Partners

Corporate partners

De Refugee Talent Hub werkt nauw samen met een groot en groeiend aantal werkgevers. Hieronder staat per partner kort beschreven wat we met hen doen. Ook partner worden? Lees hier meer of neem contact met ons op.

Accenture

Founding partner met tientallen vluchtelingen in dienst. Detachering van twee medewerkers bij de Refugee Talent Hub. Volop gezamenlijke activiteiten.

FrieslandCampina

Kansen op werk voor vluchtelingen in de fabrieken van FrieslandCampina door het hele land, en op het hoofdkantoor in Amersfoort.

Rabobank

Zeer actieve partner van de Refugee Talent Hub; al 60 vluchtelingen aangenomen. De ambitie is 50 vluchtelingen voor de komende jaren, met de focus op bloei en behoud van alle medewerkers met een vluchtelingachtergrond.

KPMG

Partner sinds 2017. Onder andere onderdeel van de Finance Academy, in samenwerking met EY, Nationale Nederlanden en Rabobank.

Ministerie van BZK

De eerste zes statushouders zijn gestart als IT-er in 2019. Een tweede wervingsronde loopt, dit keer niet alleen gericht op IT-ers.

Arcadis

Partner van het eerste uur. Meerdere edities van een intensief werkervaringsprogramma in samenwerking met de Refugee Talent Hub en New Dutch Connections.

EY

Deelnemer aan de Finance Academy in samenwerking met Rabobank, KPMG en Adyen. Mentortraject voor vrouwelijke vluchtelingen en een-op-een adviesuurtjes voor vluchtelingen.

ManpowerGroup

Versterking van elkaars doelstellingen op het gebied van werk voor vluchtelingen; kennisuitwisseling en doorverwijzing. Inhoudelijke bijdrage aan het magazine WERK in 2020.

Van Oord

Kansen op werk (stages en banen) in de projecten van Van Oord en op de kantoren in Rotterdam en Gorinchem. Meet & Greets en masterclasses.

Unilever

Twee keer per jaar werving van stagiairs met vluchtelingenachtergrond. Per januari 2021 ook coachingtrajecten, een-op-een adviesuurtjes voor vluchtelingen en andere vrijwilligersactiviteiten van medewerkers.

EBN

Meerdere bijeenkomsten en mentortrajecten met als doel vluchtelingen met interesse in de energietransitie een stap dichterbij werk te brengen.

180 Amsterdam

Enthousiasmering van de Amsterdamse creatieve sector om (net als 180 Amsterdam zelf) vluchtelingen in dienst te nemen. Mentorprogramma en gezamenlijke organisatie van activiteiten zoals een meet-and-greet, een recruitment event met creatieve partners en een portfolio night.

ABN AMRO

Actieve partner met tientallen vluchtelingen in dienst. Meerdere speeddatesessies voor vluchtelingen per jaar, versterking van elkaars doelstellingen op het gebied van vluchtelingen en werk.

Achmea

Partner sinds 2017. Meerdere bijeenkomsten met als doel vluchtelingen een stap dichterbij werk te brengen. In 2021 ook een mentortraject.

Microsoft

Partner sinds 2017. Meerdere LinkedIn-workshops voor vluchtelingen. Succesvolle editie van de Azure Academy in 2019; een tweede en uitgebreidere editie loopt in 2020 / 2021. Doel: vluchtelingen opleiden in Azure en plaatsen bij werkgevers.

TenneT

Meet & Greet in 2019 met daaropvolgend banen / werkervaringsplaatsen voor negen vluchtelingen. Programmeercursus van tien weken voor een groep statushouders. Actief pleitbezorger voor netwerkpartners om ook statushouders aan te nemen.

VodafoneZiggo

Gezamenlijke organisatie van een programmeercursus van tien weken voor een groep vluchtelingen. Verkennen van kansen op werk op de kantoren in Groningen en Utrecht.

Nationale Nederlanden

Kansen op werk voor (in eerste instantie) IT-talent op het hoofdkantoor in Den Haag.

Signify

In 2022 een reeks (wervings)activiteiten uitvoeren in Nederland. Activiteiten omvatten sollicitatietrainingen, een meet & greet met managers, potentiële toekomstige collega's en recruiters, evenals een mentorprogramma.

IKEA

Werving en selectie van medewerkers met vluchtelingenachtergrond voor alle Ikea stores in Nederland; doel is 150 mensen in drie jaar tijd.

SWECO

Werving en selectie van medewerkers met een vluchtelingenachtergrond. Activiteiten om technische professionals dichterbij werk te brengen.

Hoogwegt

Kennisdeling en kansen op werk in de zuivelindustrie.

Royal HaskoningDHV

Kansen op werk voor vluchtelingen met een technische achtergrond of een achtergrond in digital / IT, en technici.

Prowareness

Gratis trainingen en coaching voor statushouders, op het gebied van agile werken.

PepsiCo

Ambitieuze partner die naast een sterke inzet op diversiteit, gelijke behandeling en inclusie volop recruitment events organiseert voor haar Benelux hoofkantoor en 3 fabrieken in Nederland.

SAP

Kansen op werk voor IT-ers; kennisdeling en samenwerking met andere partners in het netwerk van de Refugee Talent Hub.

Pon

Pon is een prachtig Nederlands internationaal opererend familiebedrijf met kansen voor Refugee Talent in één van de volgende vijf clusters: Automotive, Bikes, Equipment & Power Systems, Industrial Mobility en Agricultural products & services.

G-Star

Iconisch Denim Merk dat volop inzet op vakmanschap en innovatie. Kansen voor Refugee Talent op het gebied van IT en Retail.

TwynstraGudde

Deze talenten delen kennis, energie, skilling, consulting en netwerk met statushouders via (women) mentortrajecten en workshops.

SBM Offshore

Kansen voor statushouders met interesse in de energietransitie. En SBM Offshore deelt kennis, netwerk en ervaring via mentorprogramma's en workshops.

5Miles

5Miles biedt online training in digitale vaardigheden aan 100 vluchtelingen. Zij leren zelfstandig Excel, PowerPoint, Outlook, Power BI e.a., met een online coach ter ondersteuning.

Shell

Samenwerking in de opleiding van statushouders met intentie tot een betaalde baan.

Deloitte

Kansen voor statushouders in tax & legal, en voor kandidaten uit de Azure Academy.

Enexis

Enexis is een Nederlandse Netbeheerder die een cruciale rol speelt in de energietransitie. Focus van Refugee Talent activiteiten ligt op IT profielen.

NTT

Kansen op werk voor statushouders op het gebied van (IT) engineering, onder andere via een traineeship.

EQUANS

Voor deze grootste technische dienstverlener van Nederland werken wij samen op het gebied van baankansen voor engineers en monteurs.

Intertrust Group

Intertrust is een beursgenoteerd Nederlands trust- en ondernemingsbeheerbedrijf gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is vooral bekend om zijn fiduciaire diensten, waaronder belasting-, trust-, bedrijfsbeheer- en outsourcingprocessen.

Vitens

Samen met dit Nederlands waterleidingbedrijf organiseren we recruitment events, met als doel het aannemen van talenten met een vluchtelingenachtergrond. Daarnaast werken samen om de draagvlak te versterken en enthousiasme binnen Vitens te vergroten voor het werken met talenten met een vluchtelingenachtergrond

Ctac

Ctac is een Nederlands beursgenoteerd IT-bedrijf dat Microsoft- en SAP-systemen implementeert. Met de software worden bedrijfsprocessen zoals de inkoop en het voorraadbeheer aangestuurd.

Bunchmark

Bunchmark is een innovatief HR bureau gericht op ontwikkeling van mensen en organisaties. Bunchmark helpt de Refugee Talent Hub (gratis) om het beste uit de medewerkers en teams te halen zodat wij succesvol kunnen zijn en onze groeistrategie kunnen waarmaken.

Roland Berger

Roland Berger and Refugee Talent Hub will organize multiple trainings to share the comprehensive knowledge Roland Berger has on several topics, such as strategy consulting; data; or personal effectiveness. On top of this, Roland Berger is actively hiring talent from Refugee Talent Hubs talent pool through speed dates.

OchtendMensen

Deze talenten delen kennis, energie, ervaring en netwerk met statushouders via mentortrajecten en workshops.

Essent

Essent is een sociaal betrokken partner die middels een uitgebreid IT mentor programma invulling geeft aan haar maatschappelijke betrokkenheid richting Refugee Talents.

Leen Bakker Kwantum

Samen met dit Nederlandse woningingrichtingsbedrijf organiseren we recruitment events, met als doel het aannemen van talenten met een vluchtelingenachtergrond.

Ballast Nedam

Nederlands bouw- en ontwikkelbedrijf dat werkt aan een duurzame, innovatieve en veilige toekomst. Kansen voor engineers en monteurs.

Triodos

Deze maatschappelijk betrokken bank biedt mentoring, en kansen op werk aan finance en IT professionals.

ANWB

The Royal Dutch Touring Club ANWB, known simply as ANWB, is a travelers' association in the Netherlands, supporting all modes of travel.

LinkedIn

LinkedIn is a business and employment-focused social media platform that works through websites and mobile apps. It launched on May 5, 2003. It is now owned by Microsoft.

TAUW

TAUW is een Europees advies- en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving.

Maatschappelijke partners

Naast de corporate partners zijn er onze maatschappelijke partners: organisaties in hetzelfde werkveld waar wij graag en veel mee samenwerken. Hieronder staat wie ze zijn en wat ze doen.

Boost Amsterdam

BOOST is een ontmoetingsplek in Amsterdam Oost waar vluchtelingen en buurtbewoners samen werken aan integratie. Het kantoor van de Refugee Talent Hub is gevestigd in BOOST.

New Bees

NewBees matcht nieuwkomers met traineeships bij lokale ondernemers en organisaties, waarbij talent en gelijkwaardigheid centraal staan. NewBees en de Refugee Talent Hub werken (oa) samen aan kansen voor 100 statushouders in Gelderland.

New Dutch Connections

New Dutch Connections inspireert en motiveert jonge vluchtelingen om opnieuw in zichzelf te geloven door ze te koppelen aan bedrijven, coaches en maatjes. NDC en de Refugee Talent Hub werken (oa) samen in CodeMasters trajecten: vluchtelingen leren coderen in tien weken.

UAF

Het UAF ondersteunt hoogopgeleide vluchtelingen bij studie en werk. UAF en de Refugee Talent Hub verwijzen actief kandidaten door naar elkaar, en werken oa nauw samen als het gaat om kansen voor tandartsen.

Stichting Mano

Stichting Mano helpt kwetsbare Rotterdammers mee te doen in de samenleving. Stichting Mano en de Refugee Talent Hub zoeken de samenwerking als het gaat om Rotterdamse kansen.

Welcome App

De Welcome App is een platform waar al het aanbod voor nieuwkomers samenkomt en contact tussen nieuwkomers en lokale organisaties / initiatieven / individuen tot stand komt. Alle activiteiten van de Refugee Talent Hub verschijnen ook op de Welcome App.

Tent Partnership for Refugees

The Tent Partnership for Refugees is mobilizing the private sector to improve the lives and livelihoods of 30 million refugees around the globe. The Refugee Talent Hub is preferred implementing partner of Tent Partnership for Refugees in The Netherlands.

Forward incubator

At Forward Incubator we believe in the talent of newcomers and their potential to build bridges. That is why we empower newcomers to launch their businesses. The Refugee Talent Hub and Forward Incubator promote each others activities amongst newcomers.

Vrije Universiteit Amsterdam

De VU verbindt de kennis van wetenschappers, beleidsmakers, maatschappelijke partners en vluchtelingen in de Refugee Academy. De Refugee Talent Hub werkt samen met de Refugee Academy en elk jaar zijn er stagemogelijkheden voor VU-studenten bij de Refugee Talent Hub.

Hack Your Future

HackYourFuture is een programmeeropleiding voor vluchtelingen, waarmee zij zich tijdens hun beginperiode in Nederland in zes maanden tijd kunnen omscholen tot programmeur. HackYourFuture en de Refugee Talent Hub brengen elkaars activiteiten onder de aandacht bij nieuwkomers.

Education for You

Edu4u zet zich met onderwijs op maat in voor de toekomst van nieuwkomers in Nederland. Edu4You brengt kansen van de Refugee Talent Hub onder de aandacht van studenten met een vluchtelingenachtergrond - vooral als het gaat om stages.

Vluchtelingenwerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. VluchtelingenWerk Nederland is een van de founding partners van de Refugee Talent Hub; we werken veel samen en versterken elkaars activiteiten waar mogelijk.

Talents for the Netherlands

Talents for the Netherlands heeft als missie bedrijven toegang te geven tot hoogwaardig arbeidspotentieel dat door hun achtergrond als vluchteling veelal buiten de reguliere arbeidsmarkt valt. Talents for the Netherlands en de Refugee Talent Hub brengen elkaars activiteiten onder de aandacht van nieuwkomers.

Universiteit Utrecht

De HU en UU werken aan kennisvermeerdering op het gebied van bevorderen van duurzame arbeidsparticipatie van vluchtelingen, onder andere blijkend uit de aanstelling van bijzonder lector Leendert de Bell op dit thema. De Refugee Talent Hub werkt nauw met de UU/HU samen.

Impact Matters

Impact matters verbindt ideële organisaties met professionals. Zo ook voor de Refugee Talent Hub: een aantal Salesforce professionals helpt ons met de verdere verbetering van onze back office.

Netwerk pro

Netwerkpro is een een sociale onderneming die zich richt op het verbeteren van de professionele positie van vrouwen. Netwerkpro en de Refugee Talent Hub brengen elkaars activiteiten onder de aandacht van vrouwelijke nieuwkomers.

COA

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor de opvang van asielzoekers in Nederland. Het COA en de Refugee Talent Hub verzorgen samen werkbezoeken voor 500 kansrijke asielzoekers.

BrandedU

BrandedU personal branding institute is an empowering ecosystem for high potential professional women (25-40y) to grow, get inspired and connect with likeminded women so they advance in their careers and increase their leadership capabilities. BrandedU provides valuable support for female refugee talent in the various events of the Refugee Talent Hub.

Het Twenteportaal

Het Twenteportaal is een online platform voor werkgevers. Het Twenteportaal wil samen met de klanten, die zij liever partners noemen, sociaal ondernemen makkelijker én leuker maken. In de regio Twente, werken The Refugee Talent Hub en Het Twenteportaal samen.

Gemeente

Gemeenten begeleiden statushouders naar werk. De Refugee Talent Hub werkt daarin met veel gemeenten samen - onder andere de Gemeente Amsterdam.

Maratan

Maratan is een social impact startup gericht op het voorzien in de behoeften van bedrijven van het aantrekken en binden van betrouwbaar en getalenteerd personeel. De missie van Maratan is om op een duurzame manier bedrijven te voorzien van betrouwbaar getalenteerd personeel en tegelijkertijd sociale impact te creëren door mensen aan werk te helpen.

Pharos

Pharos is een landelijk expertisecentrum dat bijdraagt aan het terugdringen van grote gezondheidsverschillen. Dat doen zij door nationale en internationale kennis (wetenschappelijke kennis, praktijkkennis van zorgverleners, beleidsmakers en andere professionals) te verzamelen, te verrijken en te delen. Met de training 'Statushouders gezond aan het werk' kunnen partners van Refugee Talent Hub trainingen krijgen over begeleiding voor duurzame arbeidsparticipatie in het kader van gezondheid statushouders.