Iedereen heeft talent

Sinds afgelopen voorjaar werkt LinkedIn samen met Refugee Talent Hub. Hoog tijd voor een nadere kennismaking. Ik spreek Marcel Molenaar en Nadie Snijders, over het partnerschap, de waarden van LinkedIn en de match die er is met de droom van Refugee Talent Hub.

Marcel Molenaar is Country Manager Benelux en Director Marketing Solutions bij LinkedIn. Daarnaast houdt hij zich bezig met de missie, visie en culturele waarden van LinkedIn. Het bewaken en versterken van deze collectieve identiteit vindt hij duidelijk belangrijk. “Wij zijn een professionele en commerciële organisatie. Maar dat niet alleen: onze missie met het platform is ook om goede dingen te doen: ‘doing business and doing good’. Dat versterkt elkaar, en we merken dat dat onze collega’s ook voldoening geeft in hun werk. Dat vind ik zo mooi om te zien.”

“Absoluut”, vult Nadie Snijders, Account Director en Social Impact Lead, aan. “Onze visie is ‘to create economic opportunity for every member of the global workforce’. Daar commit je je ook aan als je bij LinkedIn komt werken. En die visie vertaalt zich perfect naar onze commerciële én social impact doelstellingen.”

Wil jij met jouw organisatie ook een rol spelen in het wegnemen van barrières voor mensen met een vluchtelingenachtergrond? Lees hier meer over partner worden.

Iedereen heeft een droom

Samen pellen we de visie van LinkedIn af. We komen tot een gesprek over hoe oneerlijk het verdeeld is in de wereld. “En daar kunnen wij als LinkedIn iets aan doen. Door onder andere te zorgen dat meer mensen een relevant netwerk krijgen, en daardoor de kans krijgen om hun talent verder te ontwikkelen. Iedereen heeft een droom – wij willen graag mensen aanmoedigen en ondersteunen om dichterbij die droom te komen,” zegt Nadie.

Marcel zit te knikken. “Talent is universeel en democratisch gedistribueerd. Het is in iedereen te vinden. Maar de mogelijkheid om dat talent verder te ontwikkelen, is sterk afhankelijk van waar je wieg staat en allerlei andere toevalsfactoren. Daar willen wij iets in betekenen.”

Partnerschap met Refugee Talent Hub

De link met Refugee Talent Hub is snel gelegd: de visie van LinkedIn sluit goed aan bij de droom van Refugee Talent Hub[1]. Nadie: “Wij willen allebei barrières tot werk wegnemen. LinkedIn kan helpen bij het opbouwen van een nieuw netwerk, in een nieuw land. En dat doen we natuurlijk wereldwijd via ons platform, voor iedereen. Maar dit maken we concreter in onze samenwerking – via een mentorprogramma en coach-sessies voor kandidaten van Refugee Talent Hub.”

LinkedIn Ads Grant

Omdat LinkedIn het belangrijk vindt om die ‘economic opportunity’ voor iedereen te ontsluiten, geeft het bedrijf elk jaar verschillende ‘Ads Grants’ weg: een tegoed dat je als non-profit in kunt zetten om gratis te adverteren op het LinkedIn-platform. Refugee Talent Hub heeft ook een Ads Grant toegekend gekregen. Nadie legt uit: “Wij vinden het heel belangrijk dat non-profit organisaties wiens visie en missie aansluit bij de onze, alle kansen krijgen om succesvol te zijn in hun werk. Voor ons was het meteen duidelijk dat we ons partnerschap met Refugee Talent Hub op deze manier wilden uitbouwen.”

Je kunt iemand altijd verder helpen

Eerder dit jaar was er de campagne Refugee LinkUp, om aandacht te vragen voor het feit dat zo’n 80.000 statushouders die op zoek zijn naar werk, geen toegang hebben tot een relevant professioneel netwerk. Marcel: “De campagne Refugee LinkUp was een heel mooi voorbeeld van wat je kunt bereiken met ons platform. Daar waren we best trots op; je kon goed zien hoe iets snel viral kan gaan als je de juiste snaar raakt en ons platform echt inzet om mensen toegang te geven tot elkaars netwerk[2]. Het is de kracht van iemand in de spotlight zetten. Prachtig!”

“Ja,” voegt Nadie toe, “Als je verbinding zoekt met elkaar, is het zo mooi om te merken dat de waarde van werk voor ons allemaal vergelijkbaar is. Iedereen wil zich graag ontwikkelen, zich thuis voelen en leren van elkaar. Net als talent, is dat iets universeels. Dat betekent ook dat je een ander áltijd verder kan helpen in die zoektocht naar kansen, naar die ‘economic opportunity’,” vervolgt Nadie. En daar maken we ons samen hard voor.

Wil jij met jouw organisatie ook een rol spelen in het wegnemen van barrières voor mensen met een vluchtelingenachtergrond? Heb jij professionals in jouw organisatie nodig met een ander perspectief? Kijk op onze website voor meer informatie over partner worden. Of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

[1] Onze droom is een Nederland waarin werkgevers de talenten van vluchtelingen zien en benutten, en waar vluchtelingen dus de juiste kansen hebben op de arbeidsmarkt.

[2] De campagne kreeg ruim 2 miljoen views en het idee om je netwerk te delen met iemand die daar baat bij heeft, werd spontaan overgenomen door verschillende mensen en organisaties. Meer weten over de resultaten? Bekijk dit korte filmpje.