Achmea Meet & Greet

Op 7 januari organiseerde Achmea in samenwerking met Refugee Talent Hub een Meet & Greet voor vluchtelingen talenten die een achtergrond hadden in zowel wiskunde als programmeren.

Er waren verschillende werknemers van Achmea aanwezig, afkomstig van maar liefst drie verschillende afdelingen: Achmea Bank, Schade en Inkomen en Reinsurance. Voor aanvang wordt er wat gekletst en helpen twee vluchtelingtalenten elkaar met hun CV nakijken. Na een korte introductie van de Refugee Talent Hub en presentaties van de verschillende afdelingen van Achmea, gingen alle aanwezigen aan de slag met onze ‘Bingo’. Het zoeken naar iemand die dezelfde programmeertaal spreekt of in dezelfde stad woont bleek een goede ijsbreker. Al snel werden LinkedIn connecties gemaakt en telefoonnummers uitgewisseld.

Vervolgens werd uitgebreid de tijd genomen voor persoonlijke gesprekken. Alle deelnemers hebben kunnen spreken met werknemers van alle drie de afdelingen. Ondertussen spraken wij een met een deelnemer die ons vertelde: “Twee jaar geleden kwam ik voor het eerst op een Meet & Greet van de Refugee Talent Hub. Daarna ben ik nog bij veel meer geweest. Inmiddels heb ik een vaste betaalde baan en 13 van de vrienden die ik daar ontmoette ook.”. Dat was natuurlijk prachtig om te horen en laat zien hoe effectief de Meet & Greets kunnen zijn.

Tot slot werd er nog een mooie tip meegegeven door een van de werknemers van Achmea, hij zei “Neem een opdracht of project mee van school of iets dergelijks, iedereen heeft wel een scriptie geschreven”. Op die manier kan je werkgevers concreter laten zien wat je kan.