• January 23rd 2024
  • 13:00‐16:00
  • Utrecht
  • ANWB
  • Closed

ANWB Wegenwacht zoekt technici

Onze partner ANWB zoekt mensen om aan de slag te gaan als accu service monteur bij de Wegenwacht.

Zeg je ANWB dan zeg je ook Wegenwacht. Per jaar lost de ANWB Wegenwacht 1.250.000 pechgevallen op.

Elke dag staan onze wegenwachten en accu service monteurs door heel Nederland paraat om ANWB leden te helpen met starten, het vervangen van accu’s of banden, het repareren van dynamo’s en heel veel andere technische ongemakken.

Jij bent een van de bijna 1000 wegenwachten in Nederland! En je werkt samen met collega’s van andere afdelingen, bijvoorbeeld onze planners of medewerkers van de Alarmcentrale. Hoewel je vaak zelfstandig op pad bent, voel je je dus eigenlijk nooit alleen. Natuurlijk is er ook jouw regionale team op je vaste thuisbasis. Daar stallen we onze auto’s en kom je collega’s tegen bij de koffieautomaat. Via Talks – onze interne social media – heb je contact met collega’s in het hele land en blijf je op de hoogte van alle ins en outs in de wereld van de Wegenwacht.

Over de banen

Als accu service monteur houd jij je vooral bezig met het:

● Testen en vervangen van accu’s

● Wisselen van banden

● Helpen van ANWB-leden die hun sleutels in de auto hebben laten liggen

● Je werkt in wisseldiensten tussen 7.00 uur en 22.00 uur aan de meest voorkomende pechgevallen. Dat betekent dat je dag- en avonddiensten draait, maar ook de helft van alle weekenden en feestdagen werkzaam bent.

Een lekke band of een auto die niet start door accuproblemen, hartstikke vervelend natuurlijk. Maar gelukkig ben jij al onderweg met jouw compleet uitgeruste accu-service auto. Met zo’n 14 nieuwe accu’s, een imposante startinstallatie, verschillende reparatiesets en een universeel reservewiel verhelp jij de meest voorkomende pechgevallen. Daarbij gebruik je je technische en sociale skills. Je helpt mensen graag en met plezier beantwoord je alle vragen. Als accu service monteur ben je constant onderweg en werk je steeds in een andere omgeving. Geen werkdag is hetzelfde en je werkt zelfstandig met veel vrijheid.

Een automonteur van ANWB verhelpt technische storingen snel, inventief en definitief zodat onze leden weer veilig op weg kunnen.

● Hierdoor moet niet alleen je technische kennis op niveau zijn maar ook je sociale vaardigheden. Je bent steun en toeverlaat voor mensen met pech of problemen

● Je werkt volgens roosterdienst (doordeweeks en weekend)

● Afhankelijk van je vaardigheden kijken we waar je binnen de Wegenwacht organisatie zou kunnen starten. Het zou kunnen zijn dat je bijvoorbeeld start bij ons Service Centrum. Zodra we het er wederzijds over eens zijn dat je klaar bent de weg op te gaan, kan je met een dienstauto de weg op.

In deze functie kun je je doorontwikkelen naar de functie van Wegenwacht of leermeester. ANWB biedt hiervoor allerlei interne opleidingen.

Over de speeddate

Deze activiteit vindt plaats in Utrecht. Je krijgt een rondleiding en ervaart de werksfeer van ANWB. Na een korte presentatie over het werk van de Wegenwacht en een koffiepauze, beginnen de speeddates. Je spreekt medewerkers van ANWB en krijgt de gelegenheid om wat meer te vertellen over jezelf.

Als ANWB en jij zelf enthousiast zijn, word je uitgenodigd om een keer met een collega mee te rijden en aansluitend een tweede gesprek. Geschikte kandidaten kunnen snel daarna aan het werk bij ANWB; het doel is dat de eerste mensen in maart 2024 starten.

Wat we vragen

● Je bent bij voorkeur in het bezit van je Rijbewijs B

● Je vindt het werken in wisseldiensten, weekenden en feestdagen geen probleem

● Bij voorkeur heb je in je land van herkomst technische werkervaring opgedaan

● Je hebt geduld en sterke sociale vaardigheden

● Je hebt minimaal taalniveau B1 In het Nederlands of Engels en je bent bereid om te werken aan je Nederlandse taal.

● Je woont in één van de volgende provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland of Utrecht

Praktische informatie

● Er is een verplichte online prep-sessie voor de speeddate op 17 januari van 14:00 uur tot 15:00 uur

● Upload een geüpdatet CV naar je Refugee Talent Hub account met je huidige NL en EN taal niveau

● De speeddate is op dinsdag 23 januari van 13:00 uur tot 16:00 uur

● Reiskosten worden vergoed

Ben je geïnteresseerd en wil je meedoen aan de speeddate ANWB wegenwacht? Schrijf je zo snel mogelijk in. En doe het zeker voor de deadline van 5 januari.