Partners

Corporate partners

De Refugee Talent Hub werkt nauw samen met een groot en groeiend aantal werkgevers. Hieronder staat per partner kort beschreven wat we met hen doen. Ook partner worden? Lees hier meer of neem contact met ons op.

Accenture

Founding partner met tientallen vluchtelingen in dienst. Detachering van twee medewerkers bij de Refugee Talent Hub. Volop gezamenlijke activiteiten.

FrieslandCampina

Kansen op werk voor vluchtelingen in de fabrieken van FrieslandCampina door het hele land, en op het hoofdkantoor in Amersfoort.

Rabobank

Zeer actieve partner van de Refugee Talent Hub. Ruim 40 vluchtelingen aangenomen, de ambitie is 60 voor de zomer van 2021.

KPMG

Partner sinds 2017. Onder andere onderdeel van de Finance Academy, in samenwerking met EY, Adyen en Rabobank.

Ministerie van BZK

De eerste zes statushouders zijn gestart als IT-er in 2019. Een tweede wervingsronde loopt, dit keer niet alleen gericht op IT-ers.

Arcadis

Partner van het eerste uur. Meerdere edities van een intensief werkervaringsprogramma in samenwerking met de Refugee Talent Hu en New Dutch Connections.

Baker McKenzie

Juridisch partner sinds de oprichting van de Refugee Talent Hub; gratis dienstverlening.

Nationale Postcode Loterij

Financier bij de oprichting van de Refugee Talent Hub. Diverse vluchtelingen in dienst. In 2021 financier van activiteiten van de Refugee Talent Hub voor goede doelen. Hosting van diverse evenementen van de Refugee Talent Hub.

Vistra

Administratief partner sinds de oprichting van de Refugee Talent Hub; gratis dienstverlening.

EY

Deelnemer aan de Finance Academy in samenwerking met Rabobank, KPMG en Adyen. Mentortraject voor vrouwelijke vluchtelingen en een-op-een adviesuurtjes voor vluchtelingen.

ManpowerGroup

Versterking van elkaars doelstellingen op het gebied van werk voor vluchtelingen; kennisuitwisseling en doorverwijzing. Inhoudelijke bijdrage aan het magazine WERK in 2020.

Van Oord

Kansen op werk (stages en banen) in de projecten van Van Oord en op de kantoren in Rotterdam en Gorinchem. Meet & Greets en masterclasses.

Unilever

Twee keer per jaar werving van stagiairs met vluchtelingenachtergrond. Per januari 2021 ook coachingtrajecten, een-op-een adviesuurtjes voor vluchtelingen en andere vrijwilligersactiviteiten van medewerkers.

EBN

Meerdere bijeenkomsten en mentortrajecten met als doel vluchtelingen met interesse in de energietransitie een stap dichterbij werk te brengen.

180 Amsterdam

Enthousiasmering van de Amsterdamse creatieve sector om (net als 180 Amsterdam zelf) vluchtelingen in dienst te nemen. Mentorprogramma en gezamenlijke organisatie van activiteiten zoals een meet-and-greet, een recruitment event met creatieve partners en een portfolio night.

Gasunie

Een-op-een adviesuurtjes en andere activiteiten om vluchtelingen met interesse in energie en techniek een stap dichterbij werk te brengen.

ABN AMRO

Actieve partner met tientallen vluchtelingen in dienst. Meerdere speeddatesessies voor vluchtelingen per jaar, versterking van elkaars doelstellingen op het gebied van vluchtelingen en werk.

Achmea

Partner sinds 2017. Meerdere bijeenkomsten met als doel vluchtelingen een stap dichterbij werk te brengen. In 2021 ook een mentortraject.

Microsoft

Partner sinds 2017. Meerdere LinkedIn-workshops voor vluchtelingen. Succesvolle editie van de Azure Academy in 2019; een tweede en uitgebreidere editie loopt in 2020 / 2021. Doel: vluchtelingen opleiden in Azure en plaatsen bij werkgevers.

TenneT

Meet & Greet in 2019 met daaropvolgend banen / werkervaringsplaatsen voor negen vluchtelingen. Programmeercursus van tien weken voor een groep statushouders. Actief pleitbezorger voor netwerkpartners om ook statushouders aan te nemen.

VodafoneZiggo

Gezamenlijke organisatie van een programmeercursus van tien weken voor een groep vluchtelingen. Verkennen van kansen op werk op de kantoren in Groningen en Utrecht.

Nationale Nederlanden

Kansen op werk voor (in eerste instantie) IT-talent op het hoofdkantoor in Den Haag.

Signify

Werving & selectie van kandidaten voor 8 tot 10 plaatsen in het Signify Werkervaringsprogramma; start dienstverband begin 2021.

Human Office

Volledige inrichting van het kantoor van de Refugee Talent Hub, kosteloos. Van computerschermen tot prullenbak.

Ministerie van SZW

Werving, selectie en begeleiding van drie tot zes statushouders in 2021.

Ikea

Werving en selectie van medewerkers met vluchtelingenachtergrond voor alle Ikea stores in Nederland; doel is 150 mensen in drie jaar tijd.

SWECO

Werving en selectie van medewerkers met een vluchtelingenachtergrond. Activiteiten om technische professionals dichterbij werk te brengen.

TomTom

Werving en selectie van medewerkers met een vluchtelingenachtergrond, kennisdeling over (werken in de) IT.

Hoogwegt

Kennisdeling en kansen op werk in de zuivelindustrie.

Royal HaskoningDHV

Kansen op werk voor vluchtelingen met een technische achtergrond of een achtergrond in digital / IT, en technici.

Prowareness

Gratis trainingen en coaching voor statushouders, op het gebied van agile werken.

SPIE

Kansen op werk voor vluchtelingen op het gebied van IT en techniek.

Netflix

Kansen op werk voor vluchtelingen met een corporate achtergrond in verschillende vakgebieden. Verkenning van mogelijkheden voor een juridisch programma.

PepsiCo

Ambitieuze partner die naast een sterke inzet op diversiteit, gelijke behandeling en inclusie volop recruitment events organiseert voor haar Benelux hoofkantoor en 3 fabrieken in Nederland.

SAP

Kansen op werk voor IT-ers; kennisdeling en samenwerking met andere partners in het netwerk van de Refugee Talent Hub.

Amazon

Gezamenlijk opleiden van groepen vluchtelingen in Amazon Web Services (inclusief certificaat) waarmee hun kansen op werk aanzienlijk vergroot worden.

Pon

Pon is een prachtig Nederlands internationaal opererend familiebedrijf met kansen voor Refugee Talent in één van de volgende vijf clusters: Automotive, Bikes, Equipment & Power Systems, Industrial Mobility en Agricultural products & services.

G-Star

Iconisch Denim Merk dat volop inzet op vakmanschap en innovatie. Kansen voor Refugee Talent op het gebied van IT en Retail.

Maatschappelijke partners

Naast de corporate partners zijn er onze maatschappelijke partners: organisaties in hetzelfde werkveld waar wij graag en veel mee samenwerken. Hieronder staat wie ze zijn en wat ze doen.

Boost Amsterdam

BOOST is een ontmoetingsplek in Amsterdam Oost waar vluchtelingen en buurtbewoners samen werken aan integratie. Het kantoor van de Refugee Talent Hub is gevestigd in BOOST.

New Bees

NewBees matcht nieuwkomers met traineeships bij lokale ondernemers en organisaties, waarbij talent en gelijkwaardigheid centraal staan. NewBees en de Refugee Talent Hub werken (oa) samen aan kansen voor 100 statushouders in Gelderland.

New Dutch Connections

New Dutch Connections inspireert en motiveert jonge vluchtelingen om opnieuw in zichzelf te geloven door ze te koppelen aan bedrijven, coaches en maatjes. NDC en de Refugee Talent Hub werken (oa) samen in CodeMasters trajecten: vluchtelingen leren coderen in tien weken.

UAF

Het UAF ondersteunt hoogopgeleide vluchtelingen bij studie en werk. UAF en de Refugee Talent Hub verwijzen actief kandidaten door naar elkaar, en werken oa nauw samen als het gaat om kansen voor tandartsen.

Stichting Mano

Stichting Mano helpt kwetsbare Rotterdammers mee te doen in de samenleving. Stichting Mano en de Refugee Talent Hub zoeken de samenwerking als het gaat om Rotterdamse kansen.

Welcome App

De Welcome App is een platform waar al het aanbod voor nieuwkomers samenkomt en contact tussen nieuwkomers en lokale organisaties / initiatieven / individuen tot stand komt. Alle activiteiten van de Refugee Talent Hub verschijnen ook op de Welcome App.

Tent Partnership for Refugees

The Tent Partnership for Refugees is mobilizing the private sector to improve the lives and livelihoods of 30 million refugees around the globe. The Refugee Talent Hub is preferred implementing partner of Tent Partnership for Refugees in The Netherlands.

Forward incubator

At Forward Incubator we believe in the talent of newcomers and their potential to build bridges. That is why we empower newcomers to launch their businesses. The Refugee Talent Hub and Forward Incubator promote each others activities amongst newcomers.

Vrije Universiteit Amsterdam

De VU verbindt de kennis van wetenschappers, beleidsmakers, maatschappelijke partners en vluchtelingen in de Refugee Academy. De Refugee Talent Hub werkt samen met de Refugee Academy en elk jaar zijn er stagemogelijkheden voor VU-studenten bij de Refugee Talent Hub.

Hack Your Future

HackYourFuture is een programmeeropleiding voor vluchtelingen, waarmee zij zich tijdens hun beginperiode in Nederland in zes maanden tijd kunnen omscholen tot programmeur. HackYourFuture en de Refugee Talent Hub brengen elkaars activiteiten onder de aandacht bij nieuwkomers.

Education for You

Edu4u zet zich met onderwijs op maat in voor de toekomst van nieuwkomers in Nederland. Edu4You brengt kansen van de Refugee Talent Hub onder de aandacht van studenten met een vluchtelingenachtergrond - vooral als het gaat om stages.

Vluchtelingenwerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. VluchtelingenWerk Nederland is een van de founding partners van de Refugee Talent Hub; we werken veel samen en versterken elkaars activiteiten waar mogelijk.

Talents for the Netherlands

Talents for the Netherlands heeft als missie bedrijven toegang te geven tot hoogwaardig arbeidspotentieel dat door hun achtergrond als vluchteling veelal buiten de reguliere arbeidsmarkt valt. Talents for the Netherlands en de Refugee Talent Hub brengen elkaars activiteiten onder de aandacht van nieuwkomers.

Talent voor Transitie

Talent voor Transitie verbindt jonge talenten aan elkaar en aan organisaties met behoefte aan durf en experimenteerkracht in de energietransitie. Talent voor Transitie en de Refugee Talent Hub hebben samen het programma Divers Transitietalent opgericht, voor statushouders die aan de slag willen bij energiebedrijven.

Universiteit Utrecht

De HU en UU werken aan kennisvermeerdering op het gebied van bevorderen van duurzame arbeidsparticipatie van vluchtelingen, onder andere blijkend uit de aanstelling van bijzonder lector Leendert de Bell op dit thema. De Refugee Talent Hub werkt nauw met de UU/HU samen.

Impact Matters

Impact matters verbindt ideële organisaties met professionals. Zo ook voor de Refugee Talent Hub: een aantal Salesforce professionals helpt ons met de verdere verbetering van onze back office.

Netwerk pro

Netwerkpro is een een sociale onderneming die zich richt op het verbeteren van de professionele positie van vrouwen. Netwerkpro en de Refugee Talent Hub brengen elkaars activiteiten onder de aandacht van vrouwelijke nieuwkomers.

COA

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor de opvang van asielzoekers in Nederland. Het COA en de Refugee Talent Hub verzorgen samen werkbezoeken voor 500 kansrijke asielzoekers.

Akteos

Cultuurverschillen op de werkvloer? Akteos geeft trainingen voor interculturele communicatie, management en internationaal zakendoen, en is op dat gebied de preferred partner van de Refugee Talent Hub.

BrandedU

BrandedU personal branding institute is an empowering ecosystem for high potential professional women (25-40y) to grow, get inspired and connect with likeminded women so they advance in their careers and increase their leadership capabilities. BrandedU provides valuable support for female refugee talent in the various events of the Refugee Talent Hub.

Het Twenteportaal

Het Twenteportaal is een online platform voor werkgevers. Het Twenteportaal wil samen met de klanten, die zij liever partners noemen, sociaal ondernemen makkelijker én leuker maken. In de regio Twente, werken The Refugee Talent Hub en Het Twenteportaal samen.

Gemeente

Gemeenten begeleiden statushouders naar werk. De Refugee Talent Hub werkt daarin met veel gemeenten samen - onder andere de Gemeente Amsterdam.