Ontmoet: Miel Geleijns & Khaled Alkabouni

De Refugee Talent Hub interviewt regelmatig partners en vluchtelingtalenten. Onlangs kreeg ik de kans om een kop koffie te drinken met Miel Geleijns en Khaled Alkabouni van Accenture.

Miel Geleijns is 47 jaar oud en werkt nu drie jaar bij Accenture, waar hij de technology en strategy tak leidt. Sinds enkele maanden is hij ook verantwoordelijk voor de communicatie, media en technologie industrieën binnen de strategy afdeling. Hij heeft een achtergrond in strategie consulting en heeft meerdere jaren gewerkt als een IT consultant. Khaled Alkabouni komt uit Damascus, is 34 jaar oud en heeft voor zijn bachelor communication engineering gestudeerd in Jordanië en deed zijn master hier in Nederland. In 2015 is hij aan zijn master begonnen en precies een jaar later studeerde hij af. Slechts twee maanden na zijn afstuderen ging hij aan de slag bij Accenture. Onlangs is hij gepromoveerd tot consultant bij Accenture.

“Het aannemen van vluchtelingen dient ons eigen belang”

In de ogen van Miel hebben bedrijfsorganisaties zoals Accenture een verplichting om ervoor te zorgen dat vluchtelingtalenten geïntegreerd worden in de Nederlandse arbeidsmarkt. “Veel mensen die naar Nederland komen hebben een relevante opleidingsachtergrond en bedrijven zoals die van ons zouden deze mogelijkheid moeten benutten. Zoals het gezegde luidt, slaan we in principe twee vliegen in één klap. Ik denk dat het aannemen van vluchtelingen ons eigen belang dient, en mensen helpt die hier komen en moeite hebben met het vinden van een baan. Ik geloof dat het erg goed zou zijn als bedrijven zoals wijzelf in staat zouden zijn om die connectie te maken met vluchtelingtalenten. Mijn idee van de Refugee Talent Hub is dat het een mechanisme moet zijn om deze connectie te maken tussen bedrijven en vluchtelingtalenten.

Wat betreft de manier waarop dit kan worden bereikt, is Miel van mening dat het gaat om zowel de menselijke connectie als om de technologie. Khaled: “We moeten ons echt richten op het doel van de Refugee Talent Hub en niet op de manier van werken.” Ondanks het feit dat de manier om een baan te vinden per land, per bedrijf en per persoon verschillen, kunnen er enkele algemene tips gegeven worden.

Stap uit je comfortzone

Khaled: “Ik zou zeggen dat de beste tip om een baan te vinden is om uit je comfort zone te stappen. Ga naar zoveel mogelijk evenementen en neem actief deel aan deze activiteiten. Op deze manier kan je netwerk opbouwen en groeien als persoon. In het begin, voordat ik mijn master had behaald, heb ik geprobeerd om gewoon een sollicitatie in te sturen en dit daarna op te volgen met een recruiter. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen: op deze manier werkt het niet.”

Miel is het hiermee eens: “Ga naar informatie sessies, voer gesprekken met mensen die je kunnen vertellen over het Nederlandse bedrijfsleven, informeer jezelf en bouw een netwerk op. In Nederland is er een losse link tussen de vooropleiding en het huidige beroep, dus vaak heb je mensen die iets hebben gestudeerd en vervolgens een compleet andere baan hebben. In andere landen kan dit anders worden ervaren. De manier om dit te weten te komen is door te praten met mensen.

“In Syrië schrijven we geen motivatiebrieven”

Khaled: “Mijn tweede tip zou zijn om een mentor te vinden of iemand die je kan helpen bij het solliciteren. Er zijn altijd een paar aanpassingen die de kans op een baan vergroten. Een mentor die je helpt en je traint in het maken van je CV en motivatiebrief kan voor jou een enorm vereschil maken. In Syrië schrijven we geen motivatiebrieven wanneer wij solliciteren voor een baan, terwijl het hier erg belangrijk is om te doen. Toen ik zelf solliciteerde bij Accenture, liet ik mijn motivatiebrief niet alleen door mijn mentor nakijken maar ook door een aantal HR specialisten. Ironisch genoeg, hoewel ik op dit moment Engels spreek, denk ik oprecht dat het belangrijk is om de Nederlandse taal te kennen. Ook al ben je nog niet goed genoeg om vergaderingen in het Nederlands te leiden, zou je in ieder geval goed genoeg moeten zijn om e-mails en documenten te lezen en schrijven.

Vind jezelf

Miel: “Een ander stuk advies zou zijn om echt jezelf te vinden. Ontdek wat je echt zou willen doen. Als je bijvoorbeeld een opgeleid dokter bent, maar je zou willen werken binnen de consultancy omdat je graag met mensen werkt, dan zou dat volledig acceptabel zijn in Nederland. Aangezien je een medische opleiding hebt gedaan, heb je bewezen dat je een analytisch en intellectueel vermogen hebt dat een goede basis kan zijn voor jou om te solliciteren voor een baan.”

Ten slotte moedigen beiden professionals met een vluchtelingen achtergrond sterk aan om met veel mensen met verschillende beroepen te praten om te weten te komen wat echt belangrijk is bij het solliciteren voor een baan. Miel: “Zoek naar mensen met een compleet verschillende achtergrond en maak contact met hen. Net zoals Khaled, zou ik mensen zeker aanraden om buiten hun comfort zone te gaan.”

Iedereen is anders op zijn manier

Miel en Khaled werken dagelijks samen. Hebben zij problemen ondervonden? Miel: “Iedereen is anders op zijn eigen manier. De verschillen die Khaled heeft zijn niet anders dan de normale verschillen tussen werknemers. Ik had niet het gevoel dat ik Khaled op een speciale manier moest behandelen. Ja, soms heb je te maken met verschillen en moet je ruimte creëren om hierop te anticiperen. Maar dat is iets wat je met elke welknemer zou doen. Er zijn vele manieren waarop mensen verschillen.”

Khaled: “Ik ben geen Nederlander, dus cultureel gezien is er een verschil en qua persoonlijkheid kan ik ook geen Nederlander zijn. Ik ben een een beetje anders dan anderen, maar als je kijkt naar de algemene aspecten van het werk, ben ik min of meer hetzelfde als iedereen. Eerlijk gezegd had ik niet graag bij Accenture gewerkt als ik anders of specialer zou worden behandeld door mijn collega’s hier. Ik vind het oprecht fijn om gelijk te zijn aan mijn collega’s, of het nou gaat om verantwoordelijkheden of om andere aspecten van het werk. Ik geniet van de verschillen en het verschillend zijn.  Ik wil niet verbergen wie ik ben en ik kan simpelweg niet iemand anders zijn dan ik echt ben. Ik waardeer dat mensen dit begrijpen en dat geeft mij een goed gevoel.”