden. Een verzameling van deze verhalen is hier te vinden.

22 februari 2024

Succesverhaal: Maak kennis met Gul Zman

Maak kennis met Gul Zman. Gul komt uit Pakistan en werkt voor PepsiCo. Zo’n vier jaar geleden kwam Gul Zman naar Nederland. Via een werkervaringstraject van Refugee Talent Hub en (…)

16 februari 2024

24-weken-eis geschrapt: werkgevers ontdekken nieuwe mogelijkheden

Onlangs is de 24-weken-eis voor asielzoekers officieel geschrapt. Deze regel, waardoor asielzoekers slechts 24 weken in het jaar mochten werken, vormde een van de grootste obstakels voor een snelle integratie (…)

8 februari 2024

Zoek iets dat echt bij je past en ga er dan voor!

Een gesprek met mooie woorden over en weer. Onlangs ontmoette ik Sahar en Dave, die samen het Women Mentoring Program van ManpowerGroup hebben doorlopen. De vastberaden Sahar, op zoek naar (…)

2 februari 2024

Inburgering in 2023: knelpunten, maar ook succesverhalen

Nederland heeft sinds 1 januari 2022 een nieuwe inburgeringswet. In deze wet is een belangrijke rol weggelegd voor gemeenten, die statushouders en gezinsmigranten ondersteunt en begeleidt naar een passende leerroute. (…)

19 januari 2024

Positieve Psychologie: 'Elevation'

Als je getuige bent van iemand die iets goeds doet voor zijn of haar omgeving, kan dit jou ook inspireren tot het doen van goede daden. In de wetenschappelijke literatuur (…)

12 januari 2024

Meer dan alleen een mentor

De in Jemen geboren Mohammed Al-rawhani en de bij Sweco werkende Jorrit Kootstra meldden zich beiden aan voor het mentorprogramma van Sweco. De één om zijn kansen op de Nederlandse (…)

21 december 2023

2023: mooie resultaten maar grotere ambities

“Vluchtelingen zijn professionals die toevallig ergens anders geboren zijn”, bij Refugee Talent Hub roepen we dit al tijden. Niet per se de boodschap die nu top of mind lijkt te (…)

15 december 2023

Inspirerend voorbeeld: Meierijstad (Noord-Brabant)

Kleinschalige opvang, vanaf dag 1 integreren en nieuwkomers betrekken bij activiteiten in hun omgeving. Een inspirerend verhaal over hoe het ook kan - en hoe iedereen in de samenleving sámen (…)

Zoek verhaal

Ben je op zoek naar een verhaal over een bepaalde partner of een specifieke activiteit? Zoek hier je verhaal met een trefwoord.