Ik ben werkgever

Refugee Talent Hub is een werkgeversinitiatief, voor en door werkgevers. Samen met werkgevers organiseren wij activiteiten voor vluchtelingen op de werkvloer, met betaald werk als doel. Hier is meer te vinden over onze aanpak. Alle activiteiten worden aangeboden op maat, aansluitend bij de specifieke wensen van werkgevers. Het actuele aanbod van onze activiteiten is hier te vinden.

Veel werkgevers hebben vragen rondom het werken met vluchtelingen. Hoe zit het met de wet- en regelgeving? Waar begin je als je iemand wilt aannemen? En welke begeleiding is eigenlijk nodig?

Antwoorden op deze en andere vragen vind je in onze gidsen.

Refugee Talent Hub organiseert praktische en gerichte activiteiten om vluchtelingen te ondersteunen in hun zoektocht naar betaald werk. Dit doen wij in nauwe samenwerking met onze partners. Tijdens deze activiteiten staat de persoonlijke ontmoeting centraal. Dat is namelijk de enige manier om echt iemand te leren kennen en verder te kunnen kijken dan het CV. Alle activiteiten zijn maatwerk en staan in verbinding met de doelen en wensen van de werkgever in kwestie.

Onze activiteiten omvatten o.a.:

  • Workshops - Tijdens onze workshops werk je met vluchtelingen aan het verder ontwikkelen van hun professionele vaardigheden. Denk hierbij aan een LinkedIn training, een seminar over sollicitatiegesprekken of een sessie over het bouwen van een website. Workshops zijn een laagdrempelige manier om in contact te komen met werkzoekende vluchtelingen.

  • Meet & greet - De persoonlijke ontmoeting met werkzoekende vluchtelingen staat centraal tijdens deze activiteit. De sessie kan groter of kleiner zijn, maar is altijd informeel en praktisch ingestoken. In groepjes werken we bijvoorbeeld een business case van een financiële dienstverlener, duiken we de keuken in bij een restaurant of gaan we met een boor in de hand aan de slag bij een technische organisatie.

  • Training - Als werkgever kun je ook een 'crashcourse' aanbieden, waarbij je vluchtelingen in een aantal weken traint op een bepaald onderdeel. Voorbeelden hiervan zijn cloud computing of programmeren. Vluchtelingen doen op deze manier mooie aanvullende vaardigheden op en als werkgever krijg je ook extra inzicht in de kandidaten. Hierdoor weet je ook goed wie bij jou in de organisatie zou passen.

  • Intern trainingsprogramma - Veel organisaties bieden inhouse trainingen aan. Als werkgever kun je vluchtelingen ook mee laten lopen met deze trainingen, waardoor ze specifieke kennis ontwikkelen voor jouw organisatie en branche. Aan het eind zijn ze dan ook klaargestoomd om bij jou aan de slag te gaan.

  • Mentorprogramma - Voor een mentorprogramma matchen we jouw collega's aan vluchtelingen. Samen werk je gedurende een afgesproken periode aan een werkgerelateerd doel. En daarnaast deel je je kennis, ervaring en netwerk met elkaar.

Onze geplande activiteiten vind je hier.

Refugee Talent Hub ondersteunt werkgevers ook in het versterken van het draagvlak voor diversiteit in de organisatie (in de bredere zin) en in het werken met vluchtelingen. Daarnaast heb je als werkgever toegang tot een groot netwerk van werkgevers die ons gedachtegoed ook steunen en kun je met hen ervaringen en kennis uitwisselen.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Refugee Talent Hub is een werkgeversinitiatief, voor en door werkgevers. Refugee Talent Hub wordt dan ook financieel gedragen door werkgevers: wij werken met een betaald partnerschap. Afhankelijk van de aard en het aantal gezamenlijke activiteiten doneren onze partners €15.000, €30.000 of €60.000 per jaar. Kleine bedrijven vragen meestal om een andere aanpak. Hen verwijzen wij graag door naar andere organisaties die kunnen voldoen aan hun behoefte.

Naast een partnerschap zijn ook losse giften, extra donaties en (in sommmige gevallen) in kind bijdragen mogelijk. Neem gerust contact op met ons team om de mogelijkheden te bespreken. Refugee Talent Hub is een ANBI (algemeen nut beogende instelling) en giften aan ANBI’s mag u tot een bepaald maximum van de winst aftrekken.