Nieuwjaarsbijeenkomst: De Waarde van Werk

'Ik werk met mijn hart dus ik ben gelukkig’, schreef een van de aanwezigen van de nieuwjaarsbijeenkomst 6 februari op een ansichtkaart, onderdeel van de nieuwe campagne van de Refugee Talent Hub: De Waarde van Werk.

Op 6 februari organiseerde de Refugee Talent Hub in samenwerking met Rabobank een inspirerende nieuwjaarsbijeenkomst. De opening werd verzorgd door Roeli Pot, Global Expert Diversity & Inclusion bij Rabobank. Zij sprak onder andere uit dat 2020 een jaar gaat worden met een gouden randje voor zowel Rabobank als de Refugee Talent Hub. Daarna werd het woord gegeven aan Wilma Roozenboom, directeur van Refugee Talent Hub. Zij blikte terug op de successen van het afgelopen jaar en de ambities van het komende jaar om nog meer impact te maken. Vervolgens werd Savitri Groag verwelkomd, een van de oprichters van Refugee Talent Hub en Corporate Social Responsibility lead bij Accenture. Zij vertelde over de start van de Refugee Talent Hub binnen Accenture in 2015. Uniek tot op de dag van vandaag, blijft de focus op werkgevers om ontmoetingen te realiseren tussen werkgevers en vluchtelingtalenten. “Hiring refugees is a gift to yourself and your organization”, benadrukt Savitri Groag.

Een spontane onderbreking werd een prachtige inleiding van de nieuwe campagne ‘De Waarde van Werk’. Een campagne voor werkgevers om medewerkers aan het denken te zetten over wat de rol van werk is in hun leven. Reagerend op een eerdere vraag ‘Wat betekent werk voor jou?’, vertelde Shadi Haddad een ontroerend verhaal over hoe de waarde van werk voor hem het afgelopen jaar veranderde, toen zijn dochtertje op school de vraag kreeg wat ze later wilde worden. Toen zei dit later aan haar vader vertelde, zei ze tegen hem “Baba, wat doe jij voor werk? Ik wil later zoals als jij worden”. Dit gaf hem een extra duwtje in de rug om actief te blijven zoeken naar een baan, want dat betekende dat hij een voorbeeld kon zijn voor zijn dochter. Inmiddels is hij via de Refugee Talent Hub gestart op een werkervaringsplek bij Arcadis en kan hij zijn dochtertje vertellen wat voor werk hij doet.

Na deze mooie woorden werden de aanwezigen gevraagd om de stelling ‘Ik werk … dus ik ben …’ aan te vullen. Dit is de centrale stelling in de nieuwe campagne. Het doel; mensen aan het denken zetten over de waarde die werk heeft in hun leven. Tijdens de borrel werd genetwerkt en vulden veel aanwezigen enthousiast de stelling in. Een aantal voorbeelden:

‘Ik werk met passie dus ik ben betrokken bij het leven’ 

‘Ik werk en verdien mijn eigen inkomen dus ik ben financieel onafhankelijk’ 

‘I work in teams therefore I am happy to achieve things together’

‘I work for self-esteem therefore I am part of a community’ 

‘I work to be independent therefore I am free’

Deze diverse antwoorden zijn veelbelovend voor het vervolg van de campagne. De Refugee Talent Hub heeft ontzettend veel zin in het komende jaar, de nieuwe campagne en alle evenementen die we weer gaan organiseren in samenwerking met alle partners! 

Bent u geïnteresseerd in onze nieuwe campagne? Stuur ons gerust een bericht via info@refugeetalenthub.com voor meer informatie.