New Dutch Connections traject finale

In de maanden april tot en met juni hebben de Refugee Talent Hub samen met New Dutch Connections een traject opgezet waar een groep statushouders kennis maakt met de Nederlandse arbeidsmarkt. Tot slot presenteerden zij zichzelf op Wereldvluchtelingendag op 20 juni.

Gedurende deze periode bezochten zij elke week een ander bedrijf om meer te weten te komen over de bedrijven zelf en de de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Zo bezochten zij onder anderen Accenture, Arcadis, TenneT en Van Oord.

Naast deze Meet & Greets kregen zij ook wekelijkse trainingen op het gebied van soft-skills, met het oog op de afsluitende talentenmarkt op 20 juni. Zo leerden zij bijvoorbeeld meer over de Nederlandse gebruiken bij een sollicitatiegesprek en waar op wordt gelet. Daarnaast volgden zij ook workshops over het sollicitatieproces, interculturele verschillen en het gebruik van LinkedIn.

Ter afsluiting van het traject werd er op wereldvluchtelingendag een talentenmarkt georganiseerd. Statushouders en bedrijven werden op feestelijke wijze bijeen gebracht. De talenten kregen hier de kans om zichzelf te presenteren en gingen in gesprek met de aanwezige bedrijven en organisaties over toekomstige mogelijkheden en kansen.

Bekijk de video hieronder over het afgelopen traject.