Anne-Marij Lock

Research Intern

‘Door te werken leer ik pas écht’

Armen loopt stage bij Unilever: "Door te werken leer ik pas écht"

Toen Armen vijf jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland kwam, was hij vastberaden: “Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen”. Hij meldt zich aan bij de hotelschool in Den Haag. En met succes: inmiddels is Armen afgestudeerd en in de afrondende fase van zijn stage bij Unilever, één van de werkgevers uit het netwerk van de Refugee Talent Hub. “Ik voel mij welkom en op mijn plek bij Unilever; er werken een aantal jongens die ik toevallig nog ken vanuit Syrië en ook veel mensen van de hotelschool”. Een gesprek met Armen over zijn stage.

Leren over Nederland

Een baan in de horeca, vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk Nederland en twee verschillende stages: Armen zit niet graag stil en heeft hierdoor al een aardig lijstje met werkervaring op zijn cv staan “Ik vind het leuk om veel te werken, zo kan ik een netwerk bouwen. En eerlijk gezegd, in elke werkplek heb ik weer wat nieuws geleerd”. Zo weet hij inmiddels dat het geen belediging is om “nee” te zeggen tegen zijn manager, iets dat hij bij een Syrische baas nooit zou doen. Bij Unilever leert hij dat hij assertief mag zijn en voor zichzelf mag opkomen “Ik mag best mijn eigen grenzen stellen. Het is echt super leerzaam”. Het hebben van werk is volgens Armen de beste manier om meer te leren over Nederland “Ik leer heel veel over Nederland en dat komt door het te ervaren, mee te doen en te zien wat andere mensen doen. Zo leer je eigenlijk alles, en niet alleen van boeken”.

Gelijkwaardigheid en respect

Vanwege het onderwerp van afstudeeronderzoek, employer branding, komt Armen al snel in contact met collega’s die zich bezighouden met D&I binnen Unilever. “Als er iets moet gebeuren aan het vluchtelingenbeleid vragen ze wel eens om mijn mening, dat vind ik fijn. En ook wanneer het Pride is veranderen heel veel mensen hun afbeelding op Teams naar een regenboogvlag”. Armen vindt het fijn om te merken dat zijn collega’s hem stimuleren om zichzelf te zijn, iets dat hij vanwege zijn seksuele geaardheid enorm belangrijk vindt “Ik woon in een vrij land en wil door niemand beoordeeld worden om wie ik ben, of op wie ik val”. Binnen Unilever kan hij zichzelf zijn, mede door de open houding van zijn collega’s “Toen ik met een collega praatte vroeg ze meteen of ik lid wilde worden van een Pride groep, dat voelt echt alsof iemand aan mij denkt en mij onderdeel wil maken van de organisatie”. Gelijkwaardigheid en respect zijn hiervoor cruciaal; twee waarden die hij terugziet bij zijn collega’s van Unilever.

Toekomst

De afgelopen weken heeft Armen zich ingezet om met zijn afstudeeronderzoek een bijdrage te leveren aan D&I binnen de hotelschool, zijn collega’s bij Unilever hebben hem hierbij geholpen. Hij heeft zin om te ontdekken wat de arbeidsmarkt voor hem in petto heeft nu hij is afgestudeerd, één ding is in ieder geval zeker “Ik wil plezier hebben om echt verandering teweeg te brengen. Dat kan via een voorlichting, via een training of via een inspiratieverhaal”. Zo’n inspiratieverhaal heeft Armen op de hotelschool gehouden “Na afloop kwamen er een paar oude mannen, alumni van de hotelschool, naar mij toe die onwijs blij waren dat ik het onderwerp homoseksualiteit aan de orde bracht; iets dat in hun tijd niet mogelijk was. Wanneer ik weet dat ik iets doe waar ik iemand blij mee maak, ben ik gelukkig. Dat is mijn doel voor de toekomst”. Armen begint te glunderen wanneer hij over zijn toekomst praat. Maar nu eerst: met veel plezier ervaring opdoen middels zijn stage bij Unilever.

Dit interview is onderdeel van een reeks gesprekken die Anne-Marij Lock voerde in het kader van haar master Organisaties, verandering en management aan de Universiteit Utrecht. Haar scriptie ‘Als je fijn werk hebt, is dat je thuis’ is op te vragen via: info@refugeetalenthub.com. Eind augustus vertellen Anne-Marij en drie andere studenten alles wat ze weten rondom diversiteit, inclusie en medewerkers met een vluchtelingenachtergrond in een live uitgezonden rondetafelgesprek. Hou onze sociale media in de gaten voor datum, tijd en aanmelding.