Partners

Corporate partners

De Refugee Talent Hub werkt nauw samen met een groot en groeiend aantal werkgevers. Hieronder staat per partner kort beschreven wat we met hen doen. Ook partner worden? Lees hier meer of neem contact met ons op.

Accenture

Founding partner met tientallen vluchtelingen in dienst. Detachering van twee medewerkers bij de Refugee Talent Hub. Volop gezamenlijke activiteiten.

FrieslandCampina

Kansen op werk voor vluchtelingen in de fabrieken van FrieslandCampina door het hele land, en op het hoofdkantoor in Amersfoort.

Rabobank

Zeer actieve partner van de Refugee Talent Hub. Ruim 40 vluchtelingen aangenomen, de ambitie is 60 voor de zomer van 2021.

Booking.com

Partner sinds 2017. Meerdere edities van traineeships voor IT-talent, mentortrajecten, webinars en masterclasses.

KPMG

Partner sinds 2017. Onder andere onderdeel van de Finance Academy, in samenwerking met EY, Adyen en Rabobank.

Essent

Op zoek naar monteurs en ander (technisch en niet technisch) talent, voor de verdere versterking van de energietransitie. Mentortrajecten in 2020.

Ministerie van BZK

De eerste zes statushouders zijn gestart als IT-er in 2019. Een tweede wervingsronde loopt, dit keer niet alleen gericht op IT-ers.

Allego

Kansen op werk voor technici en IT-ers op het kantoor in Arnhem.

Vopak

Partner sinds 2017. Diverse bijeenkomsten met vluchtelingen en mentortrajecten.

Arcadis

Partner van het eerste uur. Meerdere edities van een intensief werkervaringsprogramma in samenwerking met de Refugee Talent Hu en New Dutch Connections.

Baker McKenzie

Juridisch partner sinds de oprichting van de Refugee Talent Hub; gratis dienstverlening.

Nationale Postcode Loterij

Financier bij de oprichting van de Refugee Talent Hub. Diverse vluchtelingen in dienst. Op dit moment financier van activiteiten van de Refugee Talent Hub voor goede doelen.

Vistra

Administratief partner sinds de oprichting van de Refugee Talent Hub; gratis dienstverlening.

EY

Deelnemer aan de Finance Academy in samenwerking met Rabobank, KPMG en Adyen. Mentortraject voor vrouwelijke vluchtelingen en een-op-een adviesuurtjes voor vluchtelingen.

ManpowerGroup

Versterking van elkaars doelstellingen op het gebied van werk voor vluchtelingen; kennisuitwisseling en doorverwijzing. Inhoudelijke bijdrage aan het magazine WERK in 2020.

Van Oord

Kansen op werk (stages en banen) in de projecten van Van Oord en op de kantoren in Rotterdam en Gorinchem. Meet & Greets en masterclasses.

Unilever

Twee keer per jaar werving van stagiairs met vluchtelingenachtergrond. Per januari 2021 ook coachingtrajecten, een-op-een adviesuurtjes voor vluchtelingen en andere vrijwilligersactiviteiten van medewerkers.

EBN

Meerdere bijeenkomsten en mentortrajecten met als doel vluchtelingen met interesse in de energietransitie een stap dichterbij werk te brengen.

Spie

Verkennen van mogelijkheden voor samenwerking. Doel: verzilveren van kansen op werk in de techniek.

180 Amsterdam

Enthousiasmering van de Amsterdamse creatieve sector om (net als 180 Amsterdam zelf) vluchtelingen in dienst te nemen. Gezamenlijke organisatie van een groot evenement bij de Nationale Postcode Loterij in 2019.

Gasunie

Een-op-een adviesuurtjes en andere activiteiten om vluchtelingen met interesse in energie en techniek een stap dichterbij werk te brengen.

ABN AMRO

Actieve partner met tientallen vluchtelingen in dienst. Meerdere speeddatesessies voor vluchtelingen per jaar, versterking van elkaars doelstellingen op het gebied van vluchtelingen en werk.

Achmea

Partner sinds 2017. Meerdere bijeenkomsten met als doel vluchtelingen een stap dichterbij werk te brengen. In 2021 ook een mentortraject.

Adyen

Meerdere bijeenkomsten voor vluchtelingen (oa LinkedIn-advies), deelname aan de Finance Academy in samenwerking met de Rabobank, KPMG en EY.

Microsoft

Partner sinds 2017. Meerdere LinkedIn-workshops voor vluchtelingen. Succesvolle editie van de Azure Academy in 2019; een tweede en uitgebreidere editie loopt in 2020 / 2021. Doel: vluchtelingen opleiden in Azure en plaatsen bij werkgevers.

TenneT

Meet & Greet in 2019 met daaropvolgend banen / werkervaringsplaatsen voor negen vluchtelingen. Programmeercursus van tien weken voor een groep statushouders. Actief pleitbezorger voor netwerkpartners om ook statushouders aan te nemen.

VodafoneZiggo

Gezamenlijke organisatie van een programmeercursus van tien weken voor een groep vluchtelingen. Verkennen van kansen op werk op de kantoren in Groningen en Utrecht.

Dental Care Professionals

Gezamenlijke werving en selectie van tandartsen (in opleiding) voor praktijken in het netwerk van DCP.

Nationale Nederlanden

Kansen op werk voor (in eerste instantie) IT-talent op het hoofdkantoor in Den Haag.

Signify

Werving & selectie van kandidaten voor 8 tot 10 plaatsen in het Signify Werkervaringsprogramma; start dienstverband begin 2021.

Human Office

Volledige inrichting van het kantoor van de Refugee Talent Hub, kosteloos. Van monitor tot prullenbak.

Ministerie van SZW

Werving, selectie en begeleiding van drie tot zes statushouders in 2021.

Ikea

Werving en selectie van medewerkers met vluchtelingenachtergrond voor alle Ikea stores in Nederland; doel is 150 mensen in drie jaar tijd.

SWECO

Werving en selectie van medewerkers met een vluchtelingenachtergrond. Activiteiten om technische professionals dichterbij werk te brengen.

TomTom

Werving en selectie van medewerkers met een vluchtelingenachtergrond, kennisdeling over (werken in de) IT.

Naast de corporate partners zijn er onze maatschappelijke partners: organisaties in hetzelfde werkveld waar wij graag en veel mee samenwerken. Hieronder staat wie ze zijn en wat ze doen.