Kick-off: Microsoft Azure Academy

In samenwerking met Microsoft en IT Performance House (learning partner) ontwikkelde de Refugee Talent Hub een Azure Academy, om zo diversiteit en inclusiviteit binnen de IT branche te stimuleren. Op deze manier kunnen benodigde vaardigheden voor nu en de toekomst opgedaan worden, met aandacht voor talent.

Class of 2019. Microsoft Azure Academy

“This is very good news for me and my family.  I will do my utmost to bring this great project to a successful conclusion.
Thank you very much for everything you have done.  I am very happy.” – Osama (Azure Academy cursist)

De kick-off 
Op 7 juni 2019 was het zo ver. Na alle stappen- van technische assessments tot interviews – te hebben doorstaan, startte op 7 juni 18 statushouders aan de Azure Academy. De academy werd feestelijk geopend met een hartelijk welkom van het Microsoft team, dat nauw betrokken was bij het opzetten van de Azure Academy. Naast een feestelijke viering was het natuurlijk ook tijd om de praktische zaken goed door te nemen: contracten, leerplan etc. Alle vragen van de enthousiaste talenten werden beantwoord. Bij de talenten overheerste een mix van emoties. De talenten vonden het voornamelijk spannend om te slagen voor alle examens, zijn nieuwsgierig naar het programma en blij met het starten van de Azure Academy. 

De komende weken zullen de 18 talenten een training volgen bij zowel Microsoft als bij de Johan Cruijf Arena. Houd onze social media in de gaten voor updates!

Wat houdt de Azure Academy in?
De Azure Academy is een intensieve training van zes maanden in zowel hard-en soft skills. In de eerste 14 weken zullen de talenten kennismaken met de grondbeginselen van Azure. Daarnaast moeten ze een aantal examens halen om zo de benodigde certificaten te verkrijgen en daarmee de titel Microsoft Azure Administrator Associate. Na deze 14 weken gaan ze aan de slag met een business case die één van de participerende partners hen zal voorleggen. Als laatste onderdeel van de academy zullen zij 8 weken lang praktijk ervaringen opdoen bij partners van Microsoft. Zo kunnen ze alle opgedane kennis in de praktijk toepassen. Hier zal veel aandacht zijn voor een goede presentatie, zodat ze mogelijk vast in dienst kunnen treden bij het desbetreffende bedrijf. In het hele traject zullen ook de soft skills van de talenten worden ontwikkeld, denk bijvoorbeeld aan persoonlijk leiderschap, interculturele communicatie en presentatie vaardigheden. Het uiteindelijke doel is om de talenten, naast Azure kennis, de nodige vaardigheden te leren die nodig zijn in de Nederlandse werkcultuur. Zo hopen wij hen duurzaam te laten instromen op de arbeidsmarkt.